Tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa

Kesäaikaan kalenteri täyttyy urheilutapahtumista, joista niiden ystävät saavat nauttia erityisesti Euroopassa. Saat tietää lisää Euroopan parhaista kesäisistä urheilutapahtumista lukemalla tämän artikkelin!
Tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa

Kirjoittanut Fernando Clementin

Viimeisin päivitys: 26 marraskuuta, 2022

Eurooppalainen kesä tarkoittaa lomailua, rentoutumista, rantoja ja lepoa. Urheilijoille ja urheilufaneille kesä on myös aikaa, jolloin voi osallistua vuoden merkittävimpiin urheilutapahtumiin. Tässä artikkelissa esittelemme tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa.

Piditpä sitten jalkapallosta, tenniksestä, moottoriurheilusta tai pyöräilystä, saatat viettää puolet vuodesta kesää odottaen. Monet odottavat eritoten tiettyjä urheilutapahtumia, jotka ovat niin historiallisesti kuin ajankohtaisestikin merkittäviä.

Tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa

Kesän mukana tulee myös odotettuja urheilutapahtumia. Älä jää niistä paitsi!

1. Mestarien liigan finaali

UEFAn mestarien liigan finaaliottelu on yksi vuoden tärkeimmistä peleistä maailmanlaajuisesti. Koska peli pelataan toukokuun lopulla, aloittaa se Euroopan lämpimän urheilukesän .

Vuonna 2022 mestarien liigan finaaliottelu pidettiin Ranskassa Stade de France in Saint-Denis –stadionilla toukokuun 28. päivänä. Kevät oli muuttumassa kesäksi, ja mikä olisikaan paras tapa toivottaa kesä tervetulleeksi.

Tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa - UEFAn mestarien liiga.
Mestarien liigan finaaliottelu televisioidaan suorana miljoonien fanien katsottavaksi.

2. Roland Garros ja Wimbledon

Kesä on mahtavinta aikaa eurooppalaisille tennisfaneille. Silloin pidetään kaksi historiallisinta ja tärkeintä tennisturnausta paikoissa, jonne kaikkien on helppo päästä.

Kyseessä on Roland Garros– ja Wimbledon  turnaukset. Roland Garros pelattiin Pariisissa toukokuun viimeisen viikon (16.5. alkaen) ja kesäkuun ensimmäisen viikon välisenä aikana. Finaalipeli pelattiin 5.6. Pariisin tenniskentillä nähdään maailman parhaimpia tennispelaajia, kuten esimerkiksi Rafael Nadal.

Lontoon Wimbledonissa eli “tenniksen katedraalissa” pidettävä turnaus on arvovaltaisin nurmikentällä pelattava tennisturnaus. Vuonna 2022 se järjestettiin kesäkuun viimeisen viikon ja kahden heinäkuun ensimmäisen viikon välisenä aikana, tarkemmin ottaen 27.6.-10.7.

3. Formula 1 GP

Formula 1-sarja pitää eurooppalaisen kesän kiireisenä, sillä silloin järjestetään seitsemän GP:tä kahden kuukauden aikana. Formula 1-sarjan GP-ajot ovat spektaakkelimaisia moottoriurheilutapahtumia, joissa selviää formulakauden kulku.

GP-ajot tapahtuivat vuoden 2022 kesällä Euroopassa seuraavanlaisesti:

 • Britannian GP 3.7.
 • Itävallan GP 10.7.
 • Ranskan GP 24.7.
 • Unkarin GP 31.7.
 • Belgian GP 28.8.
 • Alankomaiden GP 4.9.
 • Italian GP 11.9.

4. Tour de France

Tärkeimmät kesän urheilutapahtumat Euroopassa pitävät sisällään tottakai myös tunnetun kansainvälisen pyöräilykilpailun eli Tour de Francen, joka pidettiin 1.-24.7.2022.

Tämä hyvin laaja kilpailu kattaa 3328 kilometriä koilliseen, itään, etelään ja keskimaahan Ranskassa. Melkein kaikki reitit ovat 180 kilometriä pitkiä, mutta jotkut ovat jopa yli 200 kilometriä pitkiä.

Tour de France on yksi merkittävimmistä urheilutapahtumista Euroopan kesässä.
Ranskan ympäriajo on spektaakkelimainen sen ainutlaatuisten maisemien, järjestelyjen ja osallistujamäärän vuoksi.

5. MotoGP

Aivan kuten Formula 1, myös moottoripyöräilyn MotoGP:n puolet kaudesta järjestetään Euroopassa. Maailman parhaimpia moottoripyöräurheilijoita on voinut nähdä seuraavissa kisoissa:

 • Katalonian GP 5.6.
 • Saksan GP 19.6.
 • Hollannin GP 26.6.
 • Suomen GP 10.7.
 • Britannian GP 7.8.
 • Itävallan GP 21.8.

Eurooppalaiset kesät ovat erityislaatuisia

Edellä mainittujen vuosittaisten tapahtumien lisäksi on Euroopan kesässä voi kokea myös muita erityisiä urheilutapahtumia. Näitä ovat esimerkiksi jalkapallon maailman cup sekä olympialaiset, jotka pidetään joka neljäs vuosi kesä-, heinä- ja elokuussa.

Myös jalkapallon Euroopan mestaruuskisat ja koripallon maailman cup pidetään kesäaikaan. Molemmat tapahtumat järjestetään yleensä parittomina vuosina, jotta ne eivät olisi samanaikaisesti FIFA cupin tai olympialaisten kanssa. Tämä mahdollistaa laajemman valikoiman erilaisia urheilutapahtumia.

Jos siis pidät urheilusta, Euroopan urheilutapahtumakesä ei varmastikaan tuota sinulle pettymystä. Voit seurata niitä kaikkia television välityksellä tai livenä paikan päällä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.