Sininen tee painonpudotukseen

Sininen tee on uusin trendi. Tee tunnetaan myös nimellä Oolong, joka on kiinaa ja tarkoittaa mustaa lohikäärmettä. Teen ominaisuuksia on tutkittu ahkerasti ja se näyttääkin olevan erinomainen apu painonpudotukseen. Maku on yhdistelmä mustaa ja punaista teetä, miellyttävää sekä makuaistille että terveydelle. Kokeile rohkeasti!

Sinisellä teellä on erinomainen maine teen ystävien parissa. Sen maku on miellyttävä ja se lisää koko ajan suosiotaan, joten sitä on nyt helposti löydettävissä sekä marketeista että luontaistuotekaupoista.

Teetä kasvaa Taiwanissa ja Kiinassa, missä se on aina ollut suosittu painonpudotusjuoma, terveellinen ja luonnollinen keino pudottaa kiloja pikku hiljaa. Katsotaanpa tarkemmin.

Sinisen teen ominaisuudet

painonpudotus

Tutkimukset

Viimeisin tutkimus tulee Coloradon yliopistosta, jonka tulokset julkaistiin International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorder -lehden artikkelissa. Tulokset kertoivat, että sininen tee ehkäisee ja hoitaa ylipainoa sekä rasvamaksaa.

Tämän lisäksi Marylandin yliopiston lääketieteellisen keskuksen tutkijat osoittivat, että sininen tee on erinomainen apu painonpudotukseen, sillä se sisältää enemmän antioksidantteja kuin vihreä tee.

Miksi se polttaa rasvaa?

Tutkimuksen päälaatija L-K Hanin mukaan sininen tee sisältää asianmukaisen määrän kofeiinia, jolloin se stimuloi rasvanpolttoa ja toimii diureettina poistaen ylimääräisen nesteen kehosta.

Lisäksi sen sisältämät antioksidantit nopeuttavat aineenvaihduntaa ja termogeenisten solujen happimäärää, joka saa aikaan rasvanpolton.

Sen sisältämät polyfenolit ehkäisevät myös ykköstyypin diabetesta.

Kuinka valmistan teen?

sininen-tee4

Et välttämättä tule löytämään tätä teetä normaalilta teehyllyltä, joten saatat joutua etsimään sitä luontaistuotekaupasta tai teehen erikoistuneista puodeista. Tee on suosittua painonpudottajien ja diabetespotilaiden parissa.

Tee tunnetaan yleensä sinisenä teenä, Oolong-teenä tai mustana lohikäärmeenä. Se ei ole yleensä turhan kallista, joten kokeile rohkeasti!