13 vinkkiä joiden avulla saat upeat silmäripset

Ripsien kaunistamiseen on muitakin keinoja kuin pelkkä ripsivärin käyttäminen. On tärkeää huoltaa ripsiä ja käyttää niitä ravitsevia ja vahvistavia tuotteita, jotka ehkäisevät niitä putoamasta.
13 vinkkiä joiden avulla saat upeat silmäripset

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Upeat silmäripset – onko ne vain tavoittelematon unelma? Suurin osa naisista ei omista luonnostaan kauniita, tuuheita ja pitkiä ripsiä, vaan monet turvautuvat irtoripsiin tai muihin konsteihin saadakseen kauniit silmäripset. Kosmetiikkateollisuus on kehittänyt erilaisia tekniikkoja ja hoitoja ripsien kaunistamiseen, mutta monet niistä ovat kalliita. Esimerkiksi ripsipidennysten laitto ja huolto tulee nopeasti tyyriiksi. Osa naisista voi huomata myös olevansa allerginen ripsiliimalle ja saada inhottavan allergisen reaktion.

Upeat silmäripset voidaan saavuttaa täysin luonnollisestikin ilman haitallisia kemikaaleja tai rahan tuhlausta. Luonnolliset hoidot ottavat toimiakseen enemmän aikaa, mutta voit luottaa siihen, että hoidat ripsiäsi oikeaoppisesti ja hellävaraisesti.

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi 13 parasta luonnollista kauneusvinkkiä ripsien hoitoon. Kokeile niitä jo tänään!

1. Lisää volyymia ripsiin sekunneissa

Talkkia kämmenellä

Jos kaipaat paksuutta ja tuuheutta ripsiin muutamassa sekunnissa, levitä ensin ripsiväri ja sirottele ripaus talkkia ripsille. Anna kuivua muutaman sekunnin ajan ja levitä päälle toinen kerros ripsiväriä.

2. Levitä ripsiväri eri tavoin

Ripsiharja käytössä

Jos haluat lisätuuheutta ripsiin ripsivärin avulla, harjaa väri ripsiin sivusuunnassa. Jos kaipaat lisäpituutta, levitä väri ylöspäin suuntautuvin liikkein.

3. Käytä ripsiharjaa

Ripsiä harjataan

Ripsiharjoja on saatavilla kosmetiikkakaupoista ja joskus ripsiväri myydään yhdessä ripsiharjan kanssa. Ripsiharja on tärkeä osa silmämeikin tekoa, sillä tämän välineen avulla erottelet silmäripset ja varmistat, ettei paakkuja pääse kehittymään.

4. Käytä kookosöljyä

Kookspähkinä- ja öljy

Voit saada upeat silmäripset kookosäljyn avulla. Päivittäinen kookosöljyn käyttö ripsissä on loistava keino ripsien kosteuttamiseen, vahvistamiseen ja hoitamiseen. Kasta puhdas ripsiharja kookosöljyyn ja levitä ohuelti ripsien tyvestä latvaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Varo öljyn joutumista silmiin.

5. Pidennä ripsivärin käyttöikää

Lämmitä ripsiväri kuumassa vedessä

Jos vanha ripsivärisi alkaa paakkuuntua ja muuttua paksuksi, on sitä vaikea levittää siististi ripsiin. Pidentääksesi ripsivärin käyttöikää ja tehdäksesi siitä juoksevampaa, voit asettaa putkilon kupilliseen kuumaa vettä. Kohonnut lämpötila tekee ripsiväristä juoksevampaa ja se levittyy helpommin.

6. Käytä kahta eri ripsiväriä

Ripsiväriharjoja on erilaisia

Jos haluat ripsiesi näyttävän kauniin tuuheilta, mutta haluat myös pystyä poistamaan sen kunnolla päivän päätteeksi, on suositeltavaa käyttää kahta eri ripsiväriä.

Levitä pohjakerros tavallisella ripsivärillä ja lisää toinen kerros vedenkestävällä värillä.

7. Upeat silmäripset kasvua tehostavalla vihreällä teellä

Vihreä tee kupissa

Ripsien kasvua voi stimuloida luonnollisesti käyttämällä vihreää teetä. Vihreä tee ehkäisee ripsien katkeilua ja harventumista, ja samalla se suojaa niitä ympäristön myrkyiltä ja kosmetiikan haittavaikutuksilta. Teen antioksidantit ovat ripsille erityisen hyödyllisiä ja auttaa sinua saamaan u.

Kiehauta kupillinen vihreää teetä, anna sen jäähtyä ja taputtele ripsiin vanulapulla.

8. Lisäelämää ripsivärille

Ohenna ripsiväriä meikinpoistoaineella

Jos ripsivärisi on vanha ja alkaa muodostaa paakkuja levityksen jälkeen, voit kaataa muutaman tipan nestemäistä meikinpoistoainetta putiloon. Ravistele hyvin ja käytä tavalliseen tapaan – huomaat eron heti!

9. Käytä lusikkaa siistiin levitykseen

Lusikalla voi taivuttaa ripset

Paina lusikka yläluomelle kuvan osoittamalla tavalla ja levitä ripsiväri – näin vältät värin leviämisen luomille.

10. Kiharra silmäripset ja levitä väri samanaikaisesti

Ripsivärin levitystekniikka

11. Lämmitä ripsikiharrin ennen käyttöä

Hiustenkuivaaja ja ripsentaivutin

Jos ripsikiharrin ei toimi halutulla tavalla tai ripsesi ovat luonnostaan tikkusuorat, voit lämmittää metallista kiharrinta ennen ripsien kihartamista hiustenkuivaajalla. Lämmin metalli toimii tehokkaammin kiharrettaessa – muista vain tarkistaa ettei kiharrin ole liian kuuma ennen sen painamista iholle!

12. Käytä E-vitamiiniöljyä

Ravintolisät lusikalla

Käytä E-vitamiinikapseleita ripsilläsi joka päivä ja tehostat niiden kasvua. E-vitamiini antaa ripsille paljon hyödyllisiä ravintoaineita, ehkäisee vapaiden radikaalien vaikutuksia ja ehkäisee ripsien haurastumista antaen sinulle upeat silmäripset.

Puhkaise E-vitamiinikapseli ja kasta puhdas ripsiharja siihen, levitä ripsille joka ilta ennen nukkumaanmenoa – yön aikana vitamiini ehtii imeytyä kunnolla.

13. Käytä oliiviöljyä meikin poistamiseen

Oliivijyä valkoisella lusikalla

Oliiviöljy on turvallinen ja kosteuttava luonnontuote, joka auttaa poistamaan myös vedenpitävän ripsivärin ja muun vahvan meikin.

Kaada tippa oliiviöljyä vanulapulle ja pyyhi kasvot puhtaaksi. Muista käyttää kasvovettä meikinpoiston viimeistelyyn, sillä liika öljy iholla voi altistaa finneille ja muille epäpuhtauksille.

Seuraamalla tämän artikkelin ohjeita tulet huomaamaan, ettei sinun tarvitse käyttää kymmeniä euroja kalliisiin irtoripsiin tai huoltoihin – luonnollisilla keinoilla ja vinkeillä parannat sekä ripsien terveyttä että ulkonäköä!

 

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näillä 6 kasviöljyllä saat kauniit ripset
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näillä 6 kasviöljyllä saat kauniit ripset

Kauniit ripset eivät vaadi suuria summia rahaa. On olemassa luonnollisia ratkaisuja, jotka ravitsevat ja vahvistavat niitä kuten perinteiset hoidot...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.