Logo image
Logo image

Vältä huonoa tuuria rakkaudessa

3 minuuttia
Älä ole pakkomielteinen kumppanin saamisen suhteen. Lakkaa toistamasta samaa parisuhdekaavaa muuttumalla sokeaksi rakastumisvaiheessa ja antamalla sellaisten asioiden tapahtua, joiden ei pitäisi. Aloita tietoisten valintojen tekeminen.
Vältä huonoa tuuria rakkaudessa
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Monet ihmiset valittavat, että heillä on aina huonoa tuuria rakkaudessa. Mutta onko se todellakin huonoa tuuria, joka tiellemme tulee? Onko ongelmana se että emme vain pysty välttämään sitä, vai etsimmekö sitä?

Luulemme, että kun on kyse parisuhteesta, on jälkimmäinen selitys usein oikea.

Tämä pitää paikkansa varsinkin silloin, jos valitat että tapaat aina samanlaisen ihmisen, joka ei arvosta tai rakasta sinua tavalla, jonka uskot ansaitsevasi.

Lue myös: Pystytkö unohtamaan onnettoman rakkauden?

Meillä on paljon sanottavaa tästä niin sanotusta huonosta tuurista rakkaudessa.

Saman romanttisen kaavan toistaminen

Some figure

Kun toistat samaa kaavaa parisuhteessa, ei se ole huonoa tuuria. Todellisuudessa se tarkoittaa sitä, että olet sokea tunnistamaan sen, että et opi parisuhteestasi ja ajaudut aina samoihin ansoihin.

Jos olet aina sellaisen kumppanin kanssa, joka pahoinpitelee sinua verbaalisesti, miksi parisuhteesi kestävät?

On totta, että ihastusvaiheessa kyseinen ihminen saattaa olla todella rakastava ja sitten hän voi muuttua.

Tuon muutoksen kohdalla sinun tulee kuitenkin siirtyä eteenpäin. Sinun täytyy lähteä pitäen pääsi korkealla ensimmäisen kunnioituksen puutteen tai verbaalisen pahoinpitelyn hetkellä.

Joillekin ihmisille kuitenkin tapahtuu niin, että he puolustavat kaikkea liputtamalla “rakkautta” ja tukevat tilannetta nykyisen kumppanin suhteen. Sitten he toistavat saman kaavan seuraavan ja sitä seuraavan kanssa. 

Sinun täytyy pohtia virheitä jotka ovat omalla vastuullasi, mutta ehkä saatat syyttää toista henkilöä olematta täysin tietoinen tietyistä odotuksista. Näitä saattavat olla muun muassa:

  • Asioiden muuttumisen odottaminen: annat hänelle yhden mahdollisuuden, kaksi tai kolme, jos on tarpeen. Tuota henkilöä kohtaan tuntemasi rakkaus on niin suuri (tai niin ainakin luulet), että toivot hänen muuttavan asenteensa tai toimintansa. Se ei kuitenkaan muutu.
  • Liian korkeat odotukset: haluat kumppanisi olevan täydellinen, ainoa oikea sinulle, sinun parempi puoliskosi… ja siitä syystä taistelet ja kestät kaiken sen mitä se aiheuttaa, sillä hänhän on täydellinen sinulle.
  • Olan kohauttaminen asioille ensimmäisen kerran: ensimmäisen kerran kun hän huutaa sinulle, se ei vaikuta sinuun, mutta kymmenennellä kerralla se saattaa riittää sinulle. On parempi olla sallimatta sitä kertaakaan. Muutoin annat sen muuttua normiksi.

Lue myös: Parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä joka ei rakasta sinua

Tiedostamattomat valinnat voivat johtaa huonoon tuuriin rakkaudessa

Some figure

Huono tuuri voi myös ilmaantua silloin, kun et valitse kumppaniasi tietoisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että toisinaan et tee päätöstä lainkaan.

Ensimmäinen eteesi tuleva ihminen on se oikea. Et edes harkitse hänen hylkäämistään, sillä hän on niin mukava ja avoin.

Tämä on merkki huomattavasta itsetunnon puutteesta. Sinun täytyy oppia sanomaan “ei”. Sinun täytyy selvittää haluatko todella aloittaa parisuhteen ja mitä etsit, ennen kuin “tyydyt” kumppaniin.

Odotatko sitä, että joku huomaa sinut ensin, jotta voit sitten keskittyä vain häneen?

Jos näin on, ei sinulla ole huonoa tuuria rakkaudessa – sinulla on alhainen itsetunto, ja hyvä itsetunto on välttämätöntä pystyäksesi huolehtimaan itsestäsi ja suojelemaan itseäsi vahingolta.

Parisuhteessa oleminen hinnalla millä hyvänsä

Some figure

Huono tuuri rakkaudessa voi toteutua myös muilla tavoin, varsinkin jos et anna itsellesi riittävästi aikaa löytää kumppania, jonka kanssa todella haluat olla. Sen tuloksena et anna itsellesi myöskään aikaa olla yksin.

Tämä johtaa parisuhteessa olemisen pakkomielteeseen sekä ahdistukseen, jota ympärilläsi olevat ihmiset ja yhteiskunta yleisesti ottaen tankkaavat sinuun.

Parisuhteessa olemisesta on tullut synonyymi onnellisuuden kanssa. Parisuhteen toisena osapuolena oleminen tarkoittaa perheen rakentamista ja onnellisena olemista.

Mutta jos tämä pitää paikkansa, miksi onnettomia pariskuntia on niin monia?

Se johtuu siitä, että kaikki eivät toimi tietoisesti.

Sinun ei ole pakko olla parisuhteessa. Sillä ei ole väliä minkä ikäinen olet. Hylkää nämä juurtuneet uskomukset siitä, että “olen liian vanha menemään naimisiin“, “kukaan ei tule enää olemaan kiinnostunut minusta” tai kaikki muu järjettömyys, joka ei tee muuta kuin aiheuttaa sinulle harmia.

Huono tuuri rakkaudessa voi tuoda paljon kipua mukanaan. Loppujen lopuksi kompastut samaan kiveen uudestaan ja uudestaan.

Älä ole pakkomielteinen kumppanin saamisen suhteen. Lakkaa toistamasta samaa parisuhdekaavaa muuttumalla sokeaksi rakastumisvaiheessa ja antamalla sellaisten asioiden tapahtua, joiden ei pitäisi. Aloita tietoisten valintojen tekeminen.

Kun teet niin, lakkaat kärsimästä huonosta onnesta rakkaudessa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.