Tunkkaiselta haisevien vaatteiden puhdistaminen

Haisevatko vaatteesi tunkkaisilta? Koska ongelma on melko yleinen, päätimme jakaa joitakin suosituksia, joiden avulla puhdistat tunkkaiselta haisevat vaatteet. Jatka lukemista!
Tunkkaiselta haisevien vaatteiden puhdistaminen

Viimeisin päivitys: 23 syyskuuta, 2022

Oletko koskaan pohtinut kuinka pääset eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta? Kuten monet ihmiset tietävät, kyseessä on hyvin yleinen ongelma, varsinkin ahtaissa tai kosteissa tiloissa. Jos vaatteet eivät kuivu hyvin tai ne laitetaan kaappiin kosteina, voivat ne alkaa haista tunkkaiselta.

Nykyään on olemassa monia tuoksua tuovia kemikaaleja, jotka neutralisoivat epämiellyttäviä hajuja. On myös muita ratkaisuja, joiden avulla pääset eroon vaatekaapin ei-toivotuista hajuista. Mikäli suosit luontaisia vaihtoehtoja, voit valita minkä vain seuraavista jakamistamme vaihtoehdoista.

Tunkkaiselta haisevien vaatteiden puhdistaminen

Päästäksesi eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta, on tärkeää, että tunnistat ensin mikä ongelman lähde on. Puhtaat vaatteet eivät ala haista vain yhtäkkiä. Epämiellyttävät hajut johtuvat usein huonosta kuivausprosessista, kaapissa olevasta kosteudesta tai huonolaatuisesta pyykinpesu- tai huuhteluaineesta.

Ensimmäinen askel on siis selvittää miksi vaatteet haisevat tunkkaiselta. Tähän perustuen voit seurata muutamia ohjeita sen välttämiseksi. Jos kohtaat tätä ongelmaa, noudata seuraavia vinkkejä.

Suosittelemme sinua myös lukemaan: Näin havaitaan liika asunnon kosteus

Puhdista pesukoneesi päästäksesi eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta

Jos vaatteet haisevat tunkkaiselta, puhdista pesukone.

On tärkeää desinfioida pesukone poistaaksesi pahoista hajuista vastuussa olevat mikrobit.

Pesukoneet helpottavat vaatteiden pesemistä. Kun et puhdista pesukonetta, voi se kerätä hometta tai muita mikrobeja, jotka aiheuttavat ei-toivottua hajua vaatteisiin. Ensimmäinen tapa päästä eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta on siis desinfioida tämä laite.

Vinkkejä:

 • Palkkaa ammattilainen pesukoneen huoltamiseen.
 • Puhdista se säännöllisesti varmistaen, että desinfioit kaikki sen osat. Voit käyttää nestesaippuaa tai etikkaa ja ruokasoodaa.
 • Jätä pesukone auki käytön jälkeen.
 • Kuivaa kumitiivisteet ja varmista, että niissä ei ole hometta.

Tunkkaiselta haisevien vaatteiden puhdistaminen etikalla

Vaikka etikan haju ei olekaan miellyttävä, on tämä tuote mainio liittolainen vaatteiden puhdistamisessa ja tunkkaisen hajun poistamisessa. Itse asiassa sitä suositellaan vaihtoehdoksi kaupallisten huuhteluaineiden sijaan, sillä se toimii samalla tavoin vaikuttamatta negatiivisesti ympäristöön.

Vinkkejä:

 • Kaada 2,5 dl etikkaa pesukoneen annosteluosiin ja käynnistä pesuohjelma tavalliseen tapaan.
 • Jos peset vaatteet käsin, upota vaatteet vesi-etikkaseokseen 20 minuutiksi.
 • Haju katoaa, kun vaatteet kuivuvat.

Suosittelemme sinua myös lukemaan: Poista pahat hajut patjasta ruokasoodan avulla

Kuivaa vaatteet ulkona

Ripusta pyykit ulos kuivumaan.

Epämiellyttävää hajua aiheuttaa myös kuivaustapa, sillä jos ilma ei vaihdu, alkavat vaatteet haista helposti.

Jotta vaatteesi eivät tunnu tunkkaisilta, on tärkeää kuivata ne ulkona niiden pesemisen jälkeen. Toisinaan kun et noudata hyviä kuivausmenetelmiä, voivat vaatteet haista pahalta muutaman päivän ajan. Sinun tuleekin siis varmistaa, että vaatteet ovat täysin kuivat ennen kuin laitat ne takaisin vaatekaappiin.

Vinkkejä:

 • Ripusta pyykit kuivumaan välittömästi pesun jälkeen. Vältä jättämästä vaatteita pesukoneen sisään pitkiksi ajoiksi.
 • Yritä kuivattaa vaatteet auringossa (kunhan se ei vaikuta kankaaseen).
 • Jätä ne ulos niin pitkäksi aikaa kuin niiden kuivumisessa kestää.

Siivoa vaatekaappisi läpikotaisin päästäksesi eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta

Usein ongelma ei piile pesumenetelmässä tai kuivaustavassa. Joissakin tapauksissa ongelma syntyy silloin, kun ripustat vaatteet vaatekaappiin.

Miksi?

Kosteusongelmat ovat yleisiä suljetuissa tiloissa. Vaikka se ei olekaan aina huomattavaa, voi home kasvaa puun sisällä ja vaikuttaa vaatteisiin.

Vinkkejä:

 • Tarkista kaikki vaatekaapin osat ja tarkista onko kyseessä kosteusongelma.
 • Jos näin on, osta tuote, joka poistaa ja ehkäisee sitä.
 • Siivoa vaatekaappisi säännöllisesti vesi-etikkaseoksella. Tämä tuote desinfioi ja neutralisoi hajut.
 • Varmista, että tuuletat vaatekaapin vähintään kolme kertaa viikossa. Jätä siis vaatekaapin ovat auki useiden tuntien ajaksi.
 • Jos huomaat ei-toivottua hajua, laita kahvipapuja vaatekaapin nurkkiin. Siten se tuoksuu hyvältä. Jos sinulla ei ole kahvipapuja, kokeile merisuolaa.

Oletko valmis hankkiutumaan eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta näiden yksinkertaisten ohjeiden avulla? Kokeille kaikkia jakamiamme vinkkejä ja sano hyvästit tälle ärsyttävälle ongelmalle!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka poistat pahan hajun pyyhkeistä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka poistat pahan hajun pyyhkeistä

Jos haluat poistaa pahan hajun pyyhkeistä, sinun ei tarvitse turvautua hajustettuihin kaupan tuotteisiin. Kokeile joitakin ekologisia keinoja!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.