Vatsahaavan oireet

Keho vaatii fyysisen ja henkisen tasapainon pysyäkseen terveenä. Stressi on yksi terveytemme suurimmista vihollisista ja suurin syy vatsahaavaan.
Vatsahaavan oireet

Viimeisin päivitys: 02 lokakuuta, 2018

Vatsahaava voi johtua monesta asiasta: mm. happamasta ja epäterveellisestä ruokavaliosta, sekä ulkoisista tekijöistä kuten stressistä. Vatsahaavasta on tullut yleinen sairaus nykymaailmassa, jossa on helppo luistaa terveistä elämäntavoista. Jos epäilet että sinulla on sinulla vatsahaava tai haluat tietää miten ehkäistä sitä, tulisi sinun lukea tämä artikkeli.

Tunnista vatsahaavan oireet

Voi olla hyvin helppoa sivuuttaa oireita, joita kehomme meille antaa. Päivittäiset askareet, velvollisuudet ja perhe voivat viedä huomiomme niistä itsestäänselvistä asioista joita kehossamme tapahtuu. Jos stressi saa yliotteen tai et kiinnitä huomiota siihen mitä syöt tai miten nopeasti syöt, voit näin laittaa terveytesi vaaraan. Kehosi on herkkä mekanismi joka vaatii hoitoa, sekä tasapainoista henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Tiesitkö, että ruoansulatusjärjestelmä kärsii eniten stressistä ja levottomuudesta? Se itse asiassa toimii kuin “toiset aivomme”, ja voi mennä epäkuntoon yhtä helposti niistä samoista syistä jotka aiheuttavat vatsahaavan. Se on vakava sairaus, jolla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia. Lue lisää, jotta tiedät enemmän vatsahaavan oireista ja ehkäisystä.

1. Vatsakivut

Vatsaasi keskittynyt kipu, erityisesti rintalastan ja navan välissä, tulisi herättää huomiosi. Tiedätkö milloin nämä kivut yleensä ilmestyvät? Kun vatsasi on tyhjä, yleensä aterioiden välissä. Polttava kipu. Ehkä happosalpaaja auttaa, mutta yleensä happosalpaajat hoitavat tiloja jotka esiintyvät yöllä tai silloin kun olet jättänyt aterian väliin.

2. Epätavalliset kivut

Voit kokea tällaisia oireita silloin tällöin, mutta kun niistä tulee kroonisia, se on vaarallista. Mieti, mitä kehosi yrittää sanoa sinulle. Tarkkaile, jos sinulla on:

3. Kehittynyt vatsahaava

Jos kärsit jo kehittyneestä vatsahaavasta, oireet ovat ainutlaatuisia. Näitä pidetään uhkaavina oireina ja käynti lääkärillä on tarpeen.

  • Tumma, verinen uloste.
  • Päivittäinen pahoinvointi, verinen oksennus.

Ruokavaliosuositukset vatsahaavan helpottamiseksi

vatsahaavan oireet ja hoito: artisokka, sitruuna ja oliiviöljy

Sinun tulisi käydä ravintoterapeutin tai lääkärin luona saadaksesi listan ruoista, jotka voivat pahentaa vatsahaavaa tai nostaa sen riskiä. Tietyt ruoka-aineet, kuten suola, voivat aiheuttaa kohonneen verenpaineen tai tulehduksia, jotka voivat aiheuttaa vatsahaavan. Lääkehoidon lisäksi sinun tulisi harkita hoidon täydentämistä vatsaystävällisellä ruokavaliolla.

Vältä näitä:

  • Suolaa ja sokeria.
  • Makeisia kuten suklaata ja karamelleja, sekä sokerisia jälkiruokia.
  • Vaihda valkoinen jauho kokojyviin.
  • Sokerisia juomia.
  • Rajoita kahvinkulutustasi ja vältä alkoholia.
  • Maitotuotteet eivät ole suositeltavia.
  • Vältä syömästä sisäelimiä kuten munuaisia ja sydäntä.
  • Tulisia ruokia.

Suositeltavia ruokia:

Emäksiset vihreät vihannekset kuten pinaatti, artisokka, endiivit, herkkusienet, salaatti ja kesäkurpitsa ovat ihanteellisia vatsallesi. Kokeile laittaa ruokaan vaikka oreganoa suolan sijaan antamaan makua.

On suositeltavaa juoda teetä mintusta, timjamista, sitruunamelissasta, lakritsista ja katkerosta. Yksi kupillinen haaleaa teetä kahdesti päivässä ruoan jälkeen auttaa rauhoittamaan vatsaasi. Lisää tilkka sitruunamehua, sillä vaikka se on sitrushappoa, tekee se hyvää kehollesi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Luonnollisesti eroon närästyksestä ja mahakatarrista
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Luonnollisesti eroon närästyksestä ja mahakatarrista

On mahdollista käyttää useita luonnollisia ja edullisia kotikonsteja, joilla pääsee eroon närästyksestä ja mahakatarrista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.