Logo image
Logo image

Kankaasta valmistetut vaatekaapit

5 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme kankaasta valmistettujen vaatekaappien eduista sekä niiden tärkeimmistä ominaisuuksista ja hoidosta.
Kankaasta valmistetut vaatekaapit
Viimeisin päivitys: 21 toukokuuta, 2023

Kankaasta valmistetuilla vaatekaapeilla on useita etuja suhteessa niiden hintaan, kokoonpanoon, sijaintiin, säilytyskapasiteettiin ja puhdistukseen. Tietenkin kaikki riippuu käytöstä ja toiminnasta, jonka haluat antaa niille.

Täällä opimme hieman lisää tämän monipuolisen huonekalun eduista sekä sen hoidosta ja kunnossapidosta, jotta saat siitä kaiken irti kodin esineiden järjestämisessä.

Mitä kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat?

Kun puhutaan vaatekaapeista, useimmat varmaan ajattelevat puista, erittäin suurta kaappia, jossa on ovet ja mahdollisesti myös peili. Vaatekaapit voivat myös olla suoraan seinään rakennettuja.

Nykyään niitä valmistetaan kuitenkin erilaisista materiaaleista, joko metallista, muovista, lastulevystä tai melamiinista. Kankaasta valmistetut vaatekaapit sisältävät usein metallisen rungon.

Kankaisista vaatekaapeista voimme korostaa seuraavia ominaisuuksia:

 • Niissä on erilaisia lokeroita vaatteiden tai muiden esineiden säilyttämiseen.
 • Joissakin malleissa on vetoketju tai rullautuvat ovet, joten ne auttavat suojaamaan pölyltä.
 • Niitä on saatavilla useissa eri malleissa ja koissa, ja ne voidaan mukauttaa ihmisten tilaan ja tarpeisiin.
 • Valmistusmateriaali voi olla muun muassa puuvilla, synteettinen kangas tai muovi.
 • Ne ovat yleensä pestäviä, ainakin kangasosa.

On olemassa hyvin korkeitakin kankaasta valmistettuja vaatekaappeja, joissa on tanko pidempiä vaatteita, kuten mekkoja, housuja tai takkeja varten. Tarjolla on myös jakajilla varustettuja järjestäjiä, jotka on suunniteltu säilyttämään pyyhkeitä ja lakanoita, sijoittamaan kenkiä tai hattuja, pipoja tai muita pieniä esineitä (huivit, sukat, alusvaatteet) sekä vöitä.

Some figure
Kaapit voivat olla hyvin erilaisia. Tilan koko on olennainen tekijä kaappia valitessa.

Kankaasta valmistettujen vaatekaappien edut

Vaikka yritämmekin järjestää vaatteet ja esineet hyvin, tavaroita tuntuu aina olevan hujan hajan. Tässä suhteessa kankaasta valmistetuilla kaapeilla on monia etuja. Katsotaanpa.

1. Ne vievät vähän tilaa

Vaikka kokoja on useita, jotkut ovat pieniä tai hyvin kapeita. Tämä on suuri etu verrattuna puisiin kaappeihin, jotka ovat paljon suurempia.

On jopa kaappeja, jotka on suunniteltu hyödyntämään entistä enemmän kaapin sisätilaa. Ne muodostavat pienempiä osioita kaapin sisälle.

Lue: Potpourri-pusseja vaatekaapin raikastamiseen

2. Kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat monipuolisia

Toinen etu on, että ne voidaan sijoittaa melkein minne tahansa talossa makuuhuoneesta kylpyhuoneeseen. Voit esimerkiksi hankkia sellaisen kodinhoitohuoneeseen, jolloin voit siirtää vaatteet kaappiin heti kun ne tulevat ulos kuivausrummusta, odottamaan silitystä.

3. Ne ovat huomaamattomia

Ja koska voimme valita useista malleista ja väreistä, ne eivät ole ristiriidassa muun sisustuksen kanssa.

4. Kaikella on paikkansa

Suurin syy ostaa tällainen vaatekaappi kotiin on se, että niissä on pienempiä lokeroja erilaisille vaatteille ja asusteille, jolloin kaikelle on oma paikkansa ja kaikki löytyy helposti.

5. Ne säästävät aikaa

Koska ne ovat erittäin tehokas resurssi järjestyksen ylläpitämisessä, ne auttavat myös säästämään aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi töihin lähtiessä.

Lue tämäkin: 8 virhettä, jotka saavat vaatteet haisemaan pahalle

6. Ne ovat hyvä toinen vaihtoehto

Jos tarvitset ylimääräistä säilytystilaa varsinaisen vaatekaapin rinnalle, vaikkapa sellaisten tavaroiden säilyttämiseen, joita et heti tarvitse, kankaasta valmistettu kaappi on hyödyllinen.

7. Ne sopivat hyvin kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneessa meidän on myös säilytettävä asioita:

 • Pesusienet
 • Vessapaperi
 • Hammasharjat
 • Käsi- tai kasvopyyhkeet
 • Henkilökohtaiset hygieniatuotteet

8. Keittiössäkin ne toimivat

Keittiössäkin voit hyödyntää tällaista kaappia. Voit säilyttää siinä mm. lautasliinoja, servettejä ja pannunalusia.

9. Niitä voidaan käyttää ompeluhuoneessa tai -nurkassa

Ompeluhuoneessa tai -nurkassa, tai vaikka askartelutilassa, voi olla tällainen kaappi materiaalien ja työkalujen säilytykseen.

10. Ne ovat mahtavia kenkätelineitä

Kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat hyvä vaihtoehto kengille. Jos kyseessä on avoin kaappi ja säilytät siellä esimerkiksi lenkkikengät, ne saavat sopivasti ilmaa koko ajan eivätkä tule tunkkaisiksi.

On syytä huomata, että tutkimusten mukaan kosteus ja lämpö, joko sen vuoksi, että jalkoja tai kenkiä ei kuivata kunnolla, ovat tekijöitä, jotka voivat altistaa urheilijan jalalle eli jalkasilsalle.

11. Ne ovat kevyitä

Kankaasta valmistetut kaapit painavat paljon vähemmän kuin puiset huonekalut. Voimme helposti siirtää niitä ympäri huonetta siivouksen aikana.

12. Helppo kuljettaa

Ja edelliseen kohtaan liittyen, koska kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat niin kevyitä, muutto sujuu paljon helpommin.

13. Ne suojaavat esineitä

Sen lisäksi, että ne tekevät siivoamisen helpommaksi, ne auttavat suojaamaan esineitä pölyltä ja lialta.

14. Ne ovat budjettiystävällisiä

Yksi niiden suurimmista eduista on se, että niiden hinta on yleensä suhteellisen alhainen, koska materiaalit ovat halvempia. Niiden hinta voi olla jopa vain 20 % puisen kaapin hinnasta.

15. Ne on helppo koota

Osa näistä huonekaluista myydään käyttövalmiina, toiset tulevat purettuina kuljetuksen helpottamiseksi. Kokoonpanoprosessi ei kuitenkaan ole vaikea.

16. Ne on helppo puhdistaa

Kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat yleensä pestäviä. Voit siis purkaa ne ja pestä ne koneessa. Sitten puhdistat kehyksen kostealla sienellä tai rätillä.

17. Ne voivat auttaa vähentämään hometta

Floridan yliopiston mukaan vaatekaappien seinät ovat osia, jossa ilma kiertää hyvin vähän, etenkin jos kaappi on täynnä vaatteita, joten homeen ja kosteuden kehittyminen näissä osissa on yleistä. Kankaisten kaappien kohdalla on se plussa, että koska ne on helppo puhdistaa, tuulettaa ja siirtää, homeongelma voidaan torjua helposti.

18. Lapset rakastavat niitä

Lapset pitävät yleensä kankaisista kaapeista, erityisesti värikkäistä. Ne sopivat hyvin pienten huoneeseen.

19. Voit siirtää ne säilytykseen, kun ne eivät ole käytössä

Jos et tarvitse kaappia vähään aikaan, voit purkaa tai taittaa sen mallista riippuen ja laittaa sen säilytykseen. Tällä tavalla se ei vie paljoakaan tilaa.

20. Ne ovat vahvoja ja kestäviä

Hauraasta ulkonäöstään huolimatta Kankaasta valmistetut vaatekaapit ovat usein kestäviä. Runkomateriaalit kestävät ruostetta ja kosteutta, vaikka tämä riippuu tietysti siitä, kuinka käytät niitä.

Some figure
Yksi loistava vaihtoehto on sisällyttää kankaasta tehdyt lokerot jo olemassa oleviin tavallisiin kaappeihin.

Kuinka kankaasta valmistettuja vaatekaappeja hoidetaan

Huolimatta niiden monipuolisuudesta ja useista eduista, sinun on huolehdittava kankaasta valmistetuista kaapeista, jotta ne kestävät pidempään ja täyttävät tehtävänsä. Ota seuraavat asiat huomioon:

 • Älä ylitä enimmäispainoa, eli älä säilytä siinä liian suuria tai raskaita esineitä.
 • Jos kyseessä on vetoketjullinen versio, käsittele sitä varovasti avaamatta vetoketjua äkillisesti.
 • Älä laita kosteita tai hikisiä vaatteita kaappiin. Näin ehkäiset pahaa hajua ja hometta.
 • Vältä terävien esineiden, kuten saksien, laittamista kankaiseen kaappiin. Jos laitat, suojaa terävät osat suojuksella tms.
 • Älä unohda tyhjentää, siirtää, tuulettaa ja pestä niitä usein vähentääksesi homeriskiä.

Järjestyksen ylläpitäminen

Kuten huomaat, kankaasta valmistetut vaatekaapit voivat olla suuria liittolaisia. Niiden avulla voi säästää kustannuksia, tilaa ja jopa aikaa ja energiaa.

Mutta emme voi unohtaa, että hyvän järjestyksen ylläpitäminen talossa riippuu eniten omasta asenteesta. Ja epäjärjestystä on vältettävä, sillä tämä on kodin harmoniaa häiritsevä tekijä.

Olipa sinulla kankaisia tai puisia vaatekaappeja, tärkeintä on puhdistaa ne säännöllisesti, samoin kuin sisällä olevat esineet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Floodgate L, Haslam N, Brewis G, O´Grady K. Crear espacios para niños: proyectos originales para habitaciones infantiles. Barcelona: Planeta De Agostini, 2022.
 • Jiménez-Olvera HD, Briseño–Gascón G, Vásquez-del Mercado E, et al. Tinea pedis and other pedal infections: clinical and microbiological data in 140 cases. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. 2017; 15(3): 156-161.
 • Ogden S. The storage of art on paper. A basic guide for institutions. University of Illinois, 2011. Disponible en: https://www.mnhs.org/preserve/conservation/reports/occasional_papers.pdf
 • University of Florida. Basic Mold Prevention. Department of Family, Youth, and Community Sciences, Institute of Food and Agricultural Sciences. 2017. Disponible en: https://journals.flvc.org/edis/article/download/116527/114711.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.