Logo image
Logo image

7 yleisintä (ja valheellista!) myyttiä seksistä

3 minuuttia
Vaikka monet näistä seksiin liittyvistä myyteistä ovatkin peräisin menneiltä ajoilta, uskovat yhä jotkut ihmiset niihin ja sillä voi olla negatiivinen vaikutus heidän seksielämäänsä.
7 yleisintä (ja valheellista!) myyttiä seksistä
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Seksuaalisuuteen liittyvässä maailmassa on ääretön määrä myyttejä, sekä miehiin että naisiin liittyviä. Ensin sinun tulisi kuitenkin pitää mielessä, että myytit seksistä ovat vain laajalle levinneitä tarinoita, jotka eivät yleensä pidä paikkaansa.

Kaikkien tulee tietää ainakin hieman seksuaalisesta kanssakäymisestä. Monet myytit seksistä kuitenkin johtavat tiedon puutteeseen sekä väärään tietoon, mikä puolestaan saattaa johtaa esimerkiksi ei-toivottuun raskauteen ja sukupuolitauteihin.

Seksillä on tärkeä rooli elämässämme. Kaikista yleisimmät ja useimmiten toistuvat kysymykset seksistä liittyvät siihen kuinka saamme enemmän mielihyvää ja harrastamme suojattua seksiä sekä mitä teemme hätätapauksissa.

Teimme listan yleisimmistä valheellisista seksiin liittyvistä myyteistä. Sinun on aika lakata uskomasta niihin!

Yleisimmät (valheelliset) myytit seksistä

“Isojalkaisilla miehillä on iso penis”

Some figure

Tämä myytti viittaa miehiin, joilla on isot jalat. On jo pitkään huhuttu, että tällaisilla miehillä on iso penis heidän. Se ei ole totta!

Miehen morfologialla ei ole mitään tekemistä hänen peniksensä koon kanssa. Itse asiassa on monia mitoiltaan keskikokoisia tai pieniä miehiä, jotka saattavat yllättää sinut.

Tämä myytti on siis täyttä valhetta. Älä usko siihen!

“Sukupuoliyhteys on kaikista tärkein asia”

Some figure

Tämä on toinen myytti, joka koskee sekä naisia että miehiä. Seksin harrastamiseen ei tarvita sukupuoliyhteyttä.

On monia tapoja harrastaa seksiä ilman yhdyntää, vaikka se onkin hieman subjektiivisempaa kaikille ihmisille.

On anaali- tai suuseksiä, masturbointia ja jopa puhelinseksiä. Sekä sinun että kumppanisi miellyttämiseksi on monia vaihtoehtoja.

Luovuus on avaintekijä liekin elossa pitämiseksi.

“Miehet ajattelevat seksiä koko ajan”

Some figure

Tämä on osittain totta, mutta ei täysin.

Miehet ajattelevat ja ilmaisevat seksuaalisuuttaan paljon avoimemmin kuin naiset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että naiset eivät ajattele seksiä. Oikeastaan he ajattelevat sitä aivan yhtä usein kuin miehetkin.

Yhteiskuntamme paheksuu naisia, jotka heittävät seksuaalisia kommentteja tai puhuvat vapaasti aiheesta.

Vaikka aiheeseen liittyen on tapahtunut paljon edistystä, on se yhä tabu.

“Seksifantasiat ovat huoria varten”

Some figure

Sinun ei pitäisi koskaan ajatella tällä tavoin! Ei ole mitään jännittävämpää kuin pariskunta, joka täyttää fantasiansa… Jopa kaikista erikoisimmat, heille jotka uskaltavat.

Nämä fantasiat lisäävät ja stimuloivat kumppanisi libidoasaavat olosi tuntumaan vähemmän hillityksi ja auttavat sinua nauttimaan seksistä paljon enemmän tuntien suurta mielihyvää.

Kommunikointi on kaikista tärkeintä parisuhteessa. Sillä tavalla molemmat osapuolet tuntevat tulleensa seksuaalisesti tyydytetyiksi.

“Miehen täytyy tehdä aina aloite”

Some figure

Tämä on täysin valheellinen ja seksistinen ajatus, jota esiintyy vielä monissa kulttuureissa.

Naisia paheksutaan, jos he päättävät tehdä aloitteen seksin suhteen. Sinun ei pitäisi antaa näiden myyttien viedä sinua mukanaan.

Jotta saisit enemmän mielihyvää ja seksielämäsi olisi parempaa, pitäisi teidän molempien tehdä aloite. Jos olet nainen ja tunnet haluavasi seksiä jossakin vaiheessa, älä ohita tilaisuuttasi, koska sinua pelottaa mitä muut ihmiset saattaisivat sanoa.

Ole rohkea ja ota ensimmäinen askel.

“Alkoholi on paras seksuaalinen ärsyke”

Some figure

Totuus on se, että alkoholilla on estoa vapauttavia vaikutuksia kohtuumäärin nautittuna. Se ei stimuloi tai lisää seksuaalista viettiä, se vain saa sinut tietoiseksi siitä.

Kun juomme liikaa alkoholia, voimme kuitenkin sammua ja seuraukset voivat olla vakavat ja vaihdella epämieluisasta seksistä sukupuolitartunnan saamiseen ja raskauteen.

Jos aiot juoda, tee se kohtuudella.

“Suuseksi on turvallisempaa kuin emätinseksi”

Some figure

Vaikka yhdyntää ei tapahdu, ei se tarkoita sitä että tulehduksen tai sukupuolitartunnan saamisen riskiä ei ole. On tärkeää harrastaa aina suojattua seksiä, harrastitpa millaista seksiä tahansa.

Vaikka suuseksi ei aiheutakaan raskauden riskiä, tulee sinun aina harrastaa suuseksiä sellaisen seksikumppanin kanssa, joka saa olosi tuntumaan turvalliselta.

Jos suuontelossa on haavoja tai haavaumia, on suuseksiä harrastavalla ihmisellä aivan yhtä suuri todennäköisyys saada papilloomavirus, HIV, herpes, tippuri, kuppa tai klamydia kuin emätinseksiä harrastavalla ihmisellä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Mueller, T. E., Gavin, L. E., & Kulkarni, A. (2008). The Association Between Sex Education and Youth’s Engagement in Sexual Intercourse, Age at First Intercourse, and Birth Control Use at First Sex. Journal of Adolescent Health. https://doi.org/10.1016/j.jadohealth.2007.08.002

Wellings, K., Nanchahal, K., Macdowall, W., McManus, S., Erens, B., Mercer, C. H., … Field, J. (2001). Sexual behaviour in Britain: Early heterosexual experience. Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(01)06885-4

Chivers, M. L., Seto, M. C., & Blanchard, R. (2007). Gender and Sexual Orientation Differences in Sexual Response to Sexual Activities Versus Gender of Actors in Sexual Films. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/0022-3514.93.6.1108


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.