Logo image
Logo image

Yrttejä ja mausteita hiusten kasvun edistämiseksi

3 minuuttia
Sekä korianterin ulkoinen käyttö haudukkeena että sen syöminen auttaa tehostamaan hiusten kasvua ja pitämään ne terveinä.
Yrttejä ja mausteita hiusten kasvun edistämiseksi
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Pitkät, vahvat ja kauniit hiukset, kuten Tähkäpäällä, olisivat unelma monelle. Mutta jos uskot saavasi avun kemikaalipitoisista kaupan tuotteista, erehdyt. Lue sen sijaan tämä artikkeli; esittelemme siinä loistavia yrttejä ja mausteita hiusten kasvun edistämiseksi.

Unohda siis kemikaalit ja käytä näitä helposti saatavilla olevia luonnollisia tuotteita nopeuttamaan hiustesi kasvua.

Yrttejä ja mausteita hiusten kasvun edistämiseksi

Kamomilla

Some figure

Hiusten huuhtelu kamomillateellä shampoopesun jälkeen on loistava keino edistää hiusten kasvua. Se rentouttaa hiustuppia ja päänahkaa, mikä auttaa vähentämään hiustenlähtöä.

Rosmariini

Rosmariinista voi valmistaa haudukkeen keittämällä sen lehtiä hitaasti vedessä. Tai voit nauttia rosmariinia päivittäin jollain muulla tavalla.

 • Hiusten peseminen rosmariinihaudukkeella auttaa pääsemään eroon hilseestä, jota pidetään yhtenä hiustenlähdön suurimpana syynä.

Peltokorte

Some figure

Peltokorte on erittäin hyödyllinen yrtti hiusten kasvun nopeuttamiseen.

 • Siitä valmistettua hauduketta voi käyttää hiusten huuhteluun pesun jälkeen, tai voit nauttia sitä aterioilla.
 • Halutessasi voi myös sekoittaa sitä lempishampoosi joukkoon ja käyttää hiustenpesuun.

Neidonhiuspuu

Hiustuppien stimulointi onnistuu täysin luonnollisella tavalla neidonhiuspuun avulla.

 • Neidonhiuspuusta valmistetun haudukkeen levittäminen hiusten juuriin voi lisätä verenkiertoa koko hiuspohjassa. Tämä nopeuttaa hiusten kasvua huomattavasti.

Saatat pitää myös tästä: Paranna jalkojen verenkiertoa yrteillä

Koivuöljy

Some figure

Koivuöljy on uskomaton öljy hiusten kasvua ja hoitoa ajatellen. Se voi auttaa tekemään lopun hilseestä, kutisevasta päänahasta, päänahan infektioista ja hiustenlähdöstä.

 • Yhdistä se tavanomaiseen hiusöljyysi tai lisää sitä shampooseen saadaksesi loistavia tuloksia.

Korianteri

Korianteri on yksi tehokkaimmista mausteista hiusten kasvun ja terveyden kannalta. Ala syödä sen lehtiä tai siemeniä.

Siemenjauheen lisääminen hiusöljyyn ja päänahan hierominen sillä antaa parhaat tulokset, sillä se aktivoi merkittävästi hiustuppia.

Kumina

Some figure

Tämän artikkelin aiheena ovat yrtit ja mausteet hiusten kasvun edistämiseksi, joten katsotaan seuraavaksi myös joitakin mausteita!

Valmista luonnollinen hiusten kasvua edistävä hiusvesi keittämällä mustia kuminansiemeniä vedessä, siivilöimällä neste ja sekoittamalla se munankeltuaiseen. Levitä sitä hiuspohjaan säännöllisesti vanulapun avulla.

 • Voit korvata tämän nesteen sekoittamalla keskenään yhtä suuret määrät oliiviöljyä ja kuminaöljyä. Hilse katoaa ja hiusten kasvu nopeutuu.

Kaneli

Jauhemaisen kanelin ja hunajan levittäminen hiuksille suojaa päänahkaa infektioilta ja auttaa pääsemään eroon hilseestä, kutinasta jne.

Voit myös sekoittaa tätä maustetta oliiviöljyyn ja lämmittää sen, niin edistät päänahan verenkiertoa ja hiustenkasvua.

Lue lisää: 4 hoitavaa hiusnaamiota kanelista

Mustapippuri

Some figure

Mustapippurilla on uskomattomia ominaisuuksia ruoansulatukselle ja verenkierrolle.

Se auttaa kaikkia kehon tarvitsemia ravintoaineita imeytymään oikeissa määrissä. Tämä stimuloi lopulta hiusten kasvua.

Seesami

Seesaminsiemenissä on paljon kahta välttämätöntä kivennäisainetta: kalsiumia ja magnesiumia. Nämä ovat elintärkeitä hiustuppien terveyden ja kasvun kannalta.

Seesaminsiementen syöminen onkin äärimmäisen tehokas keino saada pitkät ja vahvat hiukset.

Lisävinkkejä

Noudata tasapainoista ruokavaliota

Yrttien ja mausteiden käyttämisen lisäksi sinun on annettava keholle sen tarvitsemat ravintoaineet. Tämä on todellinen avain terveiden hiusten saamiseksi.

Ei ole väliä mitä hiuksiin laittaa, jos kehoa ei ravitse oikein sisältä. Varmista siis, että syöt oikeita määriä rasvaa, proteiinia ja muita ravintoaineita joka päivä.

Valitse oikeat tuotteet

Some figure

Luonnolliset yrttishampoot, jotka eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja kuten sulfaattia, voivat olla loistava vaihtoehto hiuksille. Sulfaatit poistavat hiuksista niiden luontaisia öljyjä.

Kannattaa myös sijoittaa hyvään hoitoaineeseen, jossa ei ole silikonia.

Sijoita harvaan puukampaan ja villisian harjaksista valmistettuun harjaan

 • Harvapiikkinen puukampa auttaa ehkäisemään hiusten katkeilua ja sähköisyyttä. Tällainen kampa sopii loistavasti takkujen avaamiseen.
 • Kun takut on saatu auki, villisian harjaksista valmistettu harja auttaa poistamaan öljyn juurista, ja hiukset ovat näin hyvin ravitut ja suojatut.
 • On myös tärkeää välttää harjaamasta hiuksia märkinä, sillä märät hiukset katkeilevat helpoimmin.

Älä unohda hoitoainetta

Hoitoaine on erittäin tärkeä hiuksille.

Lisäksi hiuksia on hyvä ravita syvältä vähintään kerran viikossa kotitekoisella naamiolla. Tämä pitää hiukset erittäin kosteutettuina.

Pese hiukset aina kylmällä vedellä

Kylmä vesi auttaa sulkemaan hiussuomut ja pitää ne näin pehmeinä ja sileinä. Se auttaa myös ehkäisemään kosteuden hupenemista hiuksista.

Leikkaa hiuksia säännöllisesti

Some figure

On erittäin tärkeää tasoittaa hiukset 6-8 viikon välein. Näin pääset eroon kaksihaaraisista ja estät vaurioita leviämästä ylöspäin.

Lakkaa käyttämästä kuumia muotoilulaitteita

Säännöllinen kuumien muotoilulaitteiden käyttö voi vaurioittaa hiuksia kovasti. Jos olet koukussa hiustenkuivaimeen, kannattaa pitää sen käytössä tauko ja kokeilla vaihteeksi sellaisia vaihtoehtoja, jotka eivät vaadi lämpöä.

Anna hiusten kuivua luonnollisesti

Hiustenkuivaimen käytön sijaan anna hiusten kuivua luonnollisesti. Tee se puristamalla hellävaraisesti liika vesi pois hiuksista pyyhkeellä ja antamalla hiusten vain olla, kunnes ne ovat kuivat.

Älä hankaa hiuksia pyyhkeellä kovakouraisesti, sillä tämä voi aiheuttaa vahinkoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Murata, K., Noguchi, K., Onishi, M., Watanabe, N., Okamura, K. & Matsuda, H. (2013, February). Promotion of hair growth by Rosmarinus officinalis leaf extract, Phytotherapy Research, 27(2), 212-217
 • Oh, J. Y., Park, M. A., & Kim, Y. C. (2014, December). Peppermint oil promotes hair growth without toxic signs. Toxicological Research, 30(4), 297-304
 •  Youngchul Kim et al. “Promotion Effect of Black Sesame Oil on Hair Growth in an Alopecia Model of C57BL/6 Mice”, Journal of Biomedical Research Vol.11 No.2 pp.103-116
 • Pasupuleti Visweswara Rao et al. “Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant”, Evid Based Complement Alternat Med. 2014; 2014: 642942.
 • Ahmad M. Eid et al. “A Review on the Cosmeceutical and External Applications of Nigella sativa”, J Trop Med. 2017; 2017: 7092514.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.