Tämä kasvi uudistaa maksasi

Desmodium Adscendens -kasvi auttaa maksaa uudistumaan normalisoimalla sen entsyymitasoja ja rentouttamalla lihasten pehmytkudosta.
Tämä kasvi uudistaa maksasi

Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2019

Kasvin nimi on hieman hankala, mutta sen ominaisuudet ovat sitäkin ihmeellisemmät! Desmodium adscendens kasvaa palmujen juurella päiväntasaajan Afrikan kosteilla alueilla. Tutustu tämän artikkelin kautta tarkemmin kasviin, joka voi uudistaa maksasi!

Opi maksan toiminnasta

Ennen kuin kerromme tarkemmin kasvista, joka uudistaa maksasi, käymme läpi muutamia maksaan ja sen toimintoihin liittyviä asioita.

Maksa pitää sinut terveenä ja hengissä työskentelemällä taukoamatta säännöstellen ja puhdistaen kehoa haitallisista aineista. Se syntetisoi proteiineja ja suodattaa haitallisia aineita, jotka ovat kulkeutuneet elimistöömme ruoan tai juoman mukana.

Maksa on ihmiskehon suurin ja monimutkaisin elin. Se on yhdessä sappirakon kanssa vastuussa yli 500 kehon toiminnosta, kuten esimerkiksi aineenvaihdunnan ja hormonien säännöstelystä sekä vitamiinien imeyttämisestä.

Maksan kärsiessä toimintahäiriöistä, esiintyy vatsakipuja.

Maksa kykenee uudistamaan itse itsensä, mikäli se saa tarvittavia rakennusaineita. Maksa pystyy jopa kasvattamaan takaisin osat, jotka on jouduttu sairauden tai onnettomuuden takia poistamaan. Tätä varten vähintään 25 % maksasta tulee olla terve.

Maksa on kuitenkin todella herkkä elin, ja se voi rappeutua nopeammin kuin mikään muu elin. Liiallinen alkoholin tai rasvan kuluttaminen sekä tietyt taudit tai aineenvaihdunnan häiriöt voivat vaurioittaa maksaa, jolloin se ei pysty suorittamaan pääasiallista työtään.

Desmodium adscendens: taikakasvi, joka uudistaa maksasi

Maksan toimintojen parantamiseksi voidaan käyttää monia luonnollisia hoitokeinoja, kuten maarianohdaketta, voikukkaa, mustaa retiisiä tai villiartisokkaa, mutta Desmodium adscendens on erityisen voimakas ja kerrassaan uskomaton hoitokeino.

Desmodium adscendens uudistaa maksasi.

Tämä lajike kasvaa Afrikassa. Sen lehdet ovat kirkkaan vihreät ja se kasvaa köynnöksenä palmujen varressa. Kasvi tuottaa vaaleanliloja kukkia sekä hedelmiä, jotka voivat olla jopa 25 senttiä pitkiä. Joskus kasvia kutsutaan myös nimellä “Amor seco”.

Eräissä maissa kuten Senegalissa, Norsunluurannikolla ja Kongossa kasvia on käytetty vuosisatojen ajan. Esimerkiksi Ghanassa kasvia käytetään luonnollisena lääkityksenä astmaan, ummetukseen ja vatsakramppeihin. Kasvi nousi modernin lääketieteen tietoisuuteen vuonna 1960, kun kaksi ranskalaista lääkäriä löysivät sen tehdessään alueella humanitääristä työtä.

Kasvia on käytetty hoitokeinona hepatiittiin, ja se onkin onnistunut parantamaan potilaat muutamissa viikoissa. Paikalliset parantajat tietävät kyseisestä kasvista paljon ja useita näytteitä on tutkittu myös laboratorioissa. Tutkimusten tulokset ovat osoittaneet, että Desmodium adscendens pitää sisällään alkaloideja, saponiinia, flavonoideja sekä antosyaaneja, jotka ovat kaikki terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.

Englannissa, Ranskassa ja Kanadassa tehdyt kliiniset kokeet ovat osoittaneet, että sen lisäksi, että kasvilla voidaan hoitaa maksan toimintahäiriöitä, sen avulla voidaan myös suojata maksaa pitkäaikaisten tai invasiivisten hoitojen, kuten kemoterapian aikana, tai jos potilas kärsii allergioistaDesmodium adscendens pystyy normalisoimaan maksan entsyymitasoja sekä rentouttamaan lihasten pehmytkudosta. Lisäksi se auttaa hengitysteiden ongelmiin ja pitää sisällään antihistamiinisia ominaisuuksia.

Teejuoma, joka parantaa maksan terveyttä.

Tämä voimakas kasvi on loistava, luonnollinen parannuskeino moniin virusten sekä kemikaalien tai päihteiden, kuten alkoholin ja huumeiden aiheuttamiin maksan sairauksiin. Tämän lisäksi se auttaa pitämään immuunijärjestelmän toiminnassa, ja näin ollen se onkin ihanteellinen hoitokeino HIV:n kaltaisiin tauteihin.

Desmodium adscendens   on tehokas hoito hepatiitin oireisiin, kuten keltaisuuteen, päänsärkyyn, väsymykseen ja ruokahaluttomuuteen, ja kasvin avulla oireista voidaan päästä eroon jopa muutamissa päivissä. Kasvin perinteinen käyttö epilepsian hoidossa on myös herättänyt tutkijoiden mielenkiinnon.

Näin Desmodium adscendens -kasvi uudistaa maksasi

Tätä upeaa kasvia myydään luontaistuotekaupoissa kuivattuna, uutteena sekä kapseleina. Kasvin vaikutusten vahvistamiseksi sitä voidaan käyttää yhdessä muiden lääkekasvien, kuten esimerkiksi rosmariinin tai maarianohdakkeen kanssa.

Vaikka Desmodium adscendensyliannostustapauksia ei ole raportoitu, on hyvä pitää mielessä kasvin laksatiiviset vaikutukset.

Mikäli kärsit jostakin maksan sairaudesta, sinun tulisi nauttia 6-10 grammaa kuivattua kasvia liuotettuna litraan vettä. Hoitoa tulisi jatkaa 2-4 viikkoa, mikäli kyseessä on akuutti vaiva, tai 6-8 viikkoa, jos kyseessä on krooninen sairaus.

Henkilöiden, jotka joutuvat käyttämään maksalle haitallista lääkitystä esimerkiksi kynsisienen hoitoon, tulisi nauttia päivittäin 6 grammaa vesilitraan liuotettua Desmodium adscendensia ennen ja jälkeen lääkityksen, sekä sen aikana.

Mikäli haluat nauttia kasvin elvyttävistä ja puhdistavista vaikutuksista maksaan, ja etenkin, jos sinulla on diagnosoitu rasvamaksa, käytä kasvia 10 grammaa päivittäin 1-3 kuukauden ajan. Allergioista kärsivien tulisi juoda 5 grammaa kyseistä kasvia teen muodossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


    • Céline François, Mourad Fares, Claudio Baiocchi, Jean Michel Maixent, “Safety of Desmodium adscendens extract on hepatocytes and renal cells. Protective effect against oxidative stress”, J Intercult Ethnopharmacol. 2015 Jan-Mar; 4(1): 1–5.
    • François Nsemi Muanda, Jaouad Bouayed, Abdelouaheb Djilani, Chunyan Yao, Rachid Soulimani, Amadou Dicko, “Chemical Composition and, Cellular Evaluation of the Antioxidant Activity of Desmodium adscendens Leaves”, Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Volume 2011, Article ID 620862, 9 pages
    • Addy, M.E., et al., 1984. “Effects of the Extract of Desmodium adscendens on Anaphylaxis.” Journal of Ethnopharmacology, Vol 11 3:282-292 (1984).
    • Boye, G &Ampopo, O, 1990. “Plants and Traditional Medicine in Ghana,” Economic and Medicinal Plant Research. Vol 4, pp 33-34 Academic

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.