Logo image
Logo image

10 ruokaa, joilla pudotat painoa terveellisesti

4 minuuttia
Ananas voi auttaa puhdistamaan elimistöä sekä taistelemaan nesteen kertymistä vastaan. Kannattaa juoda lasillinen ananasmehua aamiaisella tai vaihtoehtoisesti suuren aterian jälkeen, jotta edistäisit ruoansulatusta.
10 ruokaa, joilla pudotat painoa terveellisesti
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaikki tietävät, että painonpudotus ei ole mikään helppo tehtävä. Ihmedieettejä ei ole olemassa, ja painon vähentäminen tarkoittaa aina sitä, että ihminen näkee vaivaa asian eteen. On myös tärkeää noudattaa oikeanlaista ruokavaliota, jotta pudotat painoa terveellisellä tavalla. Yksi tällainen terveellinen keino on syödä niin kutsuttuja täyteruokia.

Usein halutessamme pudottaa muutaman kilon päädymme lopulta aiheuttamaan itsellemme näläntunnetta. Yritämme syödä vähemmän, jotta voisimme rajoittaa elimistöön päätyvien kalorien määrää. Täyttävien, mutta laihtumista edistävien ruokien syönti on erittäin tehokas ratkaisu, jos haluat antaa itsellesi kylläisyyden tunteen ilman liiallista kalorien määrää. Tässä artikkelissa kerromme siis 10 sellaisesta ruoasta, jotka ovat erittäin täyttäviä, mutta vähäkalorisia – niiden avulla pudotat painoa terveellisellä tavalla.

10 ruokaa, joilla pudotat painoa terveellisesti

1. Kaura

Some figure

 

Kaura on paras valinta aamiaisruoaksi, ja se on yksi terveellisimmistä viljoista, joita voit syödä pudottaaksesi painoa tasapainoisella tavalla.

 • Se on luonnollinen kuidunlähde.
 • Siitä saa kylläisyyden tunteen, joka kestää pitkään, ja jonka avulla pystyt välttämään välipalojen syönnin aterioiden välillä.
 • Kaurassa on runsaasti B-vitamiinia ja mineraaleja.
 • Se auttaa taistelemaan huonoa kolesterolia vastaan, suojelemaan sydäntäsi sekä tasapainottamaan verensokeritasojasi. Mahtava tuote kaiken kaikkiaan!

Kaura on siis täydellinen liittolainen pyrkimyksissäsi vähentää painoa, joten sitä kannattaa ehdottomasti sisällyttää aamiaisrutiiniisi!

2. Vihreät omenat

Some figure

Olemme jo monissa aikaisemmissa artikkeleissamme käsitelleet vihreiden tai Granny Smith –omenoiden uskomattomia hyötyjä painonpudotusta ajatellen. Niiden suurin hyöty on se, että ne auttavat hallitsemaan verensokeritasoa sekä aktivoimaan aineenvaihduntaa. Kannattaa myös syödä näiden omenoiden kuori, sillä sen sisältämästä pektiinistä saat kaikkein parhaimmat terveyshyödyt.

Voit syödä omenoita aina kun tunnet itsesi nälkäiseksi. Näin jaksat paremmin lounaaseen tai päivällisaikaan ilman, että joutuisit kääntymään välipalojen tai muiden lihottavien ruokien puoleen. Lisäksi nämä omenat ovat todella herkullisia, joten älä jätä niitä pois ruokavaliostasi!

3. Ananas

Some figure

Ananas on täydellinen apu niille ihmisille, jotka yrittävät pudottaa painoaan. Se on yksi parhaista ruoista mihin aikaan päivästä tahansa. Kannattaa kokeilla vaikka lasillista ananasmehua aamiaisella tai herkullista pinaatti-, saksanpähkinä- ja ananassalaattia lounaalla. Päivälliseksi voit syödä vaikka maistuvan kananrinta- ja ananasaterian.

Ananaksessa on runsaasti vitamiineja, ja mikä tärkeintä, se sisältää bromelaiinia. Tämä on entsyymi, joka vähentää turvotusta ja auttaa sinua puhdistamaan elimistöäsi sekä vähentämään nesteen kertymistä.

4. Lohi

Some figure

On tietysti totta, että lohi ei ole halpa valinta, mutta sitä kannattaa ehdottomasti sisällyttää painonpudotukseen tähtäävään ruokavalioon. Tässä muutamia syitä lohen hyödyllisyyteen:

 • Siinä on runsaasti ravinteita, ja se sisältää vain vähän kaloreita.
 • Se sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja, kuten esimerkiksi rautaa ja jodia, kuten myös A- ja D-vitamiineja.
 • Lohessa on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, jotka ovat täydellinen apu painonpudotuksessa.

5. Tumma suklaa

Some figure

Suklaa painonpudotuksessa, voiko tämä olla totta? Kyllä, mutta tässä tulee aina muistaa yksi asia: suklaan tulisi olla tummaa, ja itse asiassa niin tummaa kuin mahdollista. Siinä ei saisi olla yhtään maitoa mukana.

Suklaa on yksi parhaista kylläisyyttä tehokkaasti lisäävistä ruoista, ja lisäksi siitä saa paljon mineraaleja ja antioksidantteja. Se on tietysti myös hyvin herkullinen vaihtoehto! Suklaa sopii täydellisesti kauraan perustuvaan aamiaiseen. On kuitenkin hyvä muistaa tämä seikka: suklaata ei kannata syödä enempää kuin 28 grammaa päivittäin.

6. Avokado

Some figure

Jos syöt yhden avokadon päivässä osana salaattiasi tai aamiaistasi, tunnet itsesi paljon täydemmäksi koko päivän ajan. Nutrition Journal -lehden mukaan avokado on yksi parhaista ruoista estämään välipalojen mutustelua, ja tämä pätee etenkin silloin, jos yhdistät suklaan aamiaiseesi.

Me suosittelemme, että söisit vain puolikkaan avokadon päivässä, sillä tämä tuote sisältää melko paljon kaloreita. Se on kuitenkin mahtava lisä hyvin monenlaisiin annoksiin, joten painontarkkailijan kannattaa ehdottomasti aloittaa avokadon säännöllinen, mutta kohtuullinen syönti!

7. Kananmuna

Some figure

Olemme kertoneet kananmunan hyödyistä jo monta kertaa, ja niistä kannattaa kertoa tässäkin! Tiesitkö, että kananmunista saa mahtavan kylläisyyden tunteen? Paras tapa kananmunien valmistukseen on keittäminen ilman öljyjä tai mitään muita sellaisia tuotteita, joista saattaa tulla lisää rasvaa tai kaloreita.

Kananmuna kannattaa yhdistää sieniin (jotka muuten ovat myös hyvä täyteruoka), tai niitä voi syödä esimerkiksi grillatun kananrinnan sivussa sinappikastikkeen ohella. Kerta kaikkiaan herkullista!

8. Palkokasvit

Some figure

Palkokasvit ovat täyttäviä ja niitä voi valmistaa lukuisilla eri tavoilla, jotta voisit nauttia monentyyppisistä terveellisistä aterioista. Voit esimerkiksi valmistaa herkullisen salaatin lounaaksesi lisäämällä palkokasveja vaikkapa pinaattiin, keitettyyn kananmunaan ja pilkottuun tomaattiin. Tällainen kylläisyyden tuova ateria varmistaa, että että et joudu napostelemaan välipaloja aterioidesi välillä.

9. Kapsaisiini

Some figure

Jos olet chilin ystävä, älä muuta tapojasi! Chilit ovat nimittäin äärimmäisen täyttäviä, ja niissä on paljon kapsaisiinia, mikä on kylläisyyden tuottava ainesosa, joka nopeuttaa aineenvaihduntaasi. Siten poltat enemmän rasvaa, ja se toimii myös tehokkaana kivunlievittäjänä.

Nämä tuotteet pystyvät hillitsemaan ruokahaluasi, ja niitä kannattaa siis pitää maustehyllyllä vakituisesti. Kokeile!

10. Parhaat kylläisyyden tuovat vihannekset

Some figure

Tomaatti, parsakaali ja kale ovat mahtavia vihanneksia jokaiselle, joka haluaa pudottaa painoa. Syötpä niitä sitten raakoina tai höyrytettyinä, kannattaa niitä lisätä vaikkapa salaatteihin, tai voit nauttia niistä esimerkiksi täysjyväriisin kanssa. Terveytesi tulee kiittämään sinua, kuten myös siluettisi – aloita siis hyötymään näistä herkullisista kasviksista päivittäin ja pudotat painoa siinä ohessa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Berti, C., Riso, P., Brusamolino, A., & Porrini, M. (2005). Effect on appetite control of minor cereal and pseudocereal products. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/BJN20051563
 • Perrigue, M., Carter, B., Roberts, S. A., & Drewnowski, A. (2010). A Low-Calorie Beverage Supplemented with Low-Viscosity Pectin Reduces Energy Intake at a Subsequent Meal. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2010.01858.x
 • Sriamornsak, P. (2003). Chemistry of pectin and its pharmaceutical uses: a review. Silpakorn University International Journal. https://doi.org/10.5458/jag.54.211
 • Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review. Biotechnology Research International. https://doi.org/10.1155/2012/976203
 • De Lourdes Reyes-Escogido, M., Gonzalez-Mondragon, E. G., & Vazquez-Tzompantzi, E. (2011). Chemical and pharmacological aspects of capsaicin. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules16021253

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.