Voileipätekniikka retinolin levitykseen

Retinoli voi aiheuttaa haittavaikutuksia erittäin herkälle iholle, mutta voileipätekniikan käyttö sen levityksessä voi minimoida ne.
Voileipätekniikka retinolin levitykseen

Viimeisin päivitys: 30 kesäkuuta, 2023

Jos olet aikeissa levittää ihollesi retinolia ensimmäistä kertaa parantaaksesi sen ulkonäköä, sinun on tiedettävä voileipätekniikasta. Sosiaalisen median ansiosta tämä menetelmä on levinnyt kuin virus, ja siitä on tullut vaihtoehto, joka minimoi tämän kauneudenhoitotuotteen sivuvaikutukset.

Tarkemmin sanottuna siinä levitetään kerros retinolia kahden kosteusvoidekerroksen väliin. Tämä luo suojaavan esteen mahdollista ärsytystä, kuivumista tai hilseilyä vastaan. Haluatko tietää lisää?

Mikä on retinoli ja mihin sitä käytetään?

Advances in Dermatology and Allergology – julkaisun mukaan retinoli on A-vitamiinista peräisin oleva yhdiste, joka kuuluu retinoidien heimoon. Nämä aineet edistävät keratinosyyttien (keratiinia tuottavien solujen) kasvua ja suojaavat ihoestettä. Ne myös rajoittavat transepidermistä vedenhukkaa, suojaavat kollageenia ja torjuvat tulehduksia.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että niiden paikallinen käyttö on hyödyllistä aknen, psoriasiksen ja ryppyjen hoidossa. Niiden myönteistä vaikutusta haavojen paranemiseen, raskausarpien esiintymiseen ja androgeeniseen hiustenlähtöön on myös tutkittu.

Lisäksi retinolia arvostetaan sen antioksidanttisen vaikutuksen vuoksi, joka auttaa estämään oksidatiivisen stressin kielteisiä vaikutuksia, jotta iho pysyisi sileämpänä ja nuorempana.

Kaupallisessa muodossaan sitä suositellaan myös aurinkosuojaksi, läiskien torjuntaan ja ikääntymisen merkkien ehkäisyyn.

Mikä on voileipätekniikka ja miten se toimii?

Kaikkien niiden hyötyjen vuoksi, joita retinolilla on iholle, siitä on tullut erittäin suosittu kaikkien niiden keskuudessa, jotka haluavat näyttää terveeltä, nuorelta ja kauniilta. On kuitenkin sanottava, että se on tuote, joka voi ärsyttää ihoa, varsinkin kun sitä käytetään ensimmäistä kertaa tai sitä ei käytetä oikein.

Tämän ratkaisemiseksi on kehitetty voileipätekniikka, joka on päässyt leviämään muun muassa TikTokissa. Sen menestys johtuu sen kyvystä pehmentää retinolin vaikutusta sekä herkälle iholle että iholle, joka on vasta aloittanut tuotteen käytön.

Voileipätekniikan teho on siinä, että se estää retinolia joutumasta suoraan kosketukseen ihon kanssa. Sen toteuttamiseksi käytännössä tarvitset vain tavallisen retinolituotteen ja valitsemasi kosteusvoiteen. Noudata vain alla olevia ohjeita.

Miten voileipätekniikkaa sovelletaan?

  • Suorita ensimmäiset normaaliin ihonhoitoosi kuuluvat vaiheet.
  • Ennen kuin siirryt retinolin levittämisvaiheeseen, levitä kerros kosteusvoidetta koko kasvoillesi.
  • Levitä retinolia kasvoillesi.
  • Levitä vielä toinen kerros kosteusvoidetta.

Kuten näet, tämä kolmikerroksinen voileipätekniikka, eli kaksi kerrosta kosteusvoidetta ja välissä yksi kerros retinolia, valmistelee ihoa vastaanottamaan A-vitamiinijohdannaisen estämällä sen suoran kosketuksen.

Tutkimusten mukaan ihon kosteutusta pidetään kaikkien kosmeettisten hoitojen perustana. Tässä tapauksessa se täydentää hyvin retinolin kiinteyttävää vaikutusta.

Kuinka kauan tätä menetelmää tulisi käyttää?

Ehkä mietit, kuinka kauan tätä tekniikkaa tulisi käyttää. No, tämä riippuu hyvin paljon ihotyypistäsi.

Sitä voidaan käyttää kahden ensimmäisen viikon aikana hoidon aloittamisesta. Tämän jälkeen on suositeltavaa levittää kosteusvoidetta noin 15 minuuttia retinolin levittämisen jälkeen.

Arvioi, miltä ihosi tuntuu. Jos huomaat polttelua, kutinaa tai punoitusta, on parasta jatkaa voileipätekniikkaa niin kauan kuin koet sen tarpeelliseksi.

Kokeile voileipätekniikkaa retinolin levityksessä

Vaikka voileipätekniikasta on tullut suosittu, koska tuhannet käyttäjät ympäri maailmaa ovat nähneet sen toimivan ja jakaneet sen, haluamme myös muistuttaa, että se saattaa jossain määrin kumota retinolin vaikutuksen. Tämä liittyy siihen, että kosteusvoiteen (joka on vesipohjainen) ja öljyn, kuten retinolin, sekoittamisen vaikutus neutralisoi happoja ja niiden vaikutusta ihoon.

Tästä mahdollisuudesta huolimatta on kuitenkin sanottava, että voileipätekniikan käyttö alkuvaiheissa antaa herkkäihoisille mahdollisuuden käyttää tätä tuotetta useita kertoja viikossa eikä vain kerran. Näin he voivat hyödyntää sen etuja ilman, että heidän tarvitsee kärsiä sen haittavaikutuksista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.