Sattuuko anaaliseksi ja kannattaako sitä kokeilla?

Koska tämä alue ei kosteuta itseään luontaisesti, on tärkeää käyttää liukastetta. Näin voidaan välttää vammoja ja epämukavuutta, jos tämän tyypin seksiä päätetään harrastaa.
Sattuuko anaaliseksi ja kannattaako sitä kokeilla?
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Jos yhdynnän rajaa ainoastaan sukuelimiin, jäisi anaaliseksi ja sen tuottama nautinto kokematta. Usein kuitenkin anaaliseksiin liittyy huolia, ja sen riskeistä onkin paljon kysymyksiä. Tällä kertaa haluammekin kertoa tarkemmin, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos ryhdyt tämän tyypin seksin kokeiluun – jatka lukemista, jos olet itsekin miettinyt, onko anaaliseksi hyvä vai huono idea!

Mitä anaaliseksi oikeastaan tarkoittaa?

Anaaliseksi määritellään seksuaalisena aktiviteettina, jossa penis tai eroottinen väline laitetaan kumppanin anukseen tai peräsuoleen. Vaikka tätä seksin tyyppiä onkin harrastettu jo muinaisessa Kreikassa, se on vielä nykypäivänäkin monelle ihmiselle tabu. On niitä, joiden mielestä tämä on epäluonnollinen teko verrattuna emättimeen kohdistuvaan yhdyntään.

On ollut liikkeellä niin paljon väärää tietoa liittyen anaaliseksiin, että tätä seksin muotoa on pidetty vain homo- tai biseksuaalien käytäntönä. Ei siis ole riittävästi puhuttu siitä, kuinka miellyttävää anaaliseksi voi olla muillekin.

Miksi anaaliseksi voi olla hyvä idea?

Anaaliseksi on monelle vielä tabu.

Anaaliyhdyntä voi itse asiassa olla hyvin miellyttävä asia siksi, että aktin aikana klitorista stimuloidaan peräsuolen alueelta lähtien lantioon asti. Jos asiaa katsotaan kuitenkin psykologisesti, tässä tuo kiihotusta se, että kyseessä on “kielletty” asia.

Se, että tämä akti on ihmiselle uusi asia, tekee tilanteesta vieläkin kiihottavamman. Biologisesti katsoen peräsuolen alue pitää sisällään suuren määrän hermosäikeitä, jotka ovat herkkiä kosketukselle.

Kuinka aluetta tulisi kosteuttaa?

On selvää, että peräaukko ei tule luonnostaan kosteutetuksi yhdynnän aikana, toisin kuin emätin. Siksi onkin tärkeää olla varovainen yhdynnän suhteen, sillä lihaksilla ei ole peräsuolessa samaa joustavuutta.

Tämä tarkoittaa, että liukuvoiteen käyttö on aivan ehdottoman tärkeää anaaliseksissä, tai sitten alue voidaan kosteuttaa luonnollisesti syljellä. Tässä tulee muistaa, että kumpikin näistä liukasteista tulee haihtumaan helposti, joten niiden lisääminen voi olla välttämätöntä aika ajoin seksin aikana.

Mitä anaalistimulaatio on?

Parasta on yhdistää tällainen yhdyntä masturbaatioon. Tämä on tapa lisätä nautintoa ja rentouttaa lihakset.

Kun olet päättänyt kokeilla anaaliseksiä, kaikki ennakkoluulot kannattaa heittää syrjään. Anaaliyhdyntä ei ole ainoastaan fyysinen asia, vaan se on myös subjektiivinen kokemus.

Onko sitten olemassa sellaista asiaa kuin anaalimasturbaatio? On kyllä olemassa sellainen menettelytapa, jossa laitetaan yksi tai useampi sormi sisään, mutta samaan aikaan masturboidaan. Tämä estää sitä, että peräsuolen seinämät vahingoittuvat aktin aikana.

Mistä kipu anaaliseksissä tulee?

Anaaliseksi voi aiheuttaa kipuja, jos et ole rentoutunut.

Jos yrität edetä liian nopeasti anaaliseksissä, lihakset eivät tule rentoutumaan ja sulkijalihakset tulevat pysymään suljettuina. Siksi anaaliseksi voi olla kivuliasta, ja siten suositellaan, että kokeilet seuraavaksi kuvaamaamme menetelmää.

Kuinka anaaliseksi voidaan tehdä kivuttomaksi?

 • Ensin sulkijalihas voidaan laajentaa vesipohjaisen liukuvoiteen avulla.
 • Sen jälkeen laita hitaasti sormi anukseen. Tässä voidaan joutua käyttämään hyvin hellävaraisia liikkeitä.
 • Tavoitteena on laajentaa sitä vähitellen, kunnes se laajenee tarpeeksi.
 • Ainoastaan tällöin voidaan yhdyntä aloittaa, ja tämä on ainoa tapa välttää kipua tällaisen seksin aikana.

Hygienia ja turvallisuus anaaliseksissä

Limakalvot, jotka peittävät peräsuolen aluetta, ovat alttiita tulehduksille ja vammoille. Pahimmassa tapauksissa voi tulla repeämä. Siksi suosittelemmekin seuraavien asioiden pitämistä mielessä:

 • Nopea yhdyntä aiheuttaa repeämiä, jotka saavat aikaan verenvuotoa ja vammoja.
 • Tämä voi sitten aiheuttaa sitä, että henkilö saa sukupuolitauteja, kuten herpeksen, tippurin tai kupan. Siten on käytettävä anaaliseksissä kondomia.
 • Parasta on käydä pesulla ennen ja jälkeen anaaliseksin.
 • Aktia varten tulee olla lyhyet kynnet.
 • Yksi kaikkein tavallisimmista peloista on se, että anaaliseksin aikana tulee vahingossa ulostetta. Jos itselläsikin on tämä pelko, voit aina ottaa peräsruiskeen, jotta peräsuoli voidaan puhdistaa.

Vaarallisia käytäntöjä anaaliseksissä

Anaaliseksiä on turha pelätä.
 • Käden laittaminen peräreikään: Tämä on äärimmäinen aktiviteetti, jossa haetaan nautintoa laajentamalla anus. Tämä tehdään laittamalla sisään kaikki sormet, käsi tai nyrkki.
 • “Creampie”: Tällä tarkoitetaan sitä, että mies ejakuloi peräaukon alueelle.
 • Anilingus: Tämä tunnetaan slangissa “mustana suudelmana“, ja se tarkoittaa peräaukon ja toisen ihmisen suun kontaktia.

Oletko itsekin joskus miettinyt, olisiko anaaliseksi erittäin hyvä vai erittäin huono idea? Oletko huolissasi siitä, onko se terveydelle haitaksi? Nyt tiedät asiasta hiukan enemmän, jotta voit harkita asiaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.