Logo image
Logo image

5 helppoa tapaa tuntea olonsa paremmaksi

3 minuuttia
Tiesitkö, että on monia asioita joiden et ehkä ole koskaan ajatellut auttavan sinua tuntemaan oloasi paremmaksi? Jos toivot saavasi paremman käsityksen elämästäsi tai haluat parantaa mielialaasi, kokeile näitä viittä helppoa vinkkiä.
5 helppoa tapaa tuntea olonsa paremmaksi
Viimeisin päivitys: 28 maaliskuuta, 2019

Varmastikin kaikki haluaisivat tuntea olonsa paremmaksi joka päivä. Tämä artikkeli kertoo mielihyvästä ja palkinnoista, joita pienet teot kuten muiden ihmisten auttaminen, kodin siivoaminen tai vain runsaampi vedenjuonti voivat tuoda. Näistä elämän pienistä asioista saadaan välittömiä positiivisia vaikutuksia.

1. Auta muita ihmisiä

Some figure

Kun omistat osan ajastasi voittoa tavoittelemattomalle aktiviteetille, voi se antaa sinulle suurta tyydytystä. Auttamalla muita ihmisiä kehität empatiakykyäsi ja sinusta tulee herkempi heidän kipunsa suhteen. Epäitsekkyys, hyväntekeväisyys ja anteliaisuus tekevät sinusta paremman ihmisen.

Kaikki ovat käyneet elämässään läpi pimeitä aikoja, kun me olemme jääneet paitsi jopa kaikista perustavanlaatuisimmista asioista elämässä. Hyvään tarkoitukseen osallistuminen tai tuen antaminen ihmisille, jotka käyvät läpi vaikeita aikoja, on palkitsevaa toimintaa joka tuo ihmisarvoa ja tarkoituksen elämällesi.

Vaikka jokaisen ihmisen täytyykin harkita oman omatuntonsa avulla, eivät suuret uhraukset ole yleensä tarpeen. On hetkiä, jolloin tekemäsi pienet teot voivat muuttaa jonkun toisen vaikeuksia läpikäyvän ihmisen elämän suuntaa. Yritä tuntea olosi paremmaksi, samaan aikaan kun myös muutkin tekevät niin!

Lue myösTee hyviä tekoja päivittäin

2. Siivoa kotisi

Yksi helpoimmista tavoista tuntea olonsa paremmaksi on laittaa koti järjestykseen. Ajan tai tahdonvoiman puute voivat saada asiat järjestelemättömään tilaan, joka voi johtaa negatiivisiin tuntemuksiin: likaiset vaatteet, sotkuinen keittiö ja liian monet siivousta vaativat paikat.

Siivoaminen edistää hyvinvoinnin, rauhallisuuden ja mukavuuden tunnetta. Haiseva koti voi muuttaa näkökulmaasi ja mielialaasi. Aivan kuten pidät sänkyyn puhtaisiin lakanoihin pujahtamisesta, tarjoaa puhdas ja hyvältä tuoksuva koti mielihyvää ja iloa. Sen voi saavuttaa kuka tahansa, taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

3. Juo enemmän vettä

Some figure

Vedenjuonti on epäilemättä yksi parhaista asioista, joita voit tehdä terveytesi eteen. On hyvin tärkeää olla tietoinen juodun veden määrästä ja seurata tätä neuvoa, koska se on hyväksi kehollesi. Sinun tulisi juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä aterioiden välissä.

Kun juot runsaasti vettä, parannat kokonaisvaltaista terveyttäsi. Tässä joitakin niistä monista hyödyistä, jotka saavat sinut tuntemaan olosi paremmaksi vain tätä helppoa tapaa seuraamalla:

  • Vesi auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta
  • Se nesteyttää ja ravitsee happea kantavia soluja
  • Se parantaa niveliä
  • H2O edistää munuaisten toimintaa
  • Se lisää mahalaukun nesteiden eritystä
  • Se on avuksi laihdutuksessa

4. Tee rauha

Puhtaan omantunnon kanssa eläminen on korvaamatonta. Konfliktit tai kaunan kantaminen muita kohtaan luovat epämukavuutta ja levottomuutta.

Se ei välttämättä ole maailman helpoin tehtävä, mutta toisinaan sinun täytyy tehdä rauha muiden kanssa tunteaksesi olosi paremmaksi. Kyseessä voi olla entinen kumppani tai vanha ystävä, mutta sinun tulee löytää rohkeus hyväksyä oma osasi vastuusta ja pyytää anteeksiantoa.

Tämä auttaa sinua laittamaan menneisyyden taaksesi ja helpottamaan väärinymmärryksen tai väittelyn taakkaa. On tärkeää välttyä luomasta suurempaa etäisyyttä tai viivyttää keskeneräisiä keskusteluita pelokkuuden takia. Totuus on aina paras tie ja ainakin pitkällä tähtäimellä totuus satuttaa ystäviä vähemmän kuin valheet.

Lue myösTee rauha itsesi kanssa – unohda kauneusihanteet

5. Sovi tapaaminen jonkun rakastamasi ihmisen kanssa

Valmistele erityinen ilta, osta hänelle jotakin josta tiedät hänen pitävän, valitse hänen suosikkimusiikkiansa, valmista hänen suosikkiruokaansa ja niin edelleen. Erityinen tapaaminen jonkun rakastamasi ihmisen kanssa on yksi mahtavimmista asioista, jonka voit tehdä tunteaksesi olosi hyväksi. Vaikka et olisikaan varma jaatteko samat tunteet toisianne kohtaan, on se kokeilemisen arvoista.

Tämä teko on jopa hyödyllisempi pariskunnalle, joka on ollut yhdessä vuosien ajan. Kuherruskuukausivaihetta täytyy pitää yllä koko parisuhteen ajan. Lasten ja tavallisten rutiinien lisäksi pitäisi aina olla erityisiä hetkiä ja yhteistä laatuaikaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ana Lane Pinson (2013).Reflexiones sobre la noble e importante profesión de enfermería. Revista Mexicana de Enfermería Cardiológica 2013;21 (1): 4-6.
  • Popkin, BM, D’Anci, KE y Rosenberg, IH. (2010). Agua, hidratación y salud. Nutrition Reviews, 68 (8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.