Logo image
Logo image

Mitä naiset haluavat parisuhteelta?

2 minuuttia
Naiset ovat yleisesti ottaen valikoivampia parisuhteen toista osapuolta koskien kuin miehet, ja naiset myös kiinnittävät enemmän huomiota yksityiskohtiin.
Mitä naiset haluavat parisuhteelta?
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Tiesitkö, että naiset vaativat parisuhteelta enemmän kuin miehet? Naiset kiinnittävät enemmän huomiota yksityiskohtiin, ja katsovat asioita syvällisemmin kuin pelkän fyysisen vetovoiman kannalta. Mutta lisäksi naiset haluavat vietellä ja valloittaa ihanteellisen kumppaninsa. Tässä artikkelissa pyrimme siis selittämään hyvin yleisellä tasolla mitä naiset haluavat parisuhteelta. Jatka lukemista, mikäli asia kiinnostaa sinua!

1. Joku sellainen, joka on hyvä “tiimin jäsen”

Some figure
Vähitellen rakennatte kahdestaan harmonisen ja onnellisen maailman.

Nainen siis toivoo saavansa sellaisen kumppanin, joka tekee hänen elämänsä helpommaksi – ei vaikeammaksi. Ei-toivottuja asioita ovat tarpeettomat vaatimukset, epäluottamus tai mustasukkaisuus. Tällainen ei kuulu hyvän tiiminjäsenen ominaisuuksiin, ja se asettaa vain etäisyyttä ja kärsimystä parisuhteen osapuolten kestettäväksi. Sen sijaan naiset haluavat sellaisen kumppanin, joka jakaa hänen unelmansa elämässä yleisestikin, ja jonka kanssa voi yhdessä pyrkiä niitä kohden hymy kasvoilla – ei kyyneleet silmissä!

2. Joku sellainen, joka kuuntelee ja joka osaa kommunikoida

Tämä on tärkeää missä tahansa suhteessa. Molemmat parin osapuolet tarvitsevat kykyä kuunnella ja ymmärtää kumppaniaan – tämä on se henkilö, jonka kanssa elät ja jonka kanssa yrität rakentaa yhteisen tulevaisuuden. Nainen etsiikin sellaista ihmistä, jolle voi puhua mistä tahansa asiasta, ja joka ei pelkää kohdata tunteitaan. Ideaali kumppani ymmärtää mikä loukkaa toista ihmistä tai tekee tämän onnelliseksi.

Ihminen, joka ei kommunikoi hyvin – tai joka ei yksinkertaisesti pysty siihen – on sellainen kumppani, joka asettaa muureja itsensä ja toisen välille sen sijasta, että hän ”avaisi ovia”. Yhdessä asuminen on hyvin vaikeaa, jos mukana ei ole avoimuutta ja kommunikaatiota – sinä haluat tietää, että kumppanisi on valmis kuuntelemaan mitä tahansa sanomaasi, vaikka tämä asia olisi kuinka pieni. Haluat tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.

3. Joku sellainen, joka saa sinut nauramaan ja joka innostaa sinua

Pelkkä ajatus arkipäiväisestä kiltteyden osoittamisesta saa olosi hyväksi. Hymy aamulla, lupaus yhteisestä valoisasta tulevaisuudesta. Katse, joka tulee juuri sillä hetkellä kun haluat tuntea itsesi lohdutetuksi, tai halaus yöllä. Kävely puistossa ja iloista naurua.

 

Some figure

Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita, johon tarvitaan kaksi ihmistä – ne eivät ilmene kuin tyhjästä. Sinun täytyy siis todella haluta tehdä kumppanisi onnelliseksi. Rakkaus ja kunnioitus rakentuvat tälle halulle, ja täytyy olla valmis tekemään töitä tämän unelman pitämiseksi elossa. Muutoin kahden ihmisen välinen toive häipyy vaivihkaa kuin savu ilmaan. Ilman tätä unelmaa ei ole olemassa myöskään rakkautta.

4. Joku sellainen, joka on henkisesti kypsä, turvallinen ja tunne-elämältään tasapainoinen

Some figure
epäkypsä tai epävarma ihminen tulee enemmän kuin todennäköisesti tekemään sinut onnettomaksi.

Ihanteellinen kumppani on henkisesti kypsä, varma itsestään sekä tunne-elämältään vakaa. Tarvitset siis jonkun sellaisen, joka ymmärtää mitä empatia on, joka tietää mikä saa sinut loukkaantumaan, ja jonka kanssa voit rakentaa sellaisen suhteen, joka on onnellinen, terve ja tasapainoinen pidemmälläkin aikavälillä.

Kannattaa pitää nämä asiat mielessä, kun mietit mitä odottaa parisuhteelta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • García, CR y Zepeda, TMV (nd). La confluencia en la relación de pareja como limitante para el crecimiento personal: una visión gestáltica. Recuperado de https://periodicos.unifor.br/rmes/article/view/4903
  • Schilling, E. A., Baucom, D. H., Burnett, C. K., Allen, E. S., & Ragland, L. (2003). Altering the course of marriage: The effect of PREP communication skills acquisition on couples’ risk of becoming maritally distressed. Journal of Family Psychology, 17(1), 41–53. https://doi.org/10.1037/0893-3200.17.1.41
  • Bodenmann, G., Bradbury, T. N., & Pihet, S. (2009). Relative contributions of treatment-related changes in communication skills and dyadic coping skills to the longitudinal course of marriage in the framework of marital distress prevention. Journal of Divorce & Remarriage, 50(1), 1–21. https://doi.org/10.1080/10502550802365391
  • Fernández, Stefania (2017). Relaciones emocionales tóxicas de pareja, causas y consecuencias: feminicidio. Recuperado de http://repositorio.uees.edu.ec/bitstream/123456789/2102/1/2016210026_1.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.