Logo image
Logo image

3 tapaa poistaa karvat intiimialueelta

5 minuuttia
On olemassa useita tapoja poistaa intiimialueen karvoitus. Jokaisella niistä on hyvät ja huonot puolensa. Tässä artikkelissa tarkastellaan yleisimpiä menetelmiä ja niiden ominaisuuksia.
3 tapaa poistaa karvat intiimialueelta
Kirjoittanut Edith Sánchez
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

On olemassa useita tapoja poistaa intiimialueen karvoitusta, ja jokaisen on parasta valita tapa, joka sopii parhaiten itselle. Sen ei tulisi olla liian kivuliasta tai aiheuttaa ärsytystä tai muita ongelmia. Tässä artikkelissa esittelemme 3 tapaa poistaa karvat intiimialueelta.

Sinun ei kuitenkaan tulisi poistaa kaikkea karvoitusta, sillä intiimialueen karvoituksen on tarkoitus suojata tätä herkkää aluetta. Siksi häpykarvojen puute lisää ihmisen riskiä saada infektioita tai muita emätinsairauksia.

On myös totta, että tämän alueen vahaaminen on hieman monimutkaisempaa. Toimenpide voi olla aluksi kivulias ja joskus aiheuttaa epämiellyttäviä seurauksia. On hyvä idea tietää eri karvanpoistomenetelmiä. Näin voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

 3 tapaa poistaa karvat intiimialueelta

Yksi intiimialueen karvanpoiston monimutkaisimmista tekijöistä on se, että iho tällä alueella on herkempi kuin muualla kehossa. Karvojen poisto voi aiheuttaa ihon ärsytystä, allergisia reaktioita tai kutinaa.

Tämän lisäksi, ihokarvoitukseen liittyen on olemassa useita myyttejä. Jotkut ihmiset ajattelevat, että ihokarvoituksen poistaminen tarkoittaa puhtautta ja siisteyttä, vaikka näin ei todellakaan ole. Kuten jo mainitsimme, naisten intiimialueen peittävän karvoituksen tehtävänä on suojata herkkää ihoa ja aluetta ulkoisilta patogeeneiltä.

Intiimialueen epäonnistunut karvojen poisto voi aiheuttaa ongelmia, kuten sisäänkasvaneita karvoja. Tämä tapahtuu, kun karva ei kasva ulospäin, vaan kääntyy kasvamaan sisäänpäin, mikä johtaa ihonalaisen kystan muodostumiseen.

Joka tapauksessa jokaisella karvanpoistomenetelmällä on hyvät ja huonot puolensa. Yleisemmät menetelmät ovat: vaha, vaahto tai partaterä. Tarkastellaanpa näiden menetelmien hyviä ja huonoja puolia hieman tarkemmin.

Some figure
Nykypäivänä on tarjolla laaja kirjo erilaisia karvanpoistomenetelmiä.

Lue myös: Intiimialueen finnit ja niiden aiheuttajat

1. Intiimialueen vahaaminen

Intiimialueen karvojen poisto voidaan tehdä kuumalla tai kylmällä vahalla. Tämä on melko suosittu menetelmä, koska sen avulla karvat voidaan poistaa juurineen. Näin ollen alue säilyy karvattomana pidempään.

Toisaalta tämä menetelmä voi olla hieman kivulias ja aiheuttaa jopa ihoalueen ärsytystä. Molemmissa tapauksissa iho tulisi kuoria kolme päivää etukäteen kuolleiden solujen poistamiseksi ja karvojen sisäänpäinkasvun estämiseksi.

Kuumavahan käyttö

Intiimialue tulee pitää puhtaana ja kuivana. Vaha tulee lämmittää huolellisesti, mutta sinun on varottava ettei se saavuta niin korkeaa lämpötilaa, että se polttaa ihoa. Sen ei myöskään pitäisi olla liian kylmää, koska silloin vahaaminen on usein hieman kivuliaampaa.

Kun vaha on sulanut, se tulee levittää varovasti iholle. Voit käyttää peiliä prosessin seuraamiseksi. Tuote tulee levittää samaan suuntaan, johon karvat kasvavat. Anna vahan jäähtyä muutaman minuutin ja poista vahaliuska vetämällä sitä vastakkaiseen suuntaan.

Jäljellä olevaa vahaa ei saa käyttää uudelleen infektiovaaran vuoksi. Lopuksi sinun tulee käyttää kosteusvoidetta ja välttää ihoalueen altistamista auringonvalolle seuraavan 24 tunnin ajan.

Kylmävaha

Tämä menetelmä on hieman kivuliaampi, mutta sillä saadaan aikaan parempia ja pitkäkestoisempia tuloksia. Kylmävahaus on tehokkainta, kun karvat ovat lyhyitä. Se tulee tehdä ulkopuolelta sisään ja ylhäältä alas. Vaiheet ovat seuraavat:

 1. Aseta kylmävahaliuska samaan suuntaan, johon karvat kasvavat.
 2. Kiristä ihoa liuskan yläpuolella.
 3. Poista liuska voimakkaasti vetämällä vastakkaiseen suuntaan. Tätä ei pidä tehdä pikkuhiljaa, vaan kerralla vetäisemällä rivakasti.
 4. Toista, kunnes kaikki karvat on poistettu.
 5. Levitä kosteusvoidetta.

2. Karvanpoistovoide

Toinen menetelmä on karvanpoistovoiteen käyttö. Se tuottaa vähemmän kipua, joten se on tarkoitettu ihmisille, joilla on erittäin herkkä iho. Se on nopein ja vähiten aggressiivisin menetelmä, mutta tulokset kestävät vain muutaman päivän. Tee allergiatesti ennen tämänkaltaisten tuotteiden käyttämistä.

Allergiatestissä sinun tulee levittää voidetta kyynärvarteen ja odottaa 24 tuntia varmistaaksesi, että allergista reaktiota ei tapahdu. Oikea tapa suorittaa toimenpide on seuraava:

 1. Puhdista alue saippualla ja vedellä epäpuhtauksien poistamiseksi. Kuivaa se huolellisesti.
 2. Leikkaa karvat niin, että ne ovat maksimissaan puolen senttimetrin pituisia karvanpoiston helpottamiseksi.
 3. Levitä voidetta haluamallesi alueelle. Kerroksen tulee olla ohut, mutta peittää karvoituksen.
 4. Odota muutama minuutti, jotta tuote vaikuttaa tuoteohjeita noudattaen.
 5. Huuhtele huolellisesti, kunnes tuote on kokonaan poistettu.
 6. Levitä kosteusvoidetta ärsytyksen välttämiseksi.

3. Karvanpoistohöylät

Intimialueen karvoituksen ajeleminen karvanpoistohöylällä on hyvin yleistä. Sillä on samanlaisia ​​etuja ja haittoja kuin karvanpoistovoiteella. Toisaalta se on käytännöllinen ja kivuton menetelmä. Toisaalta sen tulokset ovat hyvin lyhytikäisiä.

Siinä on myös mahdollista viiltää itseään karvanpoiston aikana. On mahdollista käyttää joko manuaalista tai sähköistä ajokonetta. Katsotaanpa kunkin ominaisuuksia.

Manuaaliset karvanpoistohöylät

Kuten muissakin tapauksissa, sinun tulisi pestä alue saippualla ja vedellä. Tämän jälkeen kuivaa alue huolellisesti. Lopuksi vaaditaan vain muutaman yksinkertainen toimenpide:

 1. Levitä karvanajogeeliä tai -voidetta intiimialueelle. Tämä on välttämätöntä ihoärsytyksen ehkäisemiseksi.
 2. Käytä karvanpoistohöylää karvojen kasvun suuntaisesti.
 3. Kostuta höylää jatkuvasti. Ihannetapauksessa karvanpoiston tulisi tapahtua suihkussa.
 4. Levitä lopuksi iholle kosteusvoide.

Epilaattori

Tämäntyyppinen kone poistaa karvat juuresta yksitellen. Se tekee sen pinsettitelan avulla. Siksi se voi olla hieman kivulias menetelmä. Toisaalta se tarjoaa erittäin hyviä ja pitkäkestoisia tuloksia.

Epilaattorin käytössä sinun tulee muistaa seuraavat vaiheet:

 1. Kuori alue päivää ennen epilaattorin käyttöä. Tämä auttaa estämään sisäänkasvaneiden karvojen syntymistä.
 2. Ennen alueen epilointia pese ihoalue lämpimällä vedellä. Tämä avaa huokoset ja helpottaa toimenpidettä.
 3. Venytä ihoa toisella kädellä ja liikuta toisella kädellä epilaattoria vastakarvaan.
 4. Toista tarvittaessa, kunnes kaikki karvat on poistettu.
 5. Käytä lopuksi kosteusvoidetta.
Some figure

Lue myös: IPL-valoimpulssihoito karvanpoistoon

Muita vinkkejä

Sinun tulee leikata karvat lyhyiksi saksilla ennen intiimialueen karvanpoistoa, paitsi jos aiot käyttää epilaattoria. Tässä tapauksessa hiusten tulee olla vähintään 3 millimetriä pitkiä, jotta toimenpide voidaan suorittaa kunnolla.

Jos aiot käyttää vahaa tai voiteita, on erittäin tärkeää estää näiden aineiden joutuminen kosketukseen pienten häpyhuulien tai emättimen limakalvojen kanssa. Jos valitset karvanpoistohöylän, sinun tulee käyttää uutta, laadukasta höylää, mieluiten erityisesti intiimialueille tarkoitettua.

Epilaattorin etuna on, että karvat pehmenevät jonkin ajan jälkeen ja muuttuvat vähemmän paksuiksi. Manuaalisen karvanpoistohöylän käytössä voi käydä päinvastoin. Sinun tulee aina muistaa kosteuttaa ihoa huolellisesti karvanpoiston jälkeen. Voit tehdä tämän esimerkiksi aloe vera -pohjaisella tuotteella.

 3 tapaa poistaa karvat intiimialueelta: yhteenveto

Intiimialueen karvanpoistoon on olemassa myös muita menetelmiä, jotka käytännössä takaavat pysyviä tuloksia, kuten laserhoito. Meidän on kuitenkin muistutettava, että naisille pysyvää karvanpoistoa ei suositella.

Myös miehet voivat käyttää yllä kuvattuja menetelmiä. Miesten intiimialueen karvojenpoiston yhteydessä on suositeltavaa leikata ensin karvat ja käyttää sitten manuaalista karvanpoistohöylää tai karvanpoistovoidetta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • De La Hoz, F. J. E. (2021). Influencia de la depilación íntima en la aparición de infecciones vulvovaginales y urinarias. Estudio de corte transversal. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 29(3), 187-195.
 • Martínez Navarro, M. (2018). Diseño de la formulación y del proceso de fabricación de bandas depilatorias con certificado ECOCERT.
 • Romero-Gamboa, D. G., Díaz-Martínez, L. A., Díaz-Galvis, M. L., & González-Blanco, D. P. (2019). Impacto de la depilación genital en el microambiente de la piel femenina: interrupción de la barrera y riesgo de infección, una revisión de la literatura.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.