Logo image
Logo image

6 naisen sukupuoliviettiä lisäävää ruokaa

3 minuuttia
Tiesitkö, että mausteisten ruokien nauttiminen stimuloi verenkiertoa ja voi siten parantaa seksielämää? Kapsaisiini on se tekijä, joka näiden ruokien kohdalla vastaa sukupuoliviettiä kiihottavasta vaikutuksesta.
6 naisen sukupuoliviettiä lisäävää ruokaa
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 24 marraskuuta, 2022

Sukupuoliviettiä kiihottavat ruoat, juomat tai lääkkeet lisäävät seksuaalista halukkuutta. Tiesitkö, että on olemassa luonnollisia tuotteita, joita naiset ovat käyttäneet jo tuhansia vuosia tähän tarkoitukseen? Kyseessä ovat ayurveda-filosofiaan sisältyvät ainekset, joista kerromme nyt enemmän.

Ayurveda on perinteinen intialainen lääkintäfilosofia, jossa keskitytään oikeiden päätösten tekemiseen sekä kehon että mielen kannalta.

Vähentyminen seksuaalisessa halukkuudessa on normaalia aina silloin tällöin – etenkin nykyajan stressaavassa ja nopeassa elämässä. Olemme usein itse itsemme pahimpia vihollisia: olemme liian kiireisiä, syömme huonosti, emmekä pidä huolta itseästämme.

Paras neuvo kaikille niille, joita vaivaa seksuaalisen halukkuuden vähentyminen, onkin yksinkertainen: hidasta.

Varaa itsellesi aikaa meditoidaksesi, rentoutuaksesi, harrastaaksesi liikuntaa säännöllisesti ja parantaaksesi ruokavaliotasi muuttamalla se kasviksiin ja täysjyväviljaan perustuvaksi.

Eräät ruokavaliomuutokset vaikuttavat itse asiassa suoraan naisen seksuaaliseen energiaan, ja tällaisia luonnollisia tuotteita voi löytyä sinunkin keittiöstäsi, tälläkin hetkellä.

Etuna on myös se, että usein luonnolliset tuotteet ovat turvallisempia ja tehokkaampia kuin kaupan teolliset valmisteet.

Luonnolliset naisen sukupuoliviettiä kiihottavat ruoat

1. Kaakao

Some figure

Ensin esittelemme kaakaon, joka on herkullinen superruoka. Se tuottaa keholle monet hyödyt, mukaan lukien seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen.

Kaakao on täynnä magnesiumia, fosforia, antioksidantteja, arginiinia ja metyyliksantiinia, jotka parantavat libidoa.

Jos tämä ei vielä saa sinua vakuuttumaan suklaan vaihtamisesta kaakaoon jälkiruoissasi, voimme kertoa, että siinä on myös fenyylietyyliamiinia, joka tunnetaan “rakkauden kemikaalina”. Se vapauttaa dopamiinia aivoissa seksin aikana.

2. Sarviapila

Toinen herkullinen tapa parantaa seksielämää on tämän kasvin siementen käyttö. Rooman valtakunnan, Egyptin ja Kreikan asukkaat käyttivät muinoin sarviapilaa seksuaalisen halukkuuden lisäämiseksi.

  • Intiassa ihmiset syövät kyseisen kasvin lehtiä – niiden maku on hiukan vaahterasiirapin tai karamellin kaltainen, ja lehdillä maustetaan myös ruokia.
  • Lisäksi kasvia on käytetty vuosisatojen ajan sekä naisilla että miehillä seksuaalisen halun lisäämiseksi.
  • Se edistää tervettä rintakudoksen kehittymistä ja parantaa maidontuotantoa imetyksessä. Sen kykyjen takana ovat fytoestrogeenit. Joidenkin mielestä tämä luontaistuote voi jopa lisätä rintojen kokoa!

3. Mausteet

Some figure

Monessa ayurveda-hoidossa libidon parantamiseksi tai aineenvaihdunnan tehostamiseksi käytetään maustamista, eli kuumuutta.

Kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä ovat yrttejä, jotka parantavat verenkiertoa vatsan ja lantion alueilla.

Voit nauttia niitä kapseleissa, mutta niitä on myös helppo lisätä moniin ruokiin ja etenkin kuumiin haudukkeisiin, kuten teejuomiin.

Yleisesti ottaen näiden mausteiden verenkiertoa parantavat vaikutukset lisäävät emättimen kosteutusta sekä seksuaalista mielihyvää.

4. Taateli

Sitten tämä eksoottinen hedelmä, jonka makeus ja runsaus ovat loistava lisä ruokiin, mutta myös seksielämään.

Arabikulttuuureissa perinteinen sukupuoliviettiä lisäävä hoito koostui taatelista, maidosta ja kanelista.

Taateleissa on kuitua, vitamiineja, mineraaleja sekä muita ravinteita, jotka ovat välttämättömiä ihmisen hyvinvoinnille. Mitä terveempi olet, sitä enemmän energiaa ja kiinnostusta sinulla on seksielämääsi kohtaan.

5. Tuliset ruoat

Some figure

Olet ehkä kuullut, että tuliset ruoat hyödyttävät naisia, jotka odottavat malttamattomina raskaaksi tuloa.

Lisäksi ne ovat myös erinomaisia seksuaalisen halukkuuden lisääjiä, sillä ne ovat vasodilaattoreita, eli ne avaavat verisuonia ja lisäävät verenkiertoa koko kehossa.

Yleisesti ottaen kaikki tulinen ruoka lisää seksuaalista halukkuutta kapsaisiinin ansiosta, joka saa sydämen lyömään hiukan nopeammin.

Lue aiheesta lisää: 5 liikettä, jotka jokaisen naisen tulisi tehdä parantaakseen seksuaalista suorituskykyään

6. Gingko biloba

Tämä luonnollinen lisä myöskin parantaa verenkiertoa. Mitä enemmän verta pääsee lantion alueelle, sitä stimuloidumpi olet, ja sitä parempia orgasmisi ovat.

Ihmiset viettävät paljon aikaa tietokoneen ääressä, autoissaan ja sohvalla, ja kaikki tämä voi saada seksihalut vähentymään.

Osittain tässä on kyse siitä, että verenkierto heikkenee niissä paikoissa, joihin sitä eniten tarvittaisiin seksiä ajatellen.

Tee nautinnosta prioriteetti

Terve seksuaalinen elämä auttaa ruokkimaan rakkautta ja intiimiyttä parisuhteessa.

Jo vuosisatojen ajan miehet sekä naiset ovat etsineet aineita, jotka parantavat sukupuoliviettiä ja saavat nautinnon palaamaan rakkauselämään.

Naisen seksuaalisuus on monimutkainen asia, mutta tämä ei tarkoita, että kadonnut libido ei enää koskaan palaisi. Vaatii vain hiukan aikaa ja vaivannäköä, jotta se saadaan taas esiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • González, M., Viáfara, G., Caba, F., Molina, T., & Ortiz, C. (2006). Libido and orgasm in middle-aged woman. Maturitas. https://doi.org/10.1016/j.maturitas.2004.07.003
  • Lucena Romero, M. Á. (2021). La dietética afrodisíaca a través del Manifiesto de los secretos del coito de al-Šayzarī (s. XIII). Anuario de Estudios Medievales51(2), 781–800. https://doi.org/10.3989/aem.2021.51.2.10
  • Natividad Sologuren, G., & Linares Torres, C. L. (2019). Vivencia de la sexualidad en el adulto mayor – Tacna 2016. Revista Médica Basadrina11(1), 30–36. https://doi.org/10.33326/26176068.2017.1.611
  • Paredes-Padilla, J. ., & Castro-Paniagua, W. G. (2021). Utilidad de Trigonella foenum-graecum en la leche materna como medicina alternativa y complementaria. Revista Médica Vallejiana10(2), 145–155. https://doi.org/10.18050/revistamedicavallejiana.v10i2.010
  • Parsons, A. (1985). Libido. Journal of Obstetrics and Gynaecology. https://doi.org/10.3109/01443618509071182
  • Orizano, A. N. L., & Zacarias, J. M. P. (2017). Las Neurociencias del Amor. 6ta Jornada Cientifica de estudiantes-FACISAL.
  • Waizel-Haiat, S., Waizel-Bucay, J., Magaña-Serrano, J. A., Campos-Bedoya, P., & Esteban-Sosa, J. E. S. (2012). Cacao & chocolate: seduction and therapeutics. Anales Médicos de la Asociación Médica del Centro Médico ABC57(3), 236–245. https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumenI.cgi?IDREVISTA=11&IDARTICULO=38396&IDPUBLICACION=4064

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.