4 helppoa kotihoitoa allergioihin

Eukalyptus, sitruuna ja basilika ovat tehokkaita apuja allergian hoitoon, ja parasta näissä luonnollisissa tuotteissa on se, että et saa niistä mitään haittavaikutuksia.
4 helppoa kotihoitoa allergioihin
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Monelle meistä käy vuodesta toiseen niin, että kaikesta yrityksestä huolimatta muutaman kerran ilmestyy jokin allergia. Jos olet testannut tähän vaivaan monia tuotteita, etkä halua ratkaisuksi lääkkeitä, kannattaa kokeilla nyt esittelemäämme neljää luonnollista kotihoitoa allergioihin.

Allerginen reaktio tapahtuu kehossa silloin, kun vastustuskyky vastaa liiallisella tavalla tiettyihin aineisiin. Nämä aineet tunnetaan nimellä allergeenit.

Vastustuskyky auttaa suojaamaan ja puolustamaan kehoa vieraita tekijöitä vastaan, mutta joskus se reagoi kuitenkin liiallisella tavalla sellaisiin aineisiin tai asioihin, jotka me luokittelisimme turvallisiksi.

Tässä tulee pitää mielessä, että on useita erilaisia allergian tyyppejä, ja jokaista näistä tulisi hoitaa erikseen. Seuraavaksi kerromme näistä enemmän.

Eri tyyppisiä allergioita

Voit kokeilla kaikkiin edellä mainituista kotihoitoa allergioihin. Nyt kerromme siis näistä pienistä ja kätevistä nikseistä, jotta voisit päästä eroon allergian tuomasta epämukavuudesta milloin tahansa.

4 tehokasta kotihoitoa allergioihin

Seuraavat luonnon tarjoamat tuotteet ovat tehokkaita apuja allergiaan!

1. Eukalyptus – loistava hoitotuote

eukalyptuksesta kotihoitoa allergioihin

Tämä kasvi on tunnettu sen loistavista kyvyistä yskän parantajana. Amerikassa ja muilla maailman alueilla sitä usein keitetään, jotta voitaisiin hengityksen kautta saada hyödynnettyä sen lehtien kyvyt allergioiden ja vilustumisten hoidossa.

Siitä saadaan myös tiivistettyä öljyä, jota voidaan laittaa rintaan hierottavaksi, jotta pystyttäisiin näin tyhjentämään hengitysteitä. Lisäksi sen tukkoisuutta poistavat kyvyt ovat laajalti tunnetut.

Eukalyptuksessa on citronellaa, jolla on kipua lievittäviä ja tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia – se toimii myös yskänlääkkeenä. Se auttaa puhdistamaan kehoa myrkyllisistä aineista ja haitallisista mikro-organismeista, jotka toimivat allergeeneina.

Kannattaa huomioida, että eukalyptuksen öljy toimii tehokkaana hoitona ylempien hengitysteiden tulehdusten lievityksessä, ja siten se estää (tai ainakin huomattavasti rajoittaa) tartuntoja aikaansaavien tekijöiden pysyvyyttä.

2. Omenaviinietikka allergiahoitona

omenaviinietikasta kotihoitoa allergioihin

Ensinnäkin hyötynä on se, että omenaviinietikka on erinomainen apu liman irrottamiseksi, ja siten se antaa helpotusta hengittämiseen. National Standard -lähteen mukaan sitä käytetään usein kurkkukivun hoidossa, kuten myös poskiontelotulehduksen ja vilustumisten.

Mutta tämän nesteen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa kupillisessa vettä laimennettuna on sopiva määrä, ja kolme kertaa päivässä otettuna – vältä sen käyttöä tätä suuremmissa määrissä.

3. Sitruunamehu – taas kerran!

sitruunamehun puristus

Sitruunamehu auttaa imusuonten tyhjennyksessä, ja se helpottaa hengitysteiden ongelmissa. Lisäksi tämän sitrusjuoman nauttiminen päivittäin torjuu bakteerien kasvua sekä stimuloi vastustuskykyä.

Voit käyttää sitruunasta sekä sen mehun että kuoren, ja kannattaa lisätä mukaan vettä ja käyttää sitten nestettä kotonakin tilojen desinfioimiseen. Sitruunan eteerinen öljy hävittää bakteereja sekä poistaa ilmasta allergian aikaansaavia tekijöitä. Saat sitruunasta hyötyjä sekä sen mehusta että sen kuoresta uutetusta öljystä.

4. Basilikaöljy

basilikasta kotihoitoa allergioihin

Basilikan eteeriset öljyt vähentävät tulehtuneisuuden reaktioita allergeeneihin. Lisäksi se soveltuu adrenaliinirauhasille, jotka liittyvät yli 50 hormonin tuotantoon, ja nämä tehostavat lähes kaikkia kehon toimintoja.

Tällä tavoin basilikasta saatava öljy auttaa kehoa reagoimaan kunnolla uhkaan, sillä se saa veren virtaamaan paremmin aivoihin, sydämeen ja lihaksiin. Lisäksi se auttaa puhdistamaan kehoa bakteereista ja viruksista, ja samalla se taistelee tulehtuneisuutta, kipua ja uupumusta vastaan.

Ota huomioon sekin, että basilikaöljyn käyttö säännöllisesti tarjoaa täysin tehokkaan mikrobeja torjuvan vaikutuksen bakteereja vastaan, kuten myös hometta, joka voi aiheuttaa astmaa ja hengitysteiden vaikeuksia. Ei kannata siis jättää tätä kasvia hyödyntämättä!

Kokeile itse ja voit huomata, kuinka paljon pystyt sen avulla parantamaan oloasi ilman mitään epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Kokeile luonnollista kotihoitoa allergioihin

kokeile kotihoitoa allergioihin

Kannattaa hyödyntää näitä vinkkejä kotona aina silloin, kun alkaa tuntua, että tarvitset apua allergioiden vaivatessa. Muista etenkin se, että nyt esittelemiemme luonnollisten tuotteiden kanssa ei ole mitään riskiä sivuvaikutuksista!

Miten siis on, tartutko tilaisuuteen ja aiotko kokeilla tehokasta, luonnollista kotihoitoa allergioihin?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.