Logo image
Logo image

Voimakas ja pitkittynyt orgasmi: kuinka se saadaan

2 minuuttia
Oletko koskaan saanut hyvin voimakasta ja pitkittynyttä orgasmia? Tässä artikkelissa opit, kuinka voit saavuttaa sen.
Voimakas ja pitkittynyt orgasmi: kuinka se saadaan
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko koskaan saanut normaalia voimakkaampaa orgasmia? Kestikö se myös pidempään? Jos olet joskus saanut tällaisen orgasmin, saatat miettiä miten voisit saada niitä useammin. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voimakas ja pitkittynyt orgasmi saadaan.

Mikä orgasmi on?

Some figure

Kuten artikkelissa “Orgasmi ja sen vaikutus elämänlaatuun” todetaan, orgasmi on voimakas nautinnon tunne, neurofysiologinen ilmiö, joka aiheuttaa paisuvaislihaksen supistelua yleensä yhtä aikaa ejakulaation kanssa.

Tämä määritelmä osoittaa, että orgasmit vaihtelevat voimakkuudeltaan ja laadultaan. Mies voi esimerkiksi kokea kliimaksin ilman siemensyöksyä (retrogradinen ejakulaatio), ja nainen voi ejakuloida squirtaten. Jotkut orgasmit voivat myös olla toisia paljon nautinnollisempia.

Voimakas ja pitkittynyt orgasmi ei liity mitenkään multiorgasmeihin. Tässä tapauksessa orgasmi on kaksin verroin voimakkaampi, jolloin henkilö kokee kaikkein äärimmäisintä hurmiota. 

Termin keksi Patricia Taylor tutkimuksessaan. Hän kuvailee, kuinka kyseisen kokemuksen aikana henkilö antaa itsensä vapautua muutamaksi sekunniksi tai jopa minuutiksi, ja tuntee lopulta voimakasta tyydytystä ja rentouden tunnetta. Tällainen orgasmi eroaa suuresti tavallisesta orgasmista.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: Miksi seksuaalinen vietti kasvaa kesällä?

Voimakas ja pitkittynyt orgasmi ja tantra

Some figure
Nautinnon tunne voimakkaan ja pitkittyneen orgasmin aikana on samankaltainen miehillä ja naisilla.

Patricia Taylor selvensi tutkimuksessaan, että sekä miehet että naiset voivat kokea tällaisen orgasmin yhtä lailla. Tämä on tärkeää, sillä naisten ajatellaan usein tuntevan enemmän nautintoa kuin miesten saavuttaessaan kliimaksin.

Voimakas ja pitkittynyt orgasmi yhdistetään erityisesti tantraan. Tantrassa ei nimittäin keskitytä kliimaksin saamiseen, vaan aistikokemuksiin, esimerkiksi hyväilyihin, ihokosketukseen, suudelmien kosteuteen… Kaikkiin niihin asioihin, joita ei tavallisesti huomata.

Aisteja laajentava tietoisuus voi tehdä seksikokemuksesta nautinnollisemman. Kiireettömän, nauttien siitä mihin ei yleensä kiinnitetä huomiota, aistien tuoksut ja harrastaen hyvin erilaista mutta äärimmäisen nautinnollista seksiä.

Lopputulos? Voimakas ja pitkittynyt orgasmi, joka ei ainoastaan aiheuta supistelua sukuelimissä, vaan myös koko kehossa, ja jota henkilö ei voi hallita.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: Kegel-harjoitukset lantionpohjan lihaksille ja seksuaalisen mielihyvän lisäämiseksi

Kuinka saada voimakas ja pitkittynyt orgasmi

Nyt kun tiedät, millainen voimakas ja pitkittynyt orgasmi on, saatat haluta tietää kuinka sellainen saadaan tai kuinka siitä voisi nauttia uudelleen paljon useammin. Tämä edellyttää tiettyjä tottumuksia:

  • Kegel-harjoitukset. Nämä koostuvat lantionpohjan lihasten vahvistamisesta supistamalla ja rentouttamalla niitä vuorotellen. On olemassa sovelluksia ja vinkkejä, joita voit hyödyntää vain viisi minuuttia päivästä ja joiden avulla saat paljon nautinnollisempia orgasmeja.
  • Itsetyydytys. Oman kehon tuntemisesta on aina hyötyä, siihen kannattaa tutustua ja selvittää mistä pidät ja mistä tai kuinka haluaisit itseäsi kosketettavan. Tämä lisää itsevarmuuttasi toisen ihmisen kanssa, jolloin voit nauttia maksimaalisesta nautinnosta hänen kanssaan.
  • Keskity hetkeen. Jos mietit muita asioita tai olet epävarma kropastasi seksin aikana, sinun on mahdotonta saada voimakasta ja pitkittynyttä orgasmia. Hetkeen keskittyminen on ratkaisevan tärkeää nautinnollisemman kokemuksen kannalta.

Osaatko erottaa toisistaan saamasi erityyppiset orgasmit? Oletko huomannut, että olisit joskus saanut edellä kuvaillun orgasmin? Kehotamme tutustumaan omaan kehoon. Hoida pois epävarmuudet, jotka rajoittavat sinua kosketellessasi itseäsi tai ollessasi jonkun toisen ihmisen kanssa.

Kokeilu ei ainoastaan johda voimakkaampaan orgasmiin, vaan myös muun muassa multiorgasmeihin ja squirttaamiseen. Sen avulla löydät myös muita tapoja nauttia ja saada mielihyvää.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Massó Guijarro, Ester. (2009). La sexualidad femenina, el holismo epistemológico y la complejidad: reflexiones para la vida contemporánea. Revista Estudos Feministas17(2), 467-480. https://dx.doi.org/10.1590/S0104-026X2009000200009
  • Taylor P (2000). PhD Thesis: An Observational and Comparative Study of Practitioners of Expanded Orgasm: An Investigation of an Effective and Accessible Path to Transcendent States of Consciousness, Submitted in Partial Fulfillment of the Requirements for the Degree of Philosophy in Transpersonal Psychology, International University of Professional Studies, Maui, Hawaii.
  • Taylor P (2002). Expanded Orgasm: Soar to Ecstasy at your Lover’s Every Touch, Illinois: Sourcebooks, Casablanca.
  • Taylor (2004). DVD Video, Expand Her Orgasm Tonight.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.