Logo image
Logo image

Valitse nuorentava hiusmalli

4 minuuttia
Valitsemalla oikean hiusmallin teet itsestäsi nuoremman näköisen. Mallin lisäksi on tärkeää pitää hiuksista hyvää huolta, sillä kauniit ja terveet hiukset ovat osa nuorekkuuden vaikutelmaa.
Valitse nuorentava hiusmalli
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Voiko hiustenleikkuu nuorentaa ulkonäköä? Kyllä vain! Uusi hiusmalli virkistää ja karistaa ikävuosia. Oletko tottunut yhteen ja samaan hiusmalliin, jonka pidät vuodesta toiseen? On aika heittää pelot ja ennakkoluulot romukoppaan ja kokeilla jotain uutta!

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit nuorentaa ulkonäköäsi helposti tukanleikkuulla. Samalla annamme sinulle vinkit hiuksista huolehtimiseen, sillä kauniit ja ravitut hiukset ovat aina muodissa.

Leikkaa vuodet pois

Me kaikki haluamme näyttää terveeltä, raikkaalta ja kauniilta. Hiusten leikkaaminen on jokaiselle naiselle tuttu prosessi, joista toiset nauttivat ja toiset pitävät sitä välttämättömänä pahana. Jotkut kokeilevat rohkeasti eri malleja ja värejä, toiset taas haluavat pitäytyä aina samassa hiusmallissa. Jos ikävuosia alkaa kertyä ja etsit tapoja nuorentaa ulkonäköäsi, on aika kokeilla uutta lähestymistapaa hiustenleikkuuseen.

1. Tutki kasvojesi muotoa

  • Onko sinulla pyöreät kasvot? Pehmeälinjainen leuka, pyöreät posket? Valitse sellainen malli, joka lisää volyymia ja liikettä otsalle ja ohimoille. Älä leikkaa hiuksiasi leukalinjan kanssa samaan tasoon, sillä tämä tekee kasvoista entistä pyöreämmän näköiset. Hiusten kerrostaminen lisää niiden liikkuvuutta ja ilmavuutta, mikä sopii pyöreille kasvoille. Anna hiusten laskeutua kaulalle, kokeile erilaisia kerrostuksia ja otsatukkaa.
  • Onko sinulla neliön muotoiset kasvot? Vältä suoria hiustyylejä, jossa kaikki hiukset ovat samanpituiset. Tämä korostaa kasvojen neliömäisyyttä. Kasvojen neliömuotoa voi rikkoa ja pehmentää kerrostuksella, ilmavuudella ja liikkeellä – kerrostettu leikkaus sopiikin monille vahvasti neliömäisille piirteille. Suosi pyöreitä muotoja ja epäsymmetrisiä leikkauksia, jossa esimerkiksi otsatukka on lyhyempi toisella puolella ja pidempi toisella. Suosi pidempää tukkaa ja anna sen kasvaa vähintään kaulalle. Kokeile hiusten kihartamista, sillä tämä pehmentää vahvoja piirteitä.
  • Onko sinulla pitkät kasvot? Pitkät ja kapeat kasvot kaipaavat rikottua muotoa. Kokeile pyöristettyä otsatukkaa ja kerrostusta. Pitkät, suorat hiukset tekevät pitkistä kasvoista entistä pidemmän näköiset, joten suosi lyhyempiä malleja. Pehmeät kiharat ja sopivasti sotkuinen kiharapehko sopii tälle kasvojen muodolle loistavasti.

2. Rohkea hiustyyli nuorentaa hetkessä

 

Some figure

Polkkatukka nuorentaa ulkomuotoa heti. Polkka on myös aina muodikas vaihtoehto ja siitä on erilaisia malleja. Polkan voi leikata tasaiseksi, ylipitkäksi tai takaa lyhyemmäksi oman maun mukaan. Kokeile rohkeasti erilaisia polkkamalleja. Kerrostetut leikkaukset ja lyhyeksi leikattu poikatukka sopivat myös vanhemmalle naiselle ja luo upean nuorekkaan ja rohkean tyylin. Ota riskejä tukkasi kanssa, se kasvaa aina takaisin.

Lyhyet hiusmallit sopivat ilmavuuden ja liikkeen luomiseen, sillä niitä voi kerrostaa runsaasti. Kerrostettu leikkaus luo pehmeyttä kasvoille. Juttele polkan mallista kampaajasi kanssa ja miettikää yhdessä, mikä sopisi sinulle parhaiten. Jos tukka vaatii jatkuvaa näperrystä kihartimien tai muotoilutuotteiden kanssa, etkä jaksa sellaista arkena, valitse helpommin hoidettava tyyli. Jos taas rakastat hiustenlaittoa ja muotoilua, kokeile rohkeasti villejäkin tyylejä.

3. Poikatukka ja muut lyhyet hiusmallit – takuuvarma tie nuorekkuuteen

 

Some figure

Pixie-malli on moderni hiusmalli, jossa hiukset ovat suhteellisen lyhyet, jopa niskapituiset, mutta pidemmät päältä. Tämä antaa mallille pehmeyttä, liikkuvuutta ja monipuolisia vaihtoehtoja stailaukseen. Pixietukka on nuorekas ja raikas leikkaus, joka sykähdyttää varmasti. Lisäksi pixiemallin otsatukka kätkee alleen juonteet ja nuorentaa ilmettä. Lyhyempiä malleja voi muokata monella eri tavalla mieleisekseen: kokeile epäsymmetrisiä pituuksia ja erilaisia kerrostuksia.

Lyhyeksi leikattu tukka on rohkea veto, joka tekee kaulasta pidemmän ja solakamman näköisen. Se myös korostaa solisluuta ja rintakehää. Monet julkkikset suosivat lyhyttä tukkaa, sillä se korostaa piirteitä ja saa aikaan tyttömäisen, keimailevan vaikutelman. Lyhyttä tukkaa on hauska värjätä, ja voit kokeilla eri sävyjä hunajanvaaleasta tummanruskeaan. Valitse hiusten väri ihon sävyn mukaan – kampaaja osaa auttaa tässä.

Älä usko vanhanaikaista uskomusta siitä, että musta tukka vanhentaa. Tämä ei pidä paikkaansa ollenkaan. Sysimusta tukka on aina elegantti ja imarteleva, ja mustaan saa eri väreihin taittavia sävyjä. Esimerkiksi siniseen taittava musta tukka on moderni ja sykähdyttävä look.

Hyvinhoidetut hiukset ovat aina kauniit

hiustenhoitoaine
1. Aloe vera ja olut

Käytä tätä aloe verasta ja oluesta valmistettua naamioita hiusten kosteuttamiseen. Hoito antaa hiuksille upean kiillon. Käytä hoitoa kolmesti viikossa saavuttaaksesi parhaat tulokset. Näin valmistat hiusnaamion:

Ainekset:

  • 100 ml alkoholitonta olutta
  • Kaksi ruokalusikallista aloe vera -geeliä

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja levitä kosteisiin hiuksiin 20 minuutiksi. Käytä suihkulakkia tai pyyhettä hoidon vaikutuksen tehostamiseen. Kun 20 minuuttia on kulunut, voit pestä hiukset tavalliseen tapaan. Muista käyttää hyvälaatuista hoitoainetta pesun päätteeksi. Hiukset ovat ilmavat, kiiltävät ja sileät hoidon jälkeen.

2. Avokado, majoneesi ja manteliöljy

Ainekset:

  • ½ kypsä avokado
  • 2 ruokalusikallista majoneesia
  • 2 tippaa manteliöljyä (3 ml)

Manteliöljyä on saatavilla nettikaupoista ja luontaistuotekaupoista. Manteliöljy tunkeutuu syvälle hiukseen ja ravitsee sitä sisältäpäin. Öljy siloittaa hiuksen pinnan ja tekee siitä kiiltävän ja pehmeän. Sekoita ainekset yhteen kulhossa ja levitä märkiin hiuksiin. Anna imeytyä 20 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Suorita tämä syväkosteuttava hoito kahdesti viikossa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.