Voiko keski-iän kriisin välttää?

Kriisi 40-vuotissyntymäpäivän lähestyessä voidaan ihan hyvin välttää, jos alat katsoa tulevaa jaksoa sellaisena kuin se tosiasiassa on: loistava, kypsän iän vaihe, jolloin olet paljon aiempaa rauhallisempi.
Voiko keski-iän kriisin välttää?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Lähestyt neljääkymmentä, ja sana “kriisi” kuuluu jo korvissasi. Olet tulossa keski-ikään. Mutta… tarkoittaako tämä oikeasti sitä, että on pakko kärsiä, vai voiko keski-iän kriisin välttää?

On totta, että kun ihminen tulee keski-ikään, biologisessa kehityksessä tapahtuu asioita, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi psykologiseen vointiin.

Samoin käy murrosiässä, mutta keski-iässä on kyse toisenlaisista muutoksista.

Olet tällöin myös tietoisempi kuolevaisuudestasi kuin ennen, ja voit nähdä vuosien vaikutuksen kehossasi. Sana “eläke” ei ole enää mikään merkityksetön, epämääräinen asia.

Tällöin sitten voi tulla se paljon puhuttu keski-iän kriisi, jolloin ihminen tyypillisesti haluaa elää uudelleen kauan sitten ohi menneitä, unohduksissa olleita nuoruusvuosiaan.

Tai sitten keski-iän kriisin voi välttää muuttamalla omia asenteita.

Yhteiskunta on suuri syy keski-iän kriisin syntymiseen

ei keski-iän kriisiä

Mistä olemme saaneet sellaisen käsityksen, että 40 tarkoittaa samaa kuin elämän loppu? Kuka on saanut aikaan ne ahdistuksen jaksot, jotka edeltävät jokaista syntymäpäivää?

Yhteiskuntamme, jossa valheellisella mainonnalla on suuri merkitys, saa ihmisen tavoittelemaan ikuista nuoruutta.

Tämä on nuoruutta, joka ei voi toimia, sillä silloin ei olisi myöskään ajan tuomaa kypsyyttä ja sitä henkilökohtaista kasvua, jota kertyy ajan kuluessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.