Logo image
Logo image

5 tapaa saada nuorekkaampi ulkonäkö

4 minuuttia
Jotta voisit näyttää nuoremmalta mutta välttää satojen eurojen kulut, varmista hyvä unensaanti ja kunnollinen elimistösi nesteytys. Nämä kaksi asiaa kuuluvat niihin päivittäisiin tapoihin, joilla on todella suuret vaikutukset niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, mitä nuorekkuuteen tulee.
5 tapaa saada nuorekkaampi ulkonäkö
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Me kaikki haluamme tietysti näyttää hyvältä, ja monen haaveena on etenkin nuorekkaampi ulkonäkö. Vuosia halutaan pois kasvoilta, ja usein tähän päädytään käyttämään paljon rahaa. Ei kuitenkaan ole tarpeen laittaa useita satoja euroja tällaisiin hoitoihin, sillä nuorekkaampi ulkonäkö voidaan saavuttaa jo tekemällä eräitä arjen asioita toisin.

Nyt haluamme kertoa niistä muutoksista, joiden avulla nuorekkaampi ulkonäkö on mahdollista saavuttaa.

Nykyisin on tarjolla loputon valikoima erilaisia ihovoiteita, hoitotuotteita ja kaikenlaisia ratkaisuja, mutta yleensä nämä ovat hyvin kalliita. Usein emme myöskään tiedä, onko nuorentavien tuotteiden teho todella niin hyvä kuin mainoksissa luvataan.

Seuraavat viisi vinkkiä kannattaa ehdottomasti ottaa avuksi jos haluat nuorekkuutta, mutta et sitä hintalappua joka niin usein tähän muutokseen yhdistetään – jatka siis lukemista ja kokeile!

Nuorekkaampi ulkonäkö pienellä budjetilla

Jotta nuorekkaampi ulkonäkö on mahdollista saavuttaa ilman suuria summia, seuraavat vinkit ovat aina kokeilun arvoisia. Ja monen kohdalla niiden paras puoli on juuri se, että et tarvitse satoja euroja – itse asiassa et ehkä ollenkaan rahaa.

1. Kokeile uutta kampausta

Hiukset ovat hyvin olennainen osa ihmisen ulkonäköä. Tukka voi saada kasvosi näyttämään nuoremmilta tai vanhemmilta, ja tämä riippuu paljon valitsemastasi hiustyylistä.

Yksi helppo ratkaisu nuorekkuuden lisäämiseksi onkin siis jonkin modernin ja raikkaan tyylin kokeilu. Katsotaan siis muutamia vinkkejä, joita voit testailla itse kotona.

Some figure
  • Kokeile hiusten laittamista uudella tavalla tai laita hiustenpidennykset – tämä on heti nähtävä ja iso muutos ulkonäössäsi.
  • Kannattaa myös yrittää lisätä tukan tuuheutta, ja tämä saadaan aikaan muun muassa kuivaamalla tukka pää alaspäin.
  • Voit myös lisätä kiiltoa ja kosteutusta hiuksiisi. Näin saat nuorekkaamman tukan, mikä sitten vaikuttaa suoraan myös siihen, minkälaisilta kasvosi näyttävät.

Mutta mitä tapahtuu ihmisen ulkonäölle, kun hiukset alkavat lähteä? Tämä voi tietysti saada aikaan ikääntyneemmän vaikutelman, mutta ei tarvitse kuitenkaan olla kovin huolissaan asiasta. Kerromme konsteista hiustenlähdön torjuntaan luonnollisesti ja edullisesti muun muassa tässä artikkelissa.

2. Pidä huolta kasvoistasi – myös sisäisin hoidoin

Jos radikaali muutos hiuksissa ei tuota toivottua nuorentavaa vaikutusta, kannattaa yrittää kohentaa kasvojen ulkonäköä sisältäpäin. Se mitä syöt vaikuttaa suoraan ihosi ulkonäköön. Jos et esimerkiksi saa tarpeeksi kosteutusta ja syöt huonosti, ihosi ei tule olemaan niin kiinteä, kosteutettu ja säteilevä kuin se voisi olla.

  • Tämä asia on helppo korjata: syö enemmän hedelmiä ja kasviksia osana arjen ruokavaliotasi.
  • Kokeile uusia reseptejä, ja opettele laittamaan ruokaa ja syömään myös sellaisia tuotteita, joita et koskaan ole kokeillut.

Jos hoidat itseäsi sisältäpäin jo nuorella iällä, kehosi tulee olemaan hyvin kiitollinen vuosien vieriessä. Ei kuitenkaan ole koskaan liian myöhäistä aloittaa hoitaa itseään paremmin ja saada tästä myös hyviä tuloksia.

3. Treenaa itsesi parempaan kuntoon

Liikunta on hyväksi ihmiselle todella monin tavoin, vaikka saatatkin katsoa veltostuneita käsivarsiasi ja löysää ihoa sekä sanoa itsellesi “Mitä hyötyä siitä muka voi olla?”. Totuus on, että liikunta auttaa erittäin merkittävästi nuorentamaan ulkonäköä. Seuraavassa kerromme, miksi näin on.

Some figure

Kun harrastat liikuntaavoit huomata kuinka eri osat kehossasi tulevat parempaan kuntoon, selluliittisi muuttuu vähemmän näkyväksi ja vyötärösi alkaa olla kapeampi. Kaikki tämä sitten auttaa tekemään ulkonäöstäsi nuorekkaamman, ja näin saat myös lisää energiaa ollaksesi aktiivisempi.

Jos et kuitenkaan jaksa nousta ylös ja lähteä liikkumaan aivan omin voimin, lataa jokin sovellus puhelimelle tai liity kuntosalille. Saatat löytää hyviä tarjouksia, ja myös kaverin tuomisesta saattaa saada alennuksia.

Etuna ryhmässä liikkumisesta on muun muassa se, että ohjatut tunnit auttavat lisäämään motivaatiota. Ja tämä on tietysti myös yksi sellainen tapa saada nuorekkaampi ulkonäkö, johon ei vaadita kovin suuria summia rahaa.

4. Kiinnitä enemmän huomiota hymyysi

Jos haluat näyttää nuoremmalta, on tärkeää pitää hyvää huolta hampaista. Hymysi on erittäin tärkeä osa sitä, kuinka vanhalta näytät. Jos hymyilet terveillä ja valkoisilla hampailla, saat paremmin aikaan sellaisen vaikutelman johon tähtäätkin.

On tarjolla kaiken tyyppisiä ja edullisiakin tuotteita niin supermarketeissa kuin apteekeissakin, jotka valkaisevat hampaita sekä pitävät ne hyvännäköisinä. Kannattaa myös käydä hammaslääkärissä aina kerran vuodessa, jotta saisit pidettyä hampaat hyvässä kunnossa.

5. Pidä huolta silmänalusten ihosta

Jos silmien alla on pussit, kasvot näyttävät helposti väsyneiltä. Jopa kaikkein nuorimmat ja energisimmät ihmiset näyttävät näin paljon vanhemmilta. Siten onkin tärkeää pitää hyvää huolta tästä kasvojen alueesta, ja asialle todellakin voidaan tehdä paljon.

Some figure
  • Voit käyttää kofeiinia sisältäviä teepusseja silmiesi alla, tai sitten kurkkua tai muita sellaisia tuotteita, jotka on tarkoitettu juuri tälle kasvojen ihon alueelle.

Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitä, että kaikkein tärkeintä on kosteuttaa elimistöä kunnolla ja saada riittävästi unta. Nukutko siis itse tarpeeksi joka yö? Ja onko unesi laatu hyvä? Jos vastasit kieltävästi, yritä muuttaa tämä tilanne ja parantaa untasi.

Kaikki nämä vinkit kasvojen ja koko ulkonäön nuorekkuuden lisäämiseksi on mahdollista toteuttaa hyvin pienellä rahalla. Raikkaan ja kauniin ulkonäön saamiseksi ei tarvitse tehdä suurta työtä eikä lihavaa lompakkoa.

Muista, että se mitä syöt vaikuttaa ihosi ulkonäköön, ja että liikunta voi auttaa sinua saamaan kiinteämmän ja nuorekkaamman kehon. Äläkä koskaan unohda lepoa!

Oletko jo kokeillut näitä perusneuvoja vuosien vähentämiseksi kehostasi? Ovatko ne tehonneet?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Puerto Cabellero, L., Tejero García, P. (2013).Alimentación y nutrición: repercusión en la salud y belleza de la piel. https://revista.nutricion.org/PDF/ALIMENTACION-NUTRICION.pdf
  • American Academy of Pediatrics. (2016). https://www.healthychildren.org/Spanish/health-issues/injuries-emergencies/sports-injuries/Paginas/Treating-Sports-Injuries-with-Ice-and-Heat.aspx

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.