3 reseptiä yskänlääkkeen valmistamiseksi kotona

· huhtikuu 11, 2018
Mikäli nämä yskänlääkkeet eivät ratkaise tilannetta useamman päivänkään jälkeen, on tärkeää käydä asiantuntijan luona diagnoosin saamiseksi.

Yskänlääkkeet ovat olleet käytössä jo yli tuhat vuotta, ja siirappeja valmistettiin tähän tarkoitukseen jo ennen kuin sokeri keksittiin – tällöin yskää hoitava siirappi makeutettiin hunajalla.

Siirapeista tuli suosittuja silloin, kun jotkut apteekit aloittivat yskänlääkkeiden kitkerän maun peittämisen.

Mitä siirapin muodossa olevat yskänlääkkeet sitten oikeastaan ovat? Ne ovat tuotteita, jotka sisältävät hiilihydraatteja ja joilla on rasvainen koostumus, ja niissä on mukana myös aktiiviainesosia ja lisäaineita.

Näiden seosten valmistus ei kuitenkaan vaadi apteekkia, sillä ne koostuvat yleisesti ottaen vedestä, liuoksista, uutteista ja mehuista.

Yksi kaikkein tavallisimmista oireista joita lääkäri vastaanotollaan näkee, on juurikin yskä. Se kertoo, että ihmisellä on hengitysteiden sairaus, kuten esimerkiksi vilustuminen, allergia, keuhkoputkentulehdus tai astma.

Yskä voi olla kuivaa tai liman kanssa ilmenevää, ja se voi saada aikaan ongelmia päivittäisten asioiden hoitamisessa.

Nyt kerromme, kuinka pystyt valmistamaan kotikonstein oman siirapin yskän hoitoon – jatka siis lukemista ja valitse näistä mieleisesi resepti!

Yskänlääkkeiden eri tyypit

Yskää hillitsevät tuotteet

Nämä on tarkoitettu kuivaan yskään, jonka kanssa ei ilmene limaa. Ne toimivat suoraan hermostoon vaikuttaen sekä poistavat bakteereja, jotka aiheuttavat ongelman, ja ne laittavat lopun sille refleksille, joka saa ihmisen yskimään.

Yskänlääkkeet

Tämän tyypin yskänlääke siirapin muodossa pehmentää ja poistaa niitä eritteitä, joita muodostuu liman kanssa ja jotka aiheuttavat tukkoisuutta.

Ne hillitsevät käheyttä kurkussa sekä puhdistavat hengitysteitä. On tärkeää, että juodaan myös tarpeeksi nesteitä, jotta saadaan näistä tuotteista parhaat tulokset yskän hoidossa.

Luonnolliset siirapit

Alhaiset lämpötilat, virukset ja tartunnat eivät anna varoitusta silloin, kun ne hyökkäävät kehoa vastaan.

Yskiminen on tahdoton kehon refleksi, jotta se voisi päästä eroon sellaisista asioista, joita kertyy hengitysteiden järjestelmään.

Yksi luonnollinen ja tehokas tapa sanoa hyvästit ärsyttävälle yskälle on käyttää lääkinnällisiä kasveja hyvän yskänlääkkeen valmistamiseksi – tämä voidaan tehdä täysin ilman kemikaalituotteita, jotka ajan kuluessa aiheuttavat haitallisia sivuvaikutuksia.

Katso siis seuraavia reseptejä ja näiden siirappien koostumuksia, ja valitse itsellesi parhaiten sopiva – hoida ensi kerralla yskää luonnollisesti ja kotikonstein!

1. Eukalyptus, sipuli ja sitruuna

eukalyptus ja öljy

Eukalyptus on kasvi, joka tuottaa suuret hyödyt hengitysteiden järjestelmässä, sillä se toimii antiseptisena, tukkoisuutta poistavana ja yskää hillitsevänä tuotteena.

Lisäksi sitä voidaan käyttää voiteena rinnalla, tai sen höyryä voidaan myös hengittää, mikäli siitä valmistetaan hauduketta.

Sipulin tehtävä tässä hoidossa on hyökätä suoraan vilustumista vastaan, ja se toimii myös bakteereja torjuvana tekijänä. Se on desinfioiva tuote, joka mahdollistaa kurkun avautumisen siksi, että se torjuu tulehtuneisuutta.

Sitten mukana on vielä sitruuna, joka vahvistaa sitä vaikutusta, joka poistaa tulehduksen.

Tarvittavat ainekset

  • 4 keskikokoista sipulia
  • 20 eukalyptuksen lehteä
  • 1 l vettä
  • Mehu kahdesta sitruunasta
  • Yksi ruokalusikallinen hunajaa