Logo image
Logo image

Syö valkosipulia tyhjään mahaan

2 minuuttia
Syö valkosipulia tyhjään mahaan
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Valkosipuli on suosittu ruoka-aine ympäri maailman ja sillä lisää helposti ytyä ja makua eri aterioihin. Valkosipulilla on monia lääkinnällisiä vaikutuksia, jotka ehkäisevät sairauksia ja hoitavat tiettyjä terveysvaivoja. Nauti valkosipulia tyhjään mahaan raakana, näin saat siitä kaiken irti.

Vaikka raa’an valkosipulin tuoksu ja maku ei välttämättä ole ihanteellinen, on raa’an valkosipulin nauttimisella monia terveyshyötyjä. Makuun tottuminen voi ottaa aikansa.

Mitä hyötyjä valkosipuli pitää sisällään?

Valkosipuli on alunperin kotoisin Keski-Aasiasta, ja sitä on käytetty vaihtoehtoisessa lääketieteessä jo pitkään Intiassa ja Egyptissä. Valkosipulin tervehdyttävään vaikutukseen on uskottu tuhansia vuosia ja sitä on käytetty niin kehon kuin mielenkin vaivoihin. Sen on uskottu estävän sairauksia ja lisäävän voimaa ja kestävyyttä. Nykytutkimus on todentanut monet valkosipulin vaikutukset tosiksi.

Monet eri kulttuurit omaksuivat valkosipulin osaksi lääkekaappiaan ja sillä hoidettiin satoja erilaisia terveysvaivoja sisäisesti sekä ulkoisesti.

Valkosipuli on luonnollinen antibiootti, joka tappaa ja eliminoi haitallisia bakteereita, viruksia ja pieneliöitä, jotka aiheuttavat tulehduksia ja sairauksia.

Valkosipulin positiivinen vaikutus verenpaineeseen, niveltulehduksiin, vatsavaivoihin, iho-ongelmiin ja hermostuneisuuteen on myös yleisessä tiedossa. Lisäksi valkosipuli tehostaa verenkiertoa ja parantaa maksan ja sappirakon toimintaa.

Miksi syödä valkosipulia tyhjään mahaan?

 

Some figure

Valkosipulia voi syödä mihin kellonaikaan tahansa, mutta monet tutkimukset ovat määrittäneet, että paras hetki valkosipulin nauttimiseen on aamulla ennen aamupalan syömistä, kun maha on yön jäljiltä vielä tyhjä. Näin valkosipuli pääsee sulamaan rauhassa ja sen vaikutukset ovat voimakkaammat.

Raa’an valkosipulin syöminen tyhjään mahaan edistää kehon puhdistumista ja myrkkyjen ja kuona-aineiden poistumista. Lisäksi valkosipuli tappaa loisia suolistosta ja ehkäisee pilkkukuumetta.

Valkosipulin päivittäinen nauttiminen tyhjään mahaan voi pitkällä aikavälillä suojata kehoa tiettyjä terveysongelmia, kuten syöpäsairauksia, diabetesta ja masennusta vastaan.

Valkosipuli on täynnä antioksidantteja ja ravintoaineita, jotka tehostavat vastustuskykyä ja ehkäisevät tulehduksia ja sairauksia. Nauttimalla valkosipulia tyhjään mahaan takaat sen, että vastustuskyky pystyy taistelemaan viruksia, bakteereja, sieniä ja muita pieneliöitä vastaan, jotka yrittävät tunkeutua kehoon.

Muista, että jos haluat saada kaiken irti valkosipulin vaikutuksista, tulee se nauttia raakana. Myös kypsennetty valkosipuli sisältää jonkin verran tärkeitä ravintoaineita, mutta kypsennetty valkosipuli voi menettää jopa 90 % terveysvaikutuksistaan. Raa’an valkosipulin maku ei välttämättä ole yhtä miellyttävä kuin kypsennetyn, mutta sen syöminen raakana todellakin kannattaa.

Miten voin puhdistaa kehoni nauttimalla valkosipulia tyhjään mahaan?

Valkosipulin nauttiminen tyhjään mahaan on loistava terveysteko, jonka teho perustuu valkosipulin puhdistavaan vaikutukseen. Voit aloittaa valkosipulin nauttimisen yhdellä valkosipulinkynnellä joka aamu, ja voit kasvattaa määrää kahteen kynteen, kun totut makuun. Jos kaipaat kehon puhdistusta ja vahvistusta, on valkosipulin nauttiminen nopea tie terveempään elimistöön.

Jos haluat nopeuttaa ja tehostaa valkosipulin vaikutusta lyhyemmässä ajassa, suosittelemme nauttimaan kaksi ruokalusikallista hienoksi paloiteltua tai murskattua valkosipulia.

Voit nauttia valkosipulin syömisen jälkeen puhdistavan mehun. Anna sekä valkosipulin että mehun imeytyä 45 minuuttia ennen aamiaisen nauttimista.

Suositukset

  • Jos et yksinkertaisesti siedä valkosipulin hajua tai makua, voit nauttia raa’an valkosipulin sijaan valkosipulikapseleita, joita löytyy monista luontaistuotekaupoista ja apteekeista.
  • Jos haluat nauttia valkosipulin raakana, voit laimentaa makua tipalla sitruunamehua tai nauttimalla sen mintunlehden kera. Saat silti kaikki hyödyt irti valkosipulista, vaikka nauttisitkin sen jonkin muun aineksen kera. Minttu vie mukanaan myös valkosipulin vahvan hajun, joten hengityksesi ei haiskahda heti aamusta alkaen.
  • Lisää valkosipulia salaatteihin, liharuokiin ja muihin resepteihin – käytä mielikuvitustasi!

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Baptista-González, Héctor A. “¿ Posee propiedades médicas el ajo?.” Médica Sur 12.4 (2005): 224-225.
  • Luengo, M. Tránsito López. “El ajo: propiedades farmacológicas e indicaciones terapéuticas.” Offarm: farmacia y sociedad 26.1 (2007): 78-81.
  • Trujillo, Haydée Abril, Ricardo Rodríguez Viera, and Arelys Hernández López. “Ajo: consideraciones sobre sus propiedades farmacológicas y terapéuticas.” Medicentro Electrónica 8.1 (2004).

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.