9 tärkeintä fengshui -symbolia ja niiden merkitys

Joitakin fengshuin tärkeimpiä symboleja ovat onnekas kissa, kurki, härkä ja pionit - selvitetäänpä, miksi!
9 tärkeintä fengshui -symbolia ja niiden merkitys

Viimeisin päivitys: 09 marraskuuta, 2023

Jos olet kiinnostunut fengshuista, sinun on luettava tämä artikkeli, sillä täällä kerromme, mitkä ovat 9 yleisintä ja tärkeintä fengshui -symbolia. Niiden tarkoituksena on tämän filosofian mukaan houkutella hyvää energiaa kotiisi, jotta kaikki elämässäsi sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Fengshui perustuu uskomukseen tasapainottaa energioita, jotta voidaan varmistaa harmonia, vauraus, onni ja viisaus erilaisilla toimilla, joihin kuuluu myös sen symbolien käyttö. Lue lisää saadaksesi selville, mitkä ne ovat!

9 tärkeintä fengshui -symbolia

David Daniel Kennedy kertoo kirjassaan Feng shui for dummies on kaksi sanaa, jotka on ymmärrettävä:

  • Feng, joka tarkoittaa tuulta.
  • Shui, joka tarkoittaa vettä.

Molemmat elementit kiertävät maassa ja tyydyttävät ihmisen elintärkeitä tarpeita. Tämän filosofian mukaan niillä on sama olemus: chi eli elämänvoima.

Näin ollen jokaisella fengshuissa käytetyllä symbolilla on merkitys ja olemassaolon tarkoitus, joka stimuloi tätä elämänvoimaa. Lisäksi, riippuen siitä mitä odotetaan tai halutaan, ne tulisi sijoittaa tiettyihin paikkoihin ja asentoihin niiden oletetun vaikutuksen tehostamiseksi.

1. Raharupikonna

Raharupikonna liittyy nimensä mukaisesti onneen ja vaurauteen taloudellisessa mielessä. Fengshuin mukaan tämä elementti edustaa luontoa ja kuuta, ja se houkuttelee onnea kotiin tai yritykseen, jossa sitä säilytetään.

Hahmo on hyvin erityinen. Se koostuu kolmijalkaisesta rupikonnasta, joka lepää pohjalla, joka on täynnä kolikoita, jotka symboloivat vaurauden virtausta. Minne se sijoitetaan? On tärkeää sijoittaa se talon, toimiston tai yrityksen ulko-oven läheisyyteen.

Asennosta on sanottava, että se riippuu siitä, mitä haluat. Jos haluat ammatillista menestystä, suuntaa raharupikonna pohjoiseen, mutta jos haluat aktivoida taloutta, sijoita se kaakkoon.

2. Onnenkissa

9 fengshui -symbolia: kissa.

Onnenkissa eli maneki-neko on yksi fengshuin tärkeimmistä symboleista, joka liittyy vaurauteen, onneen ja rahaan. Siksi sellainen on hyvin tavallinen yrityksen pääsisäänkäynnin luona tai kassakoneen lähellä.

Korotettu käpälä symboloi kehotusta rahan saamiseen, kun taas kissa karkottaa menestystä uhkaavat pahat henget, koska sillä on kyky nähdä yöllä. Kun tämä symboli sijoitetaan kotiin, on parasta varmistaa, että sen kohotettu tassu osoittaa kaakkoon, jotta se kutsuu vaurautta ja suojaa kotia taudeilta.

3. Kurki

9 fengshui -symbolia: kurki.

Yleensä lintuja pidetään kiinalaisessa kulttuurissa onnea tuovina. Fengshuissa kurkea pidetään onnenlintuna, joka symboloi jaloutta ja pitkäikäisyyttä, rakkautta ja uskollisuutta, onnea ja terveyttä.

Voit sisällyttää sen maalauksessa tai astiassa, mieluiten valkoisena. Sijoita se talon eteläosaan. Näin voit vetää puoleesi viisautta ja onnea.

4. Norsu

9 fengshui -symbolia: norsu.

Yksi fengshuin tärkeimmistä symboleista on norsu, eläin, jota pidetään viisaana, vahvana ja vauraana. Se symboloi hyvää onnea ja järkeä, joten se tulisi sijoittaa kodin korkealle alueelle. Niitä näkee usein eräänlaisella alttarilla, takan yläpuolella.

Lisäksi asennon puolesta kärsän pitäisi osoittaa ylöspäin, koska näin se kutsuu hyvää onnea. Eläimen on myös osoitettava oveen päin hienovaraisesti, jotta hyvät energiat pääsevät sisään ja negatiiviset ulos.

5. Wu-lou -kurpitsa

Fengshuissa wu-lou (kurpitsa) on pyhä symboli, joka liittyy hyvään terveyteen. Se on ontto, ja Kiinassa sitä käytetään myös ruoan ja lääkkeiden säilyttämiseen, koska se on pullon muotoinen.

Kurpitsa toimii estäen negatiivista energiaa, joka kodissa edustaa sairautta ja huonoa onnea. Toisin sanoen se ehkäisisi sairauksia ja kuolemia, onnettomuuksia ja epäonnea. Tämän saavuttamiseksi sitä käytetään eri tavoin:

  • Ripustetaan kotiin tai yritykseen.
  • Rannekorussa.
  • Riipuksena.

6. Pionit

9 fengshui -symbolia: pionit.

Pionit ovat kauniita kukkia, ja niitä arvostetaan suuresti fengshuissa. Niillä on hyvin hengellinen merkitys, joka liittyy runsauteen, vaurauteen, hyvään onneen ja hyvinvointiin. Ne ovat onnellisuuden, rakkauden ja naisellisuuden ikoni.

Jotta voisit hyödyntää niiden potentiaalia mahdollisimman paljon, valitse kauneimmat kukat, jaa ne useisiin kimppuihin ja aseta ne maljakkoon talon jokaiseen nurkkaan.

Näin houkuttelet rakkautta, ja se tuleekin lyhyessä ajassa. Huom! Älä koskaan anna niiden kuihtua.

7. Härkä

9 fengshui -symbolia: härkä.

Fengshuissa härällä on merkitys, joka liittyy voimaan, menestykseen ja runsauteen, erityisesti liike-elämässä. Se on ahkera eläin, joten sitä kunnioitetaan suuresti vaurauden houkuttelemiseksi perheeseen.

Se tulisi sijoittaa talon tai yrityksen kaakkoiskulmaan. Samoin se on suositeltava amuletti annettavaksi vastanaineille, vastavalmistuneille tai työtovereille.

8. Koikarppi

Eräs fengshuin tärkeimmistä symboleista on koikarppi, joka yhdistetään hyvään onneen ja vaurauteen. Ne, jotka harjoittavat tätä filosofiaa kotonaan, voivat pitää akvaariossaan yhdeksän kalaa tai enemmän, kunhan luku on yhdeksällä jaettava. On myös tärkeää, että ainakin yksi kaloista on musta.

Jos et pidä akvaarioista, voit sisällyttää tämän symbolin taiteeseen. Jos haluat houkutella rakkautta ja yltäkylläisyyttä, suosi silloin kuvaa, jossa on kaksi kalaa yhdessä.

9. Chi lin

Chi lin on yksi tärkeimmistä ja voimakkaimmista fengshuin symboleista. Se on hahmo, jolla on lohikäärmeen pää, hevosen ruumis ja koikarpin suomuinen nahka.

Se houkuttelee suojaavaa energiaa, hyvää terveyttä ja vaurautta. Sen sanotaan olevan hyvin uskollinen ja suojelevan kotia kaikelta negatiiviselta energialta ja pahoilta hengiltä.

Se tulisi sijoittaa olohuoneeseen, toimistoon tai autoon. On myös hyvä idea antaa se lahjaksi uuden kodin tai yrityksen vihkiäisiin.

Mistä näistä tärkeimmistä fengshui -symboleista pidät eniten?

Fengshuissa on monia symboleja, ja tässä olemme hahmotelleet tärkeimmät ja yleisimmät. Jos olet tutustumassa tähän itämaiseen filosofiaan, tiedät nyt, mitä esineitä ja hahmoja voit ottaa käyttöön kodissasi, toimistossasi tai yrityksessäsi, jotta voit parantaa chitä ja houkutella parasta elämääsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.