Logo image
Logo image

Sininen tee painonpudotukseen

2 minuuttia
Sininen tee painonpudotukseen
Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Sininen tee on uusin trendi. Tee tunnetaan myös nimellä Oolong, joka on kiinaa ja tarkoittaa mustaa lohikäärmettä. Teen ominaisuuksia on tutkittu ahkerasti ja se näyttääkin olevan erinomainen apu painonpudotukseen.

Sininen tee on maultaan yhdistelmä mustaa ja punaista teetä, se on miellyttävää sekä makuaistille että terveydelle. Kokeile rohkeasti!

Sininen tee on saavuttanut erinomaisen maineen teen ystävien parissa, eikä suotta. Sen maku on miellyttävä ja se lisää koko ajan suosiotaan, joten sitä on nyt helposti löydettävissä sekä marketeista että luontaistuotekaupoista.

Teetä kasvaa Taiwanissa ja Kiinassa, missä se on aina ollut suosittu painonpudotusjuoma, terveellinen ja luonnollinen keino pudottaa kiloja pikku hiljaa. Katsotaanpa tarkemmin.

Sininen tee – Musta lohikäärme

Some figure

Säännöllinen sinisen teen nauttiminen voi tarjota seuraavat hyödyt:

 • Kuten tulikin jo ilmi, tämä teelajike on erinomainen painonpudotukseen. Monien tutkimusten mukaan sen kyky nopeuttaa aineenvaihduntaa on parempi kuin minkään muun teen. Sen avulla rasva palaa luonnollisesti.
 • Parantaa maksan aineenvaihduntaa, joten se vähentää kolesterolia.
 • Oolong-tee on erinomainen antioksidantti.
 • Ehkäisee ja parantaa rasvamaksaa.
 • Uskotaan ehkäisevän erilaisia syöpiä ja parantavan vastustuskykyä.
 • Huolehtii verisuonistosta, puhdistaa valtimoita ja parantaa verenkiertoa.

Kuinka Sininen tee auttaa painonpudotuksessa?

 

Some figure

Tutkimukset

Viimeisin tutkimus tulee Coloradon yliopistosta, jonka tulokset julkaistiin International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorder -lehden artikkelissa. Tulokset kertoivat, että sininen tee ehkäisee ja hoitaa ylipainoa sekä rasvamaksaa.

Tämän lisäksi Marylandin yliopiston lääketieteellisen keskuksen tutkijat osoittivat, että sininen tee on erinomainen apu painonpudotukseen, sillä se sisältää enemmän antioksidantteja kuin vihreä tee.

Miksi Sininen tee polttaa rasvaa?

Tutkimuksen päälaatija L-K Hanin mukaan sininen tee sisältää asianmukaisen määrän kofeiinia, jolloin se stimuloi rasvanpolttoa ja toimii diureettina poistaen ylimääräisen nesteen kehosta.

Lisäksi sen sisältämät antioksidantit nopeuttavat aineenvaihduntaa ja termogeenisten solujen happimäärää, joka saa aikaan rasvanpolton.

Sen sisältämät polyfenolit ehkäisevät myös ykköstyypin diabetesta.

Kuinka valmistan teen?

Some figure

Ohjeet

Teen valmistus on taidetta ja sinun tulisi ymmärtää jokaisen teelaadun ominaisuudet, jotta saat niistä kaiken hyödyn irti. Sinisellä teellä on omat sääntönsä, joita sinun tulisi noudattaa:

 • Yksi teelusikallinen teelehtiä yhteen kupilliseen vettä.
 • Käytä kivennäisvettä.
 • Yritä välttää metallisia teepannuja, sillä ne eivät ole hyväksi teen ominaisuuksille. Parhaat teepannut ovat savesta.
 • Hyvään siniseen teehen tarvitset vettä, joka on 90-100 asteista. Kun olet laittanut teelehdet kuumaan veteen, anna niiden hautua vain kolme minuuttia. On tärkeää antaa niiden hautua vain kolme minuuttia, sillä tämä tee hapettuu nopeasti.

Kuinka nautin teen?

Ihanteellinen aika nauttia tee olisi noin tunti ennen pääaterioitasi tai tunti niiden jälkeen. Tee sisältää tanniineja, joka estää raudan kunnollisen imeytymisen välittömästi aterioinnin jälkeen, joten on parempi pitää hiukan taukoa ruokailun ja teen nauttimisen välillä.

Nauti kaksi kertaa päivässä. On tärkeää olla johdonmukainen ja nauttia teetä päivittäin. Älä laita teehen sokeria. Mikäli haluat makeuttaa sitä, laita hunajaa tai steviaa.

Mistä löydän sinistä teetä?

Et välttämättä tule löytämään tätä teetä normaalilta teehyllyltä, joten saatat joutua etsimään sitä luontaistuotekaupasta tai teehen erikoistuneista puodeista. Tee on suosittua painonpudottajien ja diabetespotilaiden parissa.

Tee tunnetaan yleensä sinisenä teenä, Oolong-teenä tai mustana lohikäärmeenä. Se ei ole yleensä turhan kallista, joten kokeile rohkeasti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Uddin, M. T., Islam, M. A., Mahmud, S., & Rukanuzzaman, M. (2009). Adsorptive removal of methylene blue by tea waste. Journal of Hazardous Materials. https://doi.org/10.1016/j.jhazmat.2008.07.131
 • Mekonnen, M. M., & Hoekstra, A. Y. (2011). The green, blue and grey water footprint of crops and derived crop products. Hydrology and Earth System Sciences. https://doi.org/10.5194/hess-15-1577-2011
 • Ramesh, S. T., Gandhimathi, R., Elavarasi, T. E., Isai Thamizh, R., Sowmya, K., & Nidheesh, P. V. (2014). Comparison of methylene blue adsorption from aqueous solution using spent tea dust and raw coir pith. Global Nest Journal.
 • Scielo:EL CONSUMO TE Y LA SALUD: CARACTERÍSTICAS Y PROPIEDADES BENEFICAS DE ESTA BEBIDA MILENARIA. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-75182004000200001

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.