Tee rauha itsesi kanssa – unohda kauneusihanteet

marraskuu 30, 2017
Eikö nyt olisi korkea aika lakata rankaisemasta itseäsi ja saada aikaan sisäinen rauha? Opettele olemaan onnellinen omasta vartalostasi ja todellisesta itsestäsi, jotta voisit lakata vahingoittamasta itsetuntoasi.

Haluatko tuntea olevasi rauhassa itsesi kanssa? Oletko tehnyt itsellesi paljon vahinkoa, ja oletko antautunut lukemattomien hämmentävien viestien vietäväksi? Oletko tämän seurauksena muuttunut itsesi pahimmaksi viholliseksi?

Jo kotoa ulos lähdettyämme joudumme kohtaamaan suuren määrän viestejä, mainoksia ja julisteita, jotka kertovat, kuinka meidän tulisi olla hoikempi ja kuinka on syytä kätkeä rypyt sekä tehdä tukasta tuuheampi.

Mutta mitä siten tapahtuu, jos ihmisellä on muutama kilo runsaammin, muutama ryppy enemmän ja ohut tukka? Onko hänen olonsa huono tai surullinen tämän vuoksi? Tuleeko hän jopa tuntemaan sääliä omaa itseään kohtaan?

Vaikka tämä onkin se todellisuus jota meille tarjotaan, voit itse päättää onko kyseessä oikea todellisuus vai ei. Tässä tarvitsee vain katsoa muita kulttuureita ja arvioida, ovatko niiden kauneusihanteet samanlaisia kuin meidän kulttuurissamme.

Miksi siis itsepäisesti jatkamme vallan antamista sille, mikä ei toimi vuosien vieriessä, mikä ei ole realistista ja mikä on vaikeasti saavutettavaa?

Täydellisyyden kuoppa

 

nainen tee rauha itsesi kanssa

Saatat katsoa sitä täydellisyyden tavoittelua, jonka yhteiskunta eteemme asettaa, saavutettavissa olevana asiana, mutta tosiasiassa tämä on vain kuoppa, johon ihminen vajoaa yhä syvemmälle ja syvemmälle.

Ei ole olemassa loppupistettä tai pakotietä, sillä saamme jatkuvasti viestejä joka laidalta koskien painoamme, kauneuttamme ja muita vastaavia asioita, ja annamme niille aivan liian paljon arvoa.

Me liikumme kauniin ja ruman akselilla, sekä hyvän ja huonon.

Ei näytä olevan olemassa mitään keskitasoa, vaan vaihtoehtoina ovat ainoastaan kaikki tai ei mitään.

Saattaa olla, että heräät aamuisin onnellisena ja tyytyväisenä siihen ihmiseen, jonka näet peilistä, mutta lähtiessäsi kotoa kaikki kritiikki ja torjunta saa saavat sinut surulliseksi ja turhautuneeksi.

Tuppaamme etsimään hyväksyntää kaikilta muilta ihmisiltä, jotta voisimme kuulua joukkoon sekä tulla muun yhteiskunnan hyväksymäksi.

Vaikka jokin uniikki ja erilainen asia saattaakin saada näkyvyyttä, on tärkeää opetella olemaan vertaamaan itseään toisiin ihmisiin.

  • Emme voi teeskennellä että jalkamme ovat hoikat, jos ne todellisuudessa ovat tukevammat. Jos et hyväksy itseäsi tai torjut todellisuuden, luot ahdingon kehän, jolla ei tule olemaan hyviä seurauksia.
  • Älä teeskentele, että olet jotakin sellaista, jota et tosiasiassa ole. Älä näe yhteiskunnan standardeja kauneutta koskien todellisina – itse asiassa nämä standardit ovat myös muuttuneet merkittävästi ajan kuluessa.
  • Meidän tulisikin yksinkertaisesti katsoa menneisyyttä ja huomata, minkälaisia ihmiset tällöin olivat ja mitä pidettiin kauniina, sillä näin voimme nähdä standardien muuttumisen hyvin helposti.

Emmekö todellakaan ole oppineet, että tässä asiassa kannattaisi pitää jalat maassa?

Rauhan tekeminen itsesi kanssa on mahdollista

 

taivaalla on sydän

Tämä ei ole mahdoton asia – voit tehdä rauhan itsesi kanssa. Lakkaa syyttämästä itseäsi. Aloita siten, että näet itsesi ainutlaatuisena, uniikkina ja täynnä hyviä asioita.

Eikö olekin totta, että sellainen henkilö joka ei välitä siitä minkälaisena häntä pidetään, saa huomiosi vangituksi? Ainutlaatuisuus tekee tällaisesta ihmisestä erottuvan. Hän ei välitä siitä, että saattaa tulla torjutuksi. Hänen ainutlaatuisuutensa vetää puoleensa sellaisia ihmisiä, jotka ovat arvostettavia.

Itsesi vertaaminen muihin on brutaalia itsetuntoasi kohtaan, sillä tulet tällöin uskomaan, että et ole tarpeeksi. Et ole saman arvoinen kuin muut – et ole arvokas.

Tämä on tapa vahingoittaa itseäsi, ja se tekee olosi onnettomaksi. Ansaitsemme elää siten, että emme salli itsemme tulla vahingoitetuiksi puhtaasti esteettisten asioiden vuoksi.

Rauhan tekeminen itsesi kanssa ei koske vain pinnallisia asioita, vaan se liittyy myös kaikkiin niihin uskomuksiin, jotka ympäröivät sinua ja jotka monet ovat syvälle mieleesi kietoutuneina.

Näitä on esimerkiksi se taipumus, että et pysty sanomaan ”ei” vain siksi, että haluat olla kiva kaikille tai tunnet, että rakkaus tarkoittaa sitä, että ihmisen täytyy kärsiä väärinkohtelusta.

Valheellisuudet pudottavat ihmisen haitallisiin ihmissuhteisiin. Tämä saa aikaan sen, että käyt lävitse sellaisia tilanteita, joissa olosi on epämukava, mutta yhteiskunta opettaa sietämään tätä, ja me annamme yhteiskunnan opetuksille suuren määrän uskottavuutta.

 

nainen on vapaa

Meidän tulisi opetella kyseenalaistamaan kaikkea sekä avata silmämme todellisille realiteeteille – ei niille, joita toiset haluavat asettaa meille ihanteiksi ja joita he haluavat itse ilmentää.

On mahdollista saada rauha todellisen itsesi kanssa. Pura kaikki se, minkä luulit olevan totta ja mikä tekee elämästäsi kovin vaikeaa.

On aika vapauttaa itsesi tästä kovasta painosta ja itsesi syyttämisestä, ja on aika lakata haluamasta olla joku muu kuin sinä itse.

Oikea aika tälle on nyt, joten suuntaa energiasi siihen, että saat itsesi loistamaan.

Artikkelin pääkuva on lähteestä @wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA