Logo image
Logo image

8 harjoitusta kasvojen hoikistamiseksi

3 minuuttia
On eräitä hyviä harjoitteita, joiden avulla pystyt muokkaamaan kasvojesi muotoa siten, että tuloksena on hoikistava vaikutus.
8 harjoitusta kasvojen hoikistamiseksi
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kasvojen hoikistaminen on monen toivelistalla. Haluaisitko sinäkin terävöittää kasvojesi muotoa? Tämä on tavoite, johon on kyllä olemassa keinoja. Siihen ovat avuksi seuraavat kahdeksan harjoitusta, joiden myötä kasvoista on mahdollista muokata hoikemmat.

Jos aihe kiinnostaa, jatka siis lukemista ja kokeile seuraavia helppoja harjoitteita kotona. Laita ohjeet muistiin ja tee liikkeitä säännöllisesti, jotta voisit hoikistaa kasvojasi luontaisin keinoin.

Ennen harjoituksia: lämmitä lihaksesi

Lämmitä lihakset kasvoissasi, jotta voisit välttää sitä, että teet harjoitukset ihan turhaan.

  • Tätä varten sinun tulee istua selkä niin suorana kuin mahdollista.
  • Yritä sitten lausua aakkosten vokaalit selkeästi ja hitaasti (“a”, “e”, “i”, “o”, “u”).
  • Tee tätä, kunnes alkaa tuntua, että kasvosi ovat lämmenneet kaikkialla.

Lue aiheesta lisää: 5 tapaa, joilla kasvosi kertovat vitamiinipuutoksista

1. Leuan nostot

Some figure

Nosta leukaasi niin paljon kuin voit. Jotta tämä harjoitus voisi olla tehokas, sinun tarvitsee istua tuolilla ja kallistaa päätäsi taaksepäin.

Yritä puristaa huuliasi eteen niin paljon kuin voit, ja pidä tämä asento 5-10 sekunnin ajan. Siten rentouta lihaksesi ja toista tätä 2-3 kertaa. Kasvojen hoikistaminen tapahtuu huomaamatta kun toistat näitä harjoituksia usein.

2. Käsien kietominen ja kaulan korotus

Pidä seuraava asento 10-15 sekunnin ajan.

Tässä harjoituksessa tulee ensin kietoa käsivarret itsesi ympärille, ja sitten aletaan venyttää kaulaa ylöspäin. Yritä pitää selkä suorassa tehdessäsi tätä.

Kun huomaat, että et enää pysty pitämään asentoa, hengitä syvään ja laske 10:een tai 15:een. Sitten palaa taas aloitusasentoon.

Tämä on helppo, mutta kuitenkin tehokas harjoitus ihon veltostumisen torjuntaan kun kasvojen hoikistaminen on tavoitteena. On tärkeää pitää sen aikana pää suorassa.

Alenna huultesi reunoja ja venytä niitä alaspäin viiden sekunnin ajan. Palaa sitten tavalliseen asentoosi. Toista tätä viisi kertaa, kunnes tunnet, että lihaksesi väsyvät.

3. Kirjoittaminen

Some figure

Neljäs harjoitus tulee tehdä siten, että istut tuolilla. Pidä selkä suorassa ja pidä kynää huultesi välissä. Tee tämä harjoitus siten, että et liikuta päätäsi.

Seuraavaksi sitten kirjoita nimesi ilmaan kynää käyttäen, tai ainakin tee näin muutaman kirjaimen osalta. Pidä tauko ja toista.

4. Niskan lihasten liikkeet

Tämä on harjoitus, joka toimii loistavalla tavalla niskan lihaksille. Ajan kanssa se auttaa muokkaamaan kasvojesi ääriviivoja jotta kasvojen hoikistaminen onnistuu.

Sen tekemiseksi kallista päätäsi oikealle ja tee sellainen liike kuin yrittäisit koskettaa olkapäätäsi korvallasi.

Samaan aikaan kohdista hiukan painetta vasemmalle ohimollesi oikealla kädelläsi – aivan kuten yrittäisit torjua pääsi liikkeen. Pidä tämä asento kymmenen sekunnin ajan, ja sitten toista toisella puolella.

5. Huulet ja posket

Some figure

Tätä harjoitusta varten vedä ensin syvään henkeä. Sitten purista huulet yhteen ja anna poskiesi pullistua.

Laita kätesi kasvojen sivuille ja peitä niillä korvat ja posket. Sitten kohdista hiukan painetta poskiisi siten, että sinun tarvitsee jännittää kasvojen lihaksia.

Yritä pitää tämä asento 5-6 sekunnin ajan, ja sitten rentoudu ja lepää. Toista tätä 5-6 kertaa.

Lue aiheesta lisää: 10 asiaa, jotka huulesi voivat kertoa persoonallisuudestasi

7. Kasvojen hoikistaminen ja suun harjoitus

Sitten suuta muokkaava harjoitus. Sulje suusi ja paine huulet hampaita vasten. Yritä liikuttaa alaleukaa hiukan eteenpäin.

Laita etusormesi leuallesi ja yritä saada sormen aiheuttama paine pois. Käytä kasvojen lihaksia ja paina leukaasi vasten.

Vaihtele rentouttamisen ja lihasten jännittämisen välillä, ja toista tätä 10 kertaa.

8. Leuan harjoitus

Some figure

Tämä harjoitus on yksi kaikkein tärkeimmistä, kun kasvojen hoikistaminen on tavoitteena. Se on myös kaikkein vaikein näistä kahdeksasta liikkeestä, ja se muokkaa kielesi alla olevia ja leukasi lihaksia.

Sen tekemiseksi laita kaksi nyrkkiäsi leuan alle. Tue kieli suun yläosaa vasten lähelle hampaitasi.

Paina nyrkkisi ylöspäin, jotta voisit luoda vastustusta kieltäsi kohtaan. Pidä tämä asento 30 sekunnin ajan, ja sitten rentouta lihaksia viiden sekunnin ajan. Toista tätä kymmenen kertaa.

Haluatko hoikistaa ja terävöittää kasvojasi? Myös luonnolliset keinot auttavat – tee näitä kahdeksaa harjoitetta säännöllisesti, jos haluat hyvän apukeinon tämän tavoitteen saavuttamiseksi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Trumble, T. N., & Southwood, L. L. (2014). Skin. In Equine Emergency and Critical Care Medicine. https://doi.org/10.1201/b17486

Pottinger, J. M., Starks, S. E., & Steelman, V. M. (2006). Skin Preparation. Perioperative Nursing Clinics. https://doi.org/10.1016/j.cpen.2006.05.003


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.