Logo image
Logo image

Itsetehdyt meikinpoistoaineet eri ihotyypeille

3 minuuttia
Liika meikki voi vahingoittaa ihoa, mistä syystä on tärkeää muistaa poistaa se huolellisesti joka ilta. Tästä artikkelista löydät kaikille ihotyypeille parhaat luonnolliset ja itsetehdyt meikinpoistoaineet.
Itsetehdyt meikinpoistoaineet eri ihotyypeille
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ensivaikutelma on tärkeä, ja olemme tästä päivittäin yhä enemmän tietoisia. Tiedämme myös, että hyvältä näyttäminen on tärkeää itsetunnon kannalta. Tästä syystä moni käyttää meikkiä.

Mutta liika meikin käyttäminen voi vahingoittaa ihoa, mistä syystä meikin poistaminen huolellisesti joka ilta on tärkeää. On myös tärkeää käyttää sellaista meikinpoistoainetta, joka sopii omalle ihotyypille.

Ota avuksi nämä itsetehdyt meikinpoistoaineet kaikille ihotyypeille.

Itsetehdyt meikinpoistoaineet kuivalle iholle

1. Kookosöljy

Some figure

Kuiva iho tarkoittaa sitä, ettei siihen imeydy riittävästi vettä. Tästä syystä kuiva iho tarvitsee meikinpoistoaineen, josta saa ylimääräistä nestettä korjaamaan vähäistä veden imeytymistä.

Kookosöljyssä on yhdistettä nimeltä lauriinihappo, joka tehostaa solujen uudistumista. Näin iho alkaa toimia tehokkaammin ja saa enemmän ravintoaineita.

Lisäksi se läpäisee ihon helpommin ja ulottuu syvempiin kerroksiin. Näin saamme ravittua ihoamme paljon paremmin kuin muilla meikinpoistoaineilla, eikä sen valmistukseenkaan kulu aikaa.

2. Manteliöljy

Manteliöljy on nykyään hyvin suosittu tuote kauneudenhoidossa. Siinä on runsaasti vitamiineja ja rasvahappoja, ja se on superkosteuttavaa öljyä.

Toisaalta sen koostumus auttaa myös puhdistamaan tukkeutuneet ihohuokoset, mikä auttaa torjumaan kuivaa ihoa. Pidä mielessä, että meikki tavallisesti sulautuu ihon orvasketeen, mikä estää ravintoaineita pääsemästä sinne minne niiden kuuluisi päästä.

Samalla voit nauttia manteliöljyn vitamiinien anti-age -vaikutuksesta. Niiden ansiosta rypyt ja muut ikääntymisen merkit eivät ilmaannu niin nopeasti, mistä syystä manteliöljy onkin hyvin monikäyttöinen hoito.

Käy lukemassa: Manteliöljy ja sen käyttötavat – näistä et tiennyt!

Itsetehdyt meikinpoistoaineet rasvaiselle iholle

1. Kurkkuvesi

Some figure

Tali kerääntyy silloin, kun talirauhaset eivät pysty tekemään työtään. Tässä tapauksessa hoidossa tulisi keskittyä niiden toiminnan edistämiseen.

Tätä varten on tärkeää, että iho saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita. Kumpiakin tarvitaan pitämään solut terveinä sekä nopeuttamaan niiden uudistumista.

Ainekset

 • 1 kurkku
 • 5 dl vettä
 • 5 dl ruusuvettä

Valmistus

 • Paloittele kurkku.
 • Laita kurkunpalaset veteen kattilaan ja kiehauta.
 • 20 minuutin jälkeen siivilöi kurkku pois.
 • Anna veden jäähtyä ja kaada joukkoon ruusuvesi.

2. Itsetehty meikinpoistoaine eteerisistä öljyistä

Eteeristen öljyjen suosio kasvaa päivä päivältä. On selvää, että ne ovat erittäin kosteuttavia, mutta niissä on myös lukematon määrä kehoa elvyttäviä ravintoaineita.

Ne ovat voimakkaasti antibakteerisia, eli ne hoitavat aknea ja tulehtuneita ihohuokosia. Toisaalta niissä on myös monoterpiinejä, joiden avulla solut voivat “käynnistyä uudelleen”.

Ainekset

 • 10 tippaa tuoksuilangian eteeristä öljyä
 • 12 tippaa pelargonin eteeristä öljyä
 • 50 ml jojobaöljyä
 • 45 ml makeaa manteliöljyä

Itsetehdyt meikinpoistoaineet herkälle iholle

Joidenkin ihmisten hermopäätteet ovat herkempiä. Ne reagoivat joihinkin sellaisiin ärsykkeisiin, joihin muiden ihmisten iho ei reagoi.

Mainitsimme aiemmin, että kosmetiikka voi vahingoittaa ihoa. Jos iho on herkkä, se on vielä alttiimpi vaurioille. Tämän ratkaisemiseksi on muutama konsti.

1. Kameliaöljy

Some figure

Herkän ihon kanssa on oltava hyvin varovainen. Tällaiselle iholle tarvitaan hellävarainen tuote, joka samalla kohentaa ihon kuntoa.

Tähän suosittelemme kameliaöljyä, sillä siinä on runsaasti Omega-6 -rasvahappoja. Elimistö ei tuota itse näitä rasvahappoja, mutta ne elvyttävät soluja huomattavasti.

Haluatko tietää lisää? Neljä kasvonaamiota ihon elvyttämiseksi

2. Jojobaöljy

Jojobaöljyssä mielenkiintoista on se, että se sisältää E-vitamiinia. Se vahvistaa ihon hiussuonia. Verenkierto on tärkeä asia ihon kireyden helpottamiseksi. Veri nimittäin kuljettaa ravintoaineita, joten sen ei tulisi joutua työskentelemään niin kovasti.

Lisäksi se on tehokas hoito auringon ja saasteiden sekä tietysti meikin aiheuttamiin haittoihin.

Nämä itsetehdyt meikinpoistoaineet auttavat poistamaan meikin kasvoilta hoitaen samalla ihoa. Eikö olekin mahtavaa?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.