Logo image
Logo image

6 syytä juoda lämmintä vettä tyhjään vatsaan

2 minuuttia
6 syytä juoda lämmintä vettä tyhjään vatsaan
Viimeisin päivitys: 06 marraskuuta, 2018

Monet meistä ovat kehittäneet hyvän tavan aloittaa päivä lasillisella raikasta vettä, hyvää teetä tai kahvia. Kun valitsemme veden, melkein aina juomme sen mieluummin kylmänä koska se on raikastavaa, mutta paras tapa juoda vettä tyhjään vatsaan on juoda se lämpimänä, koska se tarjoaa eniten terveyshyötyjä.

Miksi kannattaa juoda lämmintä vettä aamuisin?

Päivittäinen lämpimän veden juominen tyhjään vatsaan auttaa ruoansulatusjärjestelmää toimimaan ja edistää myrkkyjen poistumista. Nämä myrkyt vaikuttavat immuunijärjestelmäämme.

Asiantuntijoiden mukaan on parasta aloittaa päivä nauttimalla lasillinen lämmintä vettä sitruunalla maustettuna tai teen muodossa, koska tämä vähentää vapaiden radikaalien toimintaa elimistössä ja muodostaa suojan useita sairauksia vastaan.

Vaikka lämmin vesi ei olekaan kaikkein maukkainta, on olemassa monia syitä, joiden vuoksi kannattaa aloittaa päivä joko pelkällä vedellä, sitruunan kanssa tai teen muodossa. Seuraavaksi annamme sinulle kuusi syytä aloittaa päivä juomalla lämmintä vettä tyhjään vatsaan.

Parantaa ruoansulatusta

Reilun kokoinen kupillinen lämmintä vettä tyhjään vatsaan puhdistaa kehoamme myrkyistä, jotka vaikuttavat terveyteemme. Vesi ja muut nesteet stimuloivat ruoansulatusjärjestelmää, auttavat kehoamme sulattamaan paremmin ruoan ja poistamaan jätteet kehosta.

Kylmä vesi aterian jälkeen voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kylmän veden juominen jähmettää syömiesi ruokien öljyt ja rasvat, vaikeuttaen ruoansulatusta ja muodostaen rasvakertymiä. Asiantuntijat suosittelevat korvaamaan lasillisen kylmää vettä lämpimällä tai kuumalla vedellä.

Ehkäisee ummetusta

Some figure

Monet päivittäin kuluttamamme ruoat ovat vaikeita sulattaa ja siksi monet ihmiset kärsivät suoliston hitaasta toiminnasta. Tämä olotila, joka kutsutaan myös nimellä ummetus, vaikeuttaa jätteen poistumista kehostamme, vatsan turvotusta, kipua ja epämukavuuden tunnetta.

Lämpimän tai kuuman veden juominen voi parantaa suoliston liikkeitä ja näin taistella ummetusta vastaan. Ruoansulatusta stimuloiden tämä terveellinen tapa on elintärkeä kuona-aineiden poistamiseksi kehosta.

Apu jokapäiväisiin särkyihin ja kipuihin

Kuppi lämmintä tai kuumaa vettä saattaa joskus olla paras menetelmä kuukautiskipujen lievitykseen ja päänsärkyyn. Lämmöllä on rauhoittava vaikutus kehoon, se lievittää kramppeja ja kouristuksia vatsalihaksia rentouttamalla.

Joidenkin tutkimusten mukaan lämpimän veden juominen stimuloi verenkiertoa, mikä tekee siitä ihanteellisen hoidon lihaskouristuksiin.

Auttaa laihduttamisessa

Some figure

Monet teistä ovat jo kuulleetkin, että lämpimän veden juominen tyhjään vatsaan on ihanteellinen painonpudotuksessa. Tämä on totta; kuuma vesi nostaa kehon lämpötilaa ja aineenvaihduntaa. Kun näin tapahtuu, se stimuloi rasvanpolttoa.

Lämpimän veden juominen parantaa ruoansulatuskanavan ja munuaisten toimintaa. Parasta olisi, jos juot lämpimän veden sitruunan kanssa.

Parantaa verenkiertoa

Lämpimän vesilasillisen juominen stimuloi rasvakertymien poistumista kehosta, yhdessä hermostoon vaikuttavien kertymien kanssa. Tämän ominaisuuden johdosta on mahdollisuus eliminoida kehossa kiertävät myrkyt verenkiertoa parantamalla ja verta puhdistamalla.

Lämmin vesi rentouttaa lihaksia ja edistää verenkiertoa.

Estää ennenaikaista vanhenemista

Some figure

Yksinkertainen tapa juoda lämmintä vettä tyhjään vatsaan auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista ja sen oireita. Kun kehoomme kertyy myrkkyjä, se altistuu sairauksille ja ikääntymiselle. Onneksi kuppi kuumaa vettä aamuisin edistää myrkkyjen poistumista ja ehkäisee monia muita sairauksia.

Lisäksi lämpimän veden juominen korjaa ihosoluja ja parantaa ihon kimmoisuutta. Kun juot lämmintä vettä sitruunan kanssa tai vaikkapa teen muodossa, saat siitä parhaat hyödyt.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.