Logo image
Logo image

3 kotitekoista kuorinta-ainetta mustapäiden poistoon

3 minuuttia
Kun harkitset näitä kotihoitoja ihon kuorimiseksi ja mustapäiden karkottamiseksi, pidä mielessä oman ihosi tyyppi. Jos ihosi on hyvin herkkä, saatat tarvita hellävaraisemman vaihtoehdon.
3 kotitekoista kuorinta-ainetta mustapäiden poistoon
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Mustapäät ovat harmittomia, ja niitä ilmaantuu silloin, kun ihon huokosiin kertyy rasvaa, joka sitten ajan kuluessa pikkuhiljaa kovettuu. Se osa, joka jää nähtäväksi kertyneestä rasvasta, hapettuu ilman vaikutuksesta sekä muuttuu mustaksi. Tämä on yleensä esteettisesti hiukan epämiellyttävää, mutta onneksi on erilaisia kotitekoisia kuorinta-aineita mustapäiden poistoon.

Jatka lukemista ja ota avuksesi seuraavat kuorivat hoidot, jos asia häiritsee itseäsi – eroon mustapäistä täysin luonnollisin keinoin!

Miksi ja kenelle mustapäitä kehittyy?

Some figure

Jokaisella on jossakin vaiheessa elämäänsä ollut iholla mustapäitä, joten tässä asiassa ei ole mitään kummallista. Se, mihin kannattaa keskittyä, ovat ne jäljet, joita mustapäät jättävät etenkin kasvojen iholle.

Ongelmana on se, että monella ihmisellä ihohuokoset ovat suuret. Lisäksi joillakin on hyvin rasvainen iho, ja tämä on asia, joka lisää mustapäiden kehittymistä.

Kun iho ikääntyy, siitä tulee alttiimpi tiettyjen sairauksien osalta. Lisäksi on niin, että jos ihon puhdistus ei ole tarkkaa ja johdonmukaista, tuloksena on mustapäitä, ja ne tekevät tilanteesta pahemman.

Hormoneilla on oma vaikutuksensa, sillä ne stimuloivat soluja, ja tämän tuloksena voi olla mustapäitä.

Kotitekoiset kuorinta-aineet mustapäiden poistamiseksi

Tällä kertaa haluamme esitellä kolme mahtavaa kotitekoista kuorinta-ainetta mustapäistä eroon hankkiutumiseksi. Niihin tarvittavat ainekset löytyvät takulla lähes kaikkien kotoa, joten näihin resepteihin ei todellakaan tarvitse käyttää suuria määriä rahaa.

Kotitekoinen hoito ihon kuorimiseksi syvältä

Jos et ole koskaan puhdistanut ihoasi kunnolla, kannattaa aloittaa kuorinnalla. Tämä on yksi kaikkein syvällisimmistä ihohoidoista, ja se auttaa suuresti, kun haluat eroon mustapäistä.

Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä useammin kuin kerran viikossa. Muutoin kuorinta voikin itse asiassa olla haitaksi ihon hyvinvoinnille.

Tarvittavat ainekset

Toimi näin

 • Yhdistä ainekset siten, että saat aikaan tasaisen seoksen.
 • Pese kasvosi lämpimällä vedellä ja laita voidetta iholle pyörivin liikkein.
 • Liikuta sormiasi kaikkiin suuntiin sillä alueella, jolla on kaikkein eniten mustapäitä.

Samalla on hyvä muistaa nämä neuvot:

 • Älä käytä kovin voimakasta painetta kasvoillasi.
 • Voit vaihtaa ruokasoodan sokeriin, mutta näin saat hiukan karkeamman seoksen, joka voi vahingoittaa ihoasi. Tämä hoito sopii tehtäväksi vain siten, että seos on hyvin tasaista.
 • Kannattaa kuoria jokainen kasvojen alue niin, että jatkat hierontaa neljä minuuttia. Näin pääset eroon epäpuhtauksista ihollasi, ja voit heittää hyvästit kuolleille ihosoluille.

Paperipyyhkeet ja kananmunan valkuainen mustapäiden poistossa

Some figure

Tähän hoitoon tarvitset paperi- tai kasvopyyhkeitä ja yhden kananmunan. Tulet kuitenkin käyttämään kananmunasta vain sen valkuaisen.

 • Ensin pese kasvosi lämpimällä vedellä. Lämmin vesi auttaa ihohuokosia avautumaan, mikä lisää mustapäiden poiston tehokkuutta. On tärkeää, että kasvot ovat täysin pestyt rasvasta, jotta kananmunan valkuainen pystyy kiinnittymään hyvin mustapäihin.
 • Laita valkuaista kaikkialle kasvoillesi siten, että käytät pyöriviä liikkeitä. Keskity vain niihin alueisiin, joilta haluat poistaa mustapäitä.
 • Laita sitten kasvoillesi paperipyyhe, ja laita vielä toinen kerros valkuaista paperin päälle. Paperin tulisi imeä valkuainen itseensä.
 • Odota, kunnes aines kuivuu. Ota sitten kasvopyyhe tai paperi pois iholtasi.
 • Aivan kuten taikaiskusta voit nyt huomata, että moni mustapäistäsi on jäänyt kiinni kuivaan paperiin.

Tomaatti ja jogurtti mustapäiden poistossa

Some figure

Valitsimme tähän artikkeliin tomaatin siksi, että sillä on antiseptisia ominaisuuksia. Tätä kasvista voidaan möyhentää, paloitella ja mehustaa.

Jogurtti auttaa kosteuttamaan, ja se poistaa myös kasvoilta rasvaa.

 • Sekoita ainekset toisiinsa, ja hiero sitten seosta kasvojesi iholle.
 • Käytä muutama minuutti antaaksesi ihollesi hieronnan, jolla on kaksi vaikutusta: pääset sen avulla eroon mustapäistä, mutta lisäksi naamion sisältämät ravinteet pääsevät kunnolla ihoosi.

Yritä jatkaa tätä puolen tunnin ajan, jotta voisit hieroa kasvojasi kunnolla naamion hyödyllisillä aineksilla.

Onko sinunkin ihollasi näitä tummia pisteitä, ja haluaisitko niistä mieluusti eroon? Jos haluat eroon mustapäistä luonnollisin keinoin, kokeile näitä ihoa kuorivia yksinkertaisia hoitoja – ne ovat edullisia, mutta kuitenkin tehokkaita ratkaisuja tähän hyvin tavalliseen esteettiseen pulmaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Maria Josiene Farias Cruz, Discente do Curso de Farmácia, (FAMETRO)., Suzana Barbosa Bezerra, Docente do Curso de Farmácia, & (FAMETRO). (2017). Obtenção do óleo essencial de Ocimum gratissimum L para desenvolvimento de cosmético de limpeza facial. Revista Diálogos Acadêmicos.
 • Priscila, D., & Mejia, M. (2010). Peelings químicos no rejuvenescimento facial. Pós-Graduação Em Fisioterapia Dermato-Funcional – Faculdade Cambury Resumo. https://doi.org/10.1385/159259185X

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.