Logo image
Logo image

8 sisustusideaa pieneen kahden hengen makuuhuoneeseen

4 minuuttia
Seuraa ideoita, jotka annamme sinulle sisustaessasi pienen kahden hengen makuuhuoneesi. Tee siitä viihtyisä, moderni ja tilava.
8 sisustusideaa pieneen kahden hengen makuuhuoneeseen
Viimeisin päivitys: 31 lokakuuta, 2023

Tiedämme, että pienessä makuuhuoneessa sisustuksen miettiminen voi olla monimutkaista. Mitkä värit ovat parhaita? Mitkä huonekalut sopivat parhaiten? Miten vältät sen, että huone näyttää ahtaalta? Nämä ovat yleisimpiä epäilyksiä, mutta niiden ei tarvitse aiheuttaa ahdistusta.

Lue eteenpäin, sillä tässä artikkelissa annamme sisustusvinkkejä pieneen kahden hengen makuuhuoneeseen, jotta siitä tulee tyylikäs ja jotta voit optimoida jokaisen käytettävissä olevan neliömetrin.

1. Valitse oikeat värit

Some figure

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä pienen makuuhuoneen sisustamisessa, on se, että valitsemasi väripaletti on erittäin tärkeä. Väärän sävyn valitseminen voi tehdä tilasta pienemmän, ja se on myös vastuussa siitä, millaiselta se tuntuu.

Tässä tapauksessa ihanteellista on valita esimerkiksi valkoinen väri, joka on neutraali ja jolla on uskomaton kyky saada pienet tilat näyttämään paljon suuremmilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Jos tämä sävy on kuitenkin mielestäsi hieman tylsä tai käytät sitä mieluummin vuodevaatteisiin, valitse beige, terrakotta, vaaleanharmaa tai mikä tahansa valitsemasi väri, kunhan se on vaalea.

Jos tummemmat värit ovat sinun juttusi ja sinulla on runsaasti luonnonvaloa ikkunoiden ansiosta, voit ottaa hieman vapaammin. Valitse peilaava seinäpinnoite, joka tuo pieneen kahden hengen makuuhuoneeseen lisää tilan tuntua.

2. Valitse toimivat huonekalut

Some figure

Huoneen kalustaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Tästä syystä on parasta valita toiminnallisia säilytyskalusteita, kuten kenkäteline, vaatekaappi ja lipasto.

Voit esimerkiksi hankkia sängyn, jonka alla on vetolaatikot kenkien tai muiden tarvikkeiden säilyttämistä varten. Hyvin pieniin tiloihin on suureksi avuksi sohvasänky tai kokoon taitettava sänky, jonka voit pitää poissa tieltä päivän aikana.

Samoin on suositeltavaa valita mittatilaustyönä valmistettu vaatekaappi, jossa on juuri ne tilat, joita sinä ja kumppanisi aiotte käyttää. Toinen idea on hyödyntää yläpuolella oleva tila modulaaristen tai ripustettavien kalusteiden ja hyllyjen avulla.

Lue tämäkin: Avoin konsepti: sisustustyyli pieniin koteihin

3. Hyödynnä kaikki käytettävissä oleva tila

Some figure

On makuuhuoneita, jotka eivät ole aivan pieniä, mutta joissa on hankalia tiloja. Esimerkiksi alueet ikkunan alla tai muotoillut nurkat, joihin mikään ei tunnu mahtuvan.

Ennen kuin luovut näiden tilojen käytöstä, mieti, miten voit optimoida ne. Voit laittaa tuolin tai asentaa mittatilaustyönä valmistetun penkin, jossa voit lukea ja nauttia auringosta ikkunan äärellä. On myös hyvä idea asentaa joitakin hyllyjä seinille, joihin voit sijoittaa kirjoja tai koriste-esineitä.

Ideana on, ettet jätä näitä tiloja tyhjiksi vain siksi, ettet tiedä miten niistä saisi kaiken irti.

4. Valitse miniyöpöydät

Some figure

Yöpöydät ovat erittäin tarpeellisia. Niissä voit pitää lääkkeitä, vesilasia, herätyskelloa tai mitä tahansa muuta tarvitsemaasi esinettä lähellä.

Pieneen kahden hengen makuuhuoneeseen suositellaan mahdollisimman pieniä yöpöytiä. Koska kyse on tilan maksimaalisesta hyödyntämisestä, on parasta hankkia sellainen, jossa on vetolaatikoita, tai asentaa hyllyjä seinälle.

5. Käytä peilejä tilan avaroittamiseen

Some figure

Peilit ovat pienissä tiloissa tärkeä liittolainen. Voit asentaa niitä suoraan seinälle, nojaamaan seinää vasten tai lisätä niitä huonekalujen, kuten vaatekaappien oviin tai pukeutumispöydän ylle. Muodon puolesta ne sopivat hyvin pyöreään sisustukseen, sillä ne pehmentävät tunnelmaa melko paljon.

Niiden tehtävänä on kaksinkertaistaa makuuhuoneen tila ja lisätä valoa. Hyvä idea on sijoittaa peili luonnollisen valonlähteen eteen tai vierelle.

6. Valitse sisustukseen luonnonkuitua

Some figure

Olipa kahden hengen makuuhuoneesi kuinka pieni tahansa, sisustuksessa on muistettava, että kyseessä on intiimi tila, jonka pitäisi herättää lämpöä ja rauhaa. Tästä syystä on suositeltavaa miettiä mattoa, ja mikäs sen parempaa, jos se on valmistettu luonnonkuiduista.

Vaihtoehtojen joukossa kehotamme sinua miettimään paria ripustettavaa valaisinta, joka on valmistettu luonnonkuidusta ja puusta. Vaikka tämä on hieman maalaismainen lisävaruste, se näyttää hyvältä valkoisen ja ruskean tai harmaan sävyjen kanssa.

Lue lisää: Mitä on lämmin minimalismi ja kuinka soveltaa sitä kotona

7. Pidä kaikki järjestyksessä

Some figure

Avain pieneen kahden hengen makuuhuoneen sisustukseen on pitää se siistinä. Vaikka kyseessä on kaksi ihmistä, jotka asuvat yhdessä samassa tilassa, teidän on varmistettava, että kaikki on paikallaan.

Tämän saavuttamiseksi jätä kylpyhuoneeseen tai pyykinpesutilaan kori, johon voit heittää pestävät vaatteet ja vältä niiden jättämistä makuuhuoneeseen. Kenkien tulisi olla aina paikoillaan, eikä niitä saisi koskaan olla hajallaan ympäri makuuhuonetta. Pöytien, lipastojen ja hyllyjen tulisi olla aina siistit.

8. Vähemmän on aina enemmän

Some figure

Vaikka minimalistinen ilmapiiri ei sovi kaikille, kun sinulla on pieni kahden hengen makuuhuone, on ihanteellista omaksua se. Sisustamisessa ihanteellista on laatia lista asioista, joita tarvitsette pariskuntana, ja pitää siitä kiinni.

Älä unohda, että täällä aiotte levätä ja jakaa intiimejä hetkiä.

Oletko valmis sisustamaan kahden hengen makuuhuoneesi, vaikka se olisi pieni?

Jakamiemme ohjeiden avulla saat pienen kahden hengen makuuhuoneen sisustettua yksinkertaisesti ja toimivasti. Viimeisenä vinkkinä haluamme vielä kehottaa teitä miettimään yhdessä joitakin persoonallisuutta lisääviä yksityiskohtia.

Joitakin vaihtoehtoja ovat esimerkiksi suuri valokuva teistä, joka on jaettu kolmeen osaan ja joka sijoitetaan sängynpäädyn yläpuolelle. Tai pieni valokuva, joka voidaan jättää lipaston päälle.

On myös optimaalista valita tuoksu, josta molemmat pitävät ja laittaa se diffuusoriin. Älä unohda “vihreää kosketusta” kauniilla kasvilla. Mitä muita yksityiskohtia sinä lisäisit?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.