Logo image
Logo image

10 vinkkiä yleisen onnellisuuden saavuttamiseen

3 minuuttia
Onnellisuuden tavoittelu perustuu terveellisten päivittäisten tapojen ylläpitämiseen. Ne auttavat sinun tuntemaan olosi hyväksi. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä onnellisen päivän saavuttamiseen.
10 vinkkiä yleisen onnellisuuden saavuttamiseen
Viimeisin päivitys: 28 heinäkuuta, 2021

Onnellisuutta on mahdotonta määritellä, koska jokainen määrittelee sen eri tavoin. Samalla tavalla meillä on tapana ajatella, että onnellisuus on jotain ulkoista, vaikka todellisuudessa se on jotain jota voimme kantaa mukanamme riippumatta siitä mitä elämässämme tapahtuu. Niinpä nämä vinkit onnellisuuden saavuttamiseen auttavat sinua nauttimaan elämän pienistä asioista.

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää ymmärtää, että henkinen ja emotionaalinen tasapaino tekevät sinut onnelliseksi. Tämän muutoksen voit aloittaa vain sinä. Muutos tulee sisältäpäin. Tässä artikkelissa vinkkaamme sinulle joitain päivittäisiä tapoja, jotka voivat auttaa lisäämään optimismiasi.

Vinkkejä onnellisuuden saavuttamiseen joka päivä

Käyttämällä kaikkia näitä vinkkejä voit saada aikaan ilon ketjureaktion, joka ulottuu koko päivään. Näin onnellisuus voi kestää viikkoja, kuukausia tai pidempään.

1. Löydä rauha heti aamulla

Päivän ensimmäiset tunnit asettavat sävyn muulle päivälle. Vältä stressiä juuri herättyäsi. Tee hengitysharjoituksia ja ota rauhallisesti.

Paitsi että tämä antaa sinulle mielenrauhaa ja positiivisen tunteen, se myös selventää sekä parantaa suorituskykyäsi päivittäisissä tehtävissäsi.

Some figure

2. Juo lasillinen vettä heti aamusta

On erittäin tärkeää juoda suuri lasillinen vettä päivän ensimmäisen tunnin aikana, koska se auttaa aktivoimaan aivot, edistää ihon terveyttä, ehkäisee tiettyjä sairauksia, parantaa ruoansulatusta ja lisää energiaa.

Lyhyesti sanottuna se antaa sinulle paljon etuja ja parantaa onnellisuutta.

3. Ole kiitollinen

Sinun tulee oppia arvostamaan ja olemaan kiitollinen siitä, mitä sinulla on. Se on hyvä tapa, josta on paljon hyötyä. Hyvä tapa työskennellä kiitollisuuden tunteen parissa on kiitospäiväkirja tai -purkki.

4. Älä tuhlaa aikaa katumiseen

Keskity ratkaisuihin ja etenemiseen. Valittaminen ja katuminen ovat huonoja tapoja, jotka vain heikentävät kykyäsi käsitellä vaikeita tilanteita.

Katuminen ja negatiivisuus luovat henkisen esteen, jota on vaikea purkaa myöhemmin. Ajattele tiettyjä henkisiä työkaluja, jotka sinulla on ja kuinka voit alkaa kasvaa niiden kanssa.

5. Luo läheisiä suhteita perheenjäseniisi

Työ ja huolet voivat luoda etäisyyden kierteen, joka kasvaa yhä suuremmaksi ilman että huomaat sitä. On kuitenkin tärkeää löytää aikaa perheenjäsenillesi. Hyvät keskustelut, muistot ja nauru ruokkivat sielua.

6. Tee tilaa itsellesi ja omille ajatuksillesi

Aika on arvokkain asia, mikä meillä on. Kiireisten aikataulujen vuoksi saatamme joskus ajatella, että meillä ei ole aikaa tehdä haluamiamme asioita. Varaa aikaa kiinnostuksenkohteillesi, koska se tekee sinusta onnellisemman ihmisen.

7. Liikunta

Yksi olennainen asia onnellisuuden saavuttamiseksi on riittävä määrä liikuntaa. Liikunta helpottaa stressiä, edistää yleistä terveyttä, parantaa sydämen toimintaa ja auttaa sinua voimaan paremmin. Noin 30 minuuttia päivässä riittää.

8. Älä jätä viestejä odottamaan

Vastaaminen kaikkiin odottaviin tärkeisiin viesteihin vapauttaa sinut ratkaisemattomista ongelmista. Kun tämä on tehty, päivä sujuu luonnollisemmin ja helpommin.

9. Erota työ ja vapaa-aika

Sosiaalisen median välttäminen työskentelyn aikana voi itse asiassa lisätä yleistä onnellisuuttasi. Kuinka tämä on mahdollista? Periaatteessa käytät aikaasi paremmin. Näin ollen tämä parantaa suorituskykyäsi ja auttaa saavuttamaan lyhyen sekä pitkän aikavälin tavoitteet.

10. Edistä rauhallista unta

Tämä on viimeinen vinkki onnellisen päivän saavuttamiseen: panosta laadukkaaseen uneen. Hyvä tapa nukkua 7 tai 8 tuntia yössä, on olla käyttämättä mitään elektroniikkaa vähintään puolitoista tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Vältä näitä asioita, jos tavoittelet onnellisuutta

Vinkkejä hyvään päivään ovat myös sellainen käyttäytyminen ja sellaiset olosuhteet, joita on vältettävä kokonaan. Usein haitallinen käyttäytyminen pilaa terveelliset tavat ja aiheuttaa negatiivisen ajattelutavan.

1. Vältä viivyttelyä onnellisuuden saavuttamiseksi

Jos annat itsellesi liikaa aikaa tavoitteiden saavuttamiseen, riippumatta siitä kuinka pieni ja merkityksetön se on, se estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi vuosien varrella. Seurauksena on turhautuminen, joka voi viedä elämästäsi onnen tunteen.

2. Negatiivinen asenne

Negatiivinen asenne houkuttelee huonoja tuloksia, koska visualisoit kaaoksen ja huonot asiat. Toisaalta positiivisena pysyminen auttaa saavuttamaan tavoitteesi ja antaa sinulle jopa mielenrauhaa.

3. Periksiantaminen

Älä luovu unelmistasi ja tavoitteistasi. Joskus elämässä sattuu takaiskuja, mutta kaikki on ohimenevää.

Tappio ja epäonnistuminen eivät ole kaiken loppu. Itse asiassa ne ovat erittäin hyödyllisiä kokemuksia. Ne kertovat missä sinulla on parannettavaa.

Some figure

4. Eristäytyminen

Velvollisuuksista huolehtiminen voi imeä sinut tyhjiin. Stressistä huolimatta itsesi eristäminen muusta ympäristöstä ei ole ratkaisu. Jopa ystävien ja perheiden mielipiteet voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi.

Hyödynnä näitä vinkkejä onnellisuuden saavuttamiseen

Nämä vinkit onnellisen päivän järjestämiseen ovat työkaluja emotionaalisen tasapainon saavuttamiseksi. Ne toimivat parhaiten kun sisällytät ne vähitellen päivittäiseen rutiiniisi. Tärkeintä on kuitenkin työskennellä näiden tapojen kanssa päivittäin, jotta et unohda niitä kun tunnet stressiä.

On parasta aloittaa asettamalla itselleen pieniä onnellisuustavoitteita. Toisin sanoen, aloita sillä että yrität ylläpitää näitä tapoja ensin puoli päivää ja yritä sitten koko päivä. Olet matkalla onnellisempaan arkeen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Margot, Jean-Paul. La Felicidad. Praxis Filosófica, no. 25. 2007. Disponible en: https://go.gale.com/ps/anonymous?id=GALE%7CA181992077&sid=googleScholar&v=2.1&it=r&linkaccess=abs&issn=01204688&p=IFME&sw=w
  • Schopenhauer A. El arte de ser feliz: Explicado en cincuenta reglas para la vida. Herder Editorial. 2012.
  • Seligman M. La auténtica felicidad. Penguin Random House Grupo Editorial España. 2017.
  • Guerri M. Inteligencia emocional: Una guía útil para mejorar tu vida. Mestas Ediciones. 2016.
  • Maganto C y Maganto J. Cómo potenciar las emociones positivas y afrontar las negativas. Ediciones Pirámide. 2016.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.