Vahvemmat kynnet luonnollisin keinoin

Vahvemmat kynnet luonnollisin keinoin

Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Heikot kynnet katkeilevat pienimmästäkin vaurioista ja kosketuksesta, liuskoittuvat ja jäävät inhottavasti kiinni vaatteisiin ja hiuksiin. Kauniit kynnet ovat vahvat ja kestävät kovaakin kulutusta. Joskus kynnet ovat niin huonossa kunnossa, että ne eivät edes kasva kunnolla sormenpäiden ylitse, vaan jäävät tyngiksi. Jos havittelet kauniita kynsiä, kokeile seuraavia kikkoja kynsien vahvistamiseen, kosteuttamiseen ja ravisemiseen ulkoisesti. Pian huomaat, miten vahvoiksi ja kiiltäviksi kyntesi muuttuvat! Lue artikkeli, noudata sen antamia ohjeita, ja saat vahvemmat kynnet luonnollisin keinoin.

Vahvemmat kynnet luonnollisesti ja kotikonstein

Jos kyntesi ovat hauraat ja katkeilevat helposti, tai liuskoittuvat ja näyttävät jatkuvasti epäsiisteiltä, voit kokeilla yhtä näistä hoidoista. Joskus liiallinen lakkaus voi olla syynä kynsien huonoon kuntoon, joten kannattaa jättää muutama päivä väliä lakkausten välillä. Kynsien pitää saada hengittää, aivan kuten ihon ja hiustenkin.

Kokeile näitä hoitoja, niiden avulla saat kauniimmat ja vahvemmat kynnet.

 • Raaka sipuli. Raa’an sipulin tuoksu ei ehkä ole kaikista miellyttävin ja karaistuneintakin kokkaajaa alkaa itkettää, mutta sipuli sopii hajusta huolimatta niin ruuanlaittoon kuin kauneudenhoitoonkin. Sipulista tehty hoito vahvistaa kynsiä huomattavasti. Leikkaa sipuli puoliksi, pistä muutama sormenmentävä reikä keskelle ja tuikkaa sormenpäät sipuliin. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja pese kädet huolellisesti. Sipulin haju saattaa tarttua käsiin, joten on parasta tehdä hoito sellaisena päivänä, ettei käsien vahva haju haittaa.
Vahvemmat kynnet sipulihoidon avulla.

 

 • Luonnollinen öljyhoito. Manteliöljy sopii kynsien hoitoon parhaiten, mutta myös monet eteeriset öljyt tai oliiviöljy kelpaa. Sekoita kaksi ruokalusikallista manteliöljyä samaan määrään oliiviöljyä. Kasta vanulappu öljyseokseen ja sivele se kynsille. Anna öljyn imeytyä, älä huuhtele sitä pois. Toista kolme kertaa päivässä, kunnes kynsien kunto alkaa selkeästi kohentua.
 • Valkosipuli kynnen kovettajana. Valkosipulissa vaikuttavat samat ainesosat kuin sipulissakin, ja se on aivan yhtä vahvan tuoksuista. Kauneuden eteen kannattaa kuitenkin kärsiä hieman, sillä valkosipulilla on vahva kynttä kovettava vaikutus. Hienonna muutama sipulinkynsi ja laita ne lasilliseen vettä. Upota sormenpäät veteen ja uita seoksessa 20 minuuttia. Toista pari kertaa päivässä.

Vahvemmat kynnet rosmariinin ja aloe veran avulla

 • Rosmariini. Tämä huumaavan tuoksuinen yritti vahvistaa kynttä tehokkaasti. Tarvitset kaksi ruokalusikallista tuoretta tai kuivattua rosmariinia ja kupillisen vettä. Keitä rosmariini veden kanssa kattilassa, anna poreilla noin 5 minuuttia, poista liedeltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Kaada seos kulhoon ja kasta kynnet siihen 20 minuutiksi. Toista hoito kaksi kertaa päivässä.
 • Uudistava hoito aloe verasta. Aloe sopii moneen eri tarkoitukseen ja sitä käytetäänkin yleisesti niin luonnollisissa kuin teollisissakin kauneudenhoitotuotteissa. Aloe kohentaa kynsien ulkomuotoa silmänräpäyksessä. Tarvitset ruokalusikallisen verran aloen geeliä, voit kasvattaa aloen joko kotona tai ostaa kaupasta aloegeeliä. Sekoita geeli kolmeen tippaan oliiviöljyä. Kostuta vanulappu seoksessa ja hiero kynsiin, anna imeytyä. Toista hoito niin monta kertaa, kuin koet tarpeelliseksi.
Aloe veran geelistä apua kynsien vahvistamiseen.

 

 • Kurkusta apu hauraille kynsille. Soseuta muutama kuorimaton kurkku tehosekoittimessa. Kaada seos laakeaan kulhoon ja kasta kynnet siihen joka päivä viikon ajan. Kurkun sisältämä vesi ja vitamiinit kosteuttavat kynttä.
 • Kortekasvit heikoille kynsille. Saniaisten sukulainen korte sopii hyvin kynsien huoltoon. Tarvitset vain muutaman oksan kortetta ja kupillisen vettä. Lämmitä vesi kattilassa ja anna kortteen vapauttaa vaikuttavat ainesosansa veteeen. Kasta kynnet seokseen muutamaksi minuutiksi.

Kynsienhoitoon apua kasviöljyistä

 • Vehnänalkioöljy. Lämmitä neljä ruokalusikallista vehnänalkioöljyä mikrossa ja sekoita tilkkaan vettä. Anna seoksen jäähtyä ennen käyttöä ja lisää joukkoon muutama tippa sitruunan mehua. Liota kynsiä nesteessä noin kymmenen minuuttia.
 • Oliiviöljy, hunaja ja kananmuna. Nämä kolme ainesta yhdessä tekevät hyvää kynsille. Ne sisältävät paljon ravintoaineita ja kynttä vahvistavia ainesosia. Sekoita ruokalusikallinen hunajaa ja sama määrä öljyä keskenään kulhossa, lisää kananmunan keltuainen ja vatkaa se rikki. Hiero kynsille ja anna imeytyä puoli tuntia ennen huuhtelemista.
 • Nopeat keinot, joilla saat vahvemmat kynnet. Kokeile jotakin näistä hoitokeinoista nopeiden tulosten saavuttamiseksi. Liota kynsiä sitruunan mehussa kaksi kertaa päivässä, hiero kynnet läpi valkosipulinkynnellä, kostuta vanulappu valkaistussa jodissa ja asettele kynsille (anna kuivua kokonaan ennen poistamista) tai kasta kynnet omenaviinietikkaan joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
Omenaviinietikasta on apua kynsienhoidossa.

 

Parhaat vinkit – näin saat kauniimmat ja vahvemmat kynnet

Kaikkien näiden kotihoitojen lisäksi on olemassa muutamia ennaltaehkäiseviä keinoja kynsien kunnon ylläpitoon. Jos hoidat kynsiä hyvin, et välttämättä edes tarvitse mitään erityisiä hoitoja.

 • Käytä vain sellaisia kynsilakanpoistoaineita, jotka ovat hellävaraisia, eivätkä sisällä esimerkiksi asetonia. Asetoni on tehokas kynsilakan poistaja, mutta se tekee kynnestä samalla rutikuivan ja altistaa sen katkeilulle.
 • Syö paljon maitotuotteita ja sellaisia ruoka-aineita, jotka sisältävät kalsiumia, proteiinia ja A- ja E-vitamiinia. Muista myös juoda kahdeksan lasillista vettä päivässä. Näistä aineista muodostuu kynsien rakennusaineita, joten niiden riittävä saanti on kynsien terveyden kannalta tärkeää. Heikossa kunnossa olevat kynnet ovat usein merkki jonkin ravintoaineen puutostilasta tai muuten huonosta ruokavaliosta.
Saat vahvemmat kynnet myös kotikonstein.

 

 • Älä anna käsien olla jatkuvasti märkinä. Liiallinen altistuminen vedelle kuivattaa käsien ihon lisäksi kynsiä. Pese tiskit kumihanskat kädessä ja suorita kodin siivous myös kumihanskoja käyttäen. Älä vietä turhan kauan aikaa suihkussa tai kylvyssä, äläkä anna käsien seistä kauaa kuumassa vedessä. Muista käsien suojaus puutarhatöitä tehdessä ja kanna mukanasi käsirasvaa, joka tulee hieroa myös kynsiin.
 • Viilaa kynnet säännöllisesti, pidä ne siististi leikattuina. Suosittelemme sellaisen kynsiviilan käyttöä, jota ei ole tehty metallista. Metallinen viila voi olla kynnelle liian raskas materiaali. Voit levittää kynsille kovettavaa lakkaa tai tehdä oman käyttämällä murskattua valkosipulinkynttä ja lisäämällä sen läpinäkyvään, värittömään lakkaan.
 • Poista kynsilakka kokonaan kynsilakanpoistoaineella. Muista pestä kädet lakan poiston jälkeen saippualla ja lämpimällä vedellä. Kuivaa pehmeään pyyhkeeseen ja hiero oliiviöljyä kynsiin lakan poiston jälkeen.
 • Älä käytä kynsiä pakettien tai tölkkien avaamiseen. Kynnet eivät ole työkalu, joten käytä saksia.
 • Älä pureskele kynsiä. Kynsien pureskelu hidastaa niiden kasvua ja saa kynnet näyttämään epäsiisteiltä. Kynnet liuskoittuvat, jos ne ovat jatkuvasti kosketuksissa syljen kanssa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.