Logo image
Logo image

13 niksiä kylpyhuoneen pitämiseksi siistinä

3 minuuttia
Jos haluat pitää kylpyhuoneesi siistinä sekä säilyttää erilaiset tavarat järjestyksessä ja helposti saatavilla, kannattaa käyttää erilaisia koreja ja laatikoita tavaroiden järjestämiseksi.
13 niksiä kylpyhuoneen pitämiseksi siistinä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kylpyhuone on yks niistä kodin alueista, joita kannattaa hoitaa kunnolla, sekä hygienian vuoksi että esteettisistä syistä. Riippumatta siitä, kuinka iso tai pieni kylpyhuoneesi on, voit ottaa avuksesi siivousrutiinit, joita kannattaa noudattaa päivittäin. Pidä kylpyhuone desinfioituna ja hyvässä kunnossa helposti!

Siivoa kylpyhuone ilman kemikaaleja

Useimmat ihmiset käyttävät aggressiivisia kemikaaleja tähän tarkoitukseen, mutta moni ei tiedä, että on olemassa myös luonnonmukaisia vaihtoehtoja, jotka voivat olla aivan yhtä tehokkaita tai jopa parempia puhdistajia.

Me tiedämme hyvin, että kylpyhuone voi olla hankala tila kodinhoidon kannalta, ja haluammekin tällä kertaa jakaa kanssasi 13 vinkkiä, joiden avulla kylpyhuone pysyy hyvässä järjestyksessä ja täydellisessä kunnossa. Ota siis vinkit talteen ja kokeile!

1. Käytä säilytyslaatikoita

Some figure

Jos sinulla on hyvin vähän tilaa pienten kylpyhuoneen tavaroiden säilytystä varten, kannattaa laittaa muutama säilytyslaatikko lääkekaapin oveen ja pitää pikkutavarat tallessa tällä tavalla.

2. Tee oma pyyhepidikkeesi

Some figure

Jos sinulla ei ole kylpyhuoneessa kaappia tai hyllyä pyyhkeiden säilytystä varten, voit valmistaa oman hauskan version koristepaperin ja peltipurkkien avulla.

3. Laita pyyhetankoja oveen

Hyödynnä kylpyhuoneen oven takapuoli siten, että kiinnität siihen muutaman kätevän pyyhepidikkeen. Näin voit luoda lisätilaa sekä saada koko huoneen näyttämään paremmalta.

4. Valmista lasipurkeista säilytysteline

Some figure

Toinen hyvä idea pienten esineiden pitämiseksi järjestyksessä on laittaa useita pieniä lasipurkkeja puulankkuun, joka on ruuvattu kiinni seinään. Näin teet kylpyhuoneesi tyylistä hiukan erilaisen sekä pidät pikkutavarat hyvässä järjestyksessä helposti ja kätevästi.

5. Piilohylly

Some figure

Voit mitata kylpyhuoneen kaapin oven ja valmistaa sitten kätevän ja piilossa olevan hyllykön erilaisille tavaroillesi.

6. Ota avuksesi viinipulloteline

Some figure

Jos sinulla on säilössä käyttämättömäksi jäänyt viinipulloteline, sen voi puhdistaa ja laittaa kylpyhuoneeseen pienten puhtaiden pyyhkeiden pidikkeeksi.

7. Hajuvesi- ja asusteteline

Jos haluat säilyttää hajuvedet ja asusteet kylpyhuoneessasi, voit valmistaa tämän yksinkertaisen telineen lautasista ja vanhoista kupeista.

8. Kihartimet ja hiustenkuivaajat piiloon

Jos laitat muutaman pvc-putken kylpyhuoneesi kaapiston ovien sisäpuolelle, voit laittaa säilöön kihartimet, suoristajat ja hiustenkuivaajat.

9. Käytä koreja

Korien käytöllä kylpyhuoneessa on se etu, että ne ovat hyvin miellyttävän näköisiä, ja niihin voi laittaa säilöön lähestulkoon kaikki mahdolliset esineet.

Voit laittaa koreja seinille tai valmistaa niistä vaikkapa hyllykön, joka sitten laitetaan lavuaarin alle.

10. Desinfioi ja valkaise vessanpönttösi

Some figure

Vessanpönttö tulisi puhdistaa joka päivä, jotta bakteereja ja likaa, joita sinne kertyy, voitaisiin vähentää.

Sen sijaan että käyttäisit valkaisuainetta ja kemikaaleja kylpyhuoneesi puhdistuksessa, voit valmistaa oman tuotteesi ruokasoodan avulla.

Tarvittavat ainekset

 • 3 ruokalusikallista ruokasoodaa
 • 0,5 dl ammoniakkia
 • 500 ml kuumaa vettä

Toimi näin

 • Sekoita kaikki ainekset spraypullossa, ja ruiskuta sitten seosta vessanpönttöön.
 • Käytä harjaa seoksen hankaamiseksi pöntön pintaan ja pyyhi sitten kankaalla.
 • Voit käyttää tätä seosta myös poistaaksesi hometta kylpyammeesta ja kylpyhuoneen seiniltä.

11. Poista hometta suihkuverhosta

Home ei ainoastaan ole epämiellyttävää, vaan lisäksi se myös haisee sekä voi aiheuttaa ongelmia ihmisen hengitysteissä. Jotta voisit estää homeen kertymisen suihkuverhoosi, ota avuksesi tämä kätevä niksi.

Tarvittavat ainekset

 • 1,2 dl etikkaa
 • 500 ml vettä
 • Mehu kahdesta sitruunasta

Toimi näin

 • Sekoita kaikki aineet yhteen spraypullossa.
 • Ruiskuta seosta suihkuverhoosi ja harjaa pintaa harjalla.
 • Poista kaikki jäämät verhosta ja anna sen kuivua tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto.

12. Hanojen kiillotus

Suihkun ja lavuaarin hanat alkavat näyttää kulahtaneilta jos ne keräävät kosteutta, kemikaalien jäämiä ja kalkkikiveä.

Jotta voisit tehdä niistä taas uuden näköiset sekä poistaa kertyneet bakteerit, käytä vetyperoksidia.

Tarvittavat ainekset

 • 0,5 dl vetyperoksidia
 • 0,5 dl vettä
 • 1 spraypullo

Toimi näin

 • Kaada nesteet spraypulloon ja sekoita.
 • Ruiskuta hanoja seoksella ja hankaa pintoja rätillä.

13. Laattojen puhdistus

Lika ja sieni kylpyhuoneen laatoissa voidaan poistaa kätevästi etikan avulla. Tämä tuote tuo laatoille virheettömän ulkonäön sekä estää epämiellyttävien hajujen muodostumista.

Tarvittavat ainekset

 • Etikkaa
 • 1 puhdas kangas

Toimi näin

 • Kostuta kangasta etikassa ja hankaa sitten laattoja kunnolla.
 • Jos huomaat että pinnat ovat niin likaiset, että kangas ei ole tarpeeksi tehokas väline puhdistuksessa, käytä hankausharjaa.

Kuten voit huomata, sinun ei tarvitse käyttää suurta määrää aikaa, jos haluat siistin ja järjestyksessä olevan kylpyhuoneen. Tarvitset vain hiukan luovuutta ja sellaisia tuotteita, joita sinulta jo luultavasti löytyy kotoasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Koocher, G. P. (1977). Bathroom behavior and human dignity. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/0022-3514.35.2.120

Sinclair, R. G., & Gerba, C. P. (2011). Microbial contamination in kitchens and bathrooms of rural Cambodian village households. Letters in Applied Microbiology. https://doi.org/10.1111/j.1472-765X.2010.02978.x


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.