10 ruoka-ainetta vatsamakkaroiden karkoittamiseen

Lisäämällä näitä ruoka-aineita ruokavalioosi, tunnet olosi täydemmäksi ja saat runsaasti ravintoaineita, jotka estävät rasvaa kertymästä. Ne auttavat myös polttamaan vatsalle kertyneitä makkaroita.
10 ruoka-ainetta vatsamakkaroiden karkoittamiseen
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vatsan alue on se osa kehosta, johon moni ihminen keskittää huomionsa ruokavalion ja liikunnan suhteen. Usein juuri vatsan seudulle kertyy ylimääräistä painoa, ja moni kaipaakin keinoja vatsan seudun hoikistamiseen. Tässä artikkelissa esittelemme 10 ruoka-ainetta vatsamakkaroiden karkoittamiseen.

Ikävä kyllä vatsan seutu on se alue kehosta, jolle makkaroita kertyy helposti ja lyhyessäkin ajassa. Lihominen saa olon tuntumaan epäviehättävältä, mutta suurin vaikutus sillä on terveyteen. Ylipaino lisää mm. riskiä sairastua sydäntauteihin.

Onneksi on muutamia harjoituksia, joilla voi trimmata vatsan aluetta ja tiettyjä ruokia nauttimalla vatsan alueen rasvakin palaa nopeammin. Sinun tulee tehdä muutoksia ruokavalioosi ja samalla tulee muistaa, että on olemassa tiettyjä ruoka-aineita, jotka auttavat saavuttamaan tuloksia nopeammin. Nauttimalla rasvaa polttavia aineksia voit tehostaa laihtumista.

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi 10 parasta rasvaa polttavaa ruokaa, joita kannattaa syödä useammin vatsarasvan polttamiseksi. Kokeile näitä!

10 ruoka-ainetta vatsamakkaroiden karkoittamiseen

1. Selleri

Selleristä on apua vatsamakkaroiden karkoittamiseen, ja se on loistava kuidun lähde.

 

Tämä vähäkalorinen kasvis on luonnollinen kuidun lähde, joka täyttää vatsa ja auttaa kontrolloimaan näläntunnetta. Selleriä nauttimalla voit ehkäistä naposteluvimmaa ja sokeristen herkkujen nauttimista.

Selleri sisältää kalsiumia, tärkeää mineraalia, joka on vastuussa haitallisten rasvojen poistamisesta elimistöstä. Selleri huuhtoo mukanaan ylimääräisen rasvan.

2. Kala

Monet kalat sisältävät runsaasti proteiinia ja Omega-3 -rasvahappoja, jotka lisäävät fyysistä kestävyyttä ja tehostavat kaloreiden palamista liikunnan yhteydessä.

Nämä terveelliset rasvat poistavat haitallisia lipidejä elimistöstä ja alentavat kehon rasvaprosenttia.

3. Oliiviöljy

Oliiviöljy sisältää ihmisen keholle hyvää ja terveellistä rasvaa.

 

Oliiviöljy on hyvä lisä terveellisiin rasvoihin, joista on elimistölle paljon hyötyä. Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja etenkin E- ja C-vitamiinia, joilla voi alentaa kortisolimäärää kehossa. Kortisoli on stressihormoni, jota syntyy kehon ahdistustilassa. Liiallinen kortisolimäärä voi johtaa inhottaviin terveyshaittoihin pitkällä aikavälillä.

Oliiviöljyn ravitsemuksellinen sisältö tukee haitallisten rasvojen poistumista kehosta ja tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa.

4. Mantelit

Manteli sisältää proteiinia, kalsiumia ja kuitua. Ne ovat hyvä energianlähde ja sopivat sekä fyysisten että psyykkisten toimintojen tehostamiseen.

Manteleiden glykeeminen indeksi auttaa säätelemään verensokeria ja tehostamaan aineenvaihduntaa.

5. Kaura

Kaura on yksi täyttävimmistä ja terveellisimmistä jyvistä. Kaurasta saa runsaasti kuitua ja antioksidantteja, jotka auttavat laihtumaan ja vatsamakkaroiden karkoittamiseen. Kauran syöminen auttaa parantamaan ruuansulatuksen toimintaa, antaa täyden olon ja auttaa alentamaan kolesteroliarvoja.

6. Marjat

Marjat sisältävät kuitua ja antioksidantteja.

 

Vadelmat, mansikat ja karhunvatukka sisältävät kuitua, vettä ja antioksidantteja. Aineenvaihdunta kiihtyy ja poltat rasvaa kun nautit näitä marjoja. Marjat sisältävät paljon antosyaania ja auttavat ehkäisemään rasvan sekä sokerin kertymistä.

7. Vihreä tee

Vihreä tee on yksi parhaista juomista, joita voit käyttää vatsamakkaroiden karkoittamiseen. Vihreä tee auttaa säätelemään verensokeriarvoja ja alentamaan verenpainetta, ja lisäksi teen sisältämät antioksidantit auttavat ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista.

Sen sisältämien polyfenoleiden ansiosta vihreä tee auttaa ehkäisemään kortisolin erittymistä ja ylensyömistä.

8. Parsakaali

Parsakaali auttaa karkoittamaan vatsarasvan.

 

Parsakaalin sisältämä kuitu, kalsium ja vitamiinit imeytyvät helposti kehoon ja auttavat estämään rasvan kertymisen.

Parsakaali sisältää paljon C-vitamiinia, jonka viruksia vastaan taisteleva vaikutus auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää tautien ehkäisyssä. Tämän lisäksi parsakaali sisältää paljon kuitua, eli se pitää vatsan täynnä ja parantaa ruuansulatusta – samalla kuona-aineita poistuu kehosta tehokkaammin.

9. Sitruuna

Maailman suosituin sitrushedelmä on loistava keino kehon rasvavarastojen eliminointiin. Sitruunan kuori sisältää pektiini-nimistä kuitua, joka auttaa ehkäisemään ummetusta ja kontrolloimaan verensokeritasoa.

Sitruuna sisältää C-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia ja muita ravintoaineita, jotka toimivat loistavasti painoa alentaen. Sitruunaa voi lisätä ruokavalioon monessa eri muodossa: nauti sitruunavettä, purista sitruunaa salaatinkastikkeisiin ja käytä sitä jälkiruuissa. Sitruunalla on monia terveysvaikutuksia, joten ota siitä kaikki irti!

10. Kvinoa

Kvinoa on hyväksi ruuansulatukselle.

 

Kvinoan nauttiminen on hyvä keino polttaa rasvaa. Kvinoa sisältää vain vähän kaloreita ja pari desiä kvinoaa voi sisältää jopa 5 grammaa kuitua. Kvinoa tunnetaankin superruokana, joka on hyväksi ruuansulatukselle ja vatsarasvan vähentämiselle.

Kvinoa sisältää proteiinia, antioksidantteja ja muita ravintoaineita, kuten sinkkiä, rautaa, seleeniä ja E-vitamiinia. Kvinoan terveysvaikutuksia voi tehostaa nauttimalla pähkinöitä, vihanneksia ja kevyitä lihatuotteita.

Nautitko näitä ruokia säännöllisesti? Jos vastauksesi on “ei”, kannattaa nämä ruuat lisätä mahdollisimman nopeasti säännölliseen ruokailuun. Täytä keittiön kaapit terveellisillä aineksilla, ja pian huomaat vaikutuksen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Harrasta liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä ja nauti terveellisiä aterioita; pian saat hoikan ja litteän vatsan. Suosi tämän artikkelin ruoka-aineita päivittäin ja tehostat rasvan palamista, kuona-aineiden poistumista ja laihtumista.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 vinkkiä vatsarasvan polttamiseen tottumuksia parantamalla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 vinkkiä vatsarasvan polttamiseen tottumuksia parantamalla

Tässä artikkelissa annamme joitakin yksinkertaisia vinkkejä vatsarasvan polttamiseen, jotta voit maksimoida onnistumisesi treeneissäsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Chutkan R1, Fahey G, Wright WL, McRorie J, “Viscous versus nonviscous soluble fiber supplements: mechanisms and evidence for fiber-specific health benefits”, J Am Acad Nurse Pract. 2012 Aug;24(8):476-87

  • Sharon V, Thompson Bridget A, Hannon Ruopeng An, Hannah D Holscher, “Effects of isolated soluble fiber supplementation on body weight, glycemia, and insulinemia in adults with overweight and obesity: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials”, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 106, Issue 6, 1 December 2017, Pages 1514–1528.

  • Hiu IJ, “Extraction and localization by electron microscopy of an immunosuppressor fraction from Mycobacterium bovis Bacillus Calmette-Guérin (BCG)”, APMIS. 1990 Mar;98(3):244-8.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.