Logo image
Logo image

Salviasiirapista apua vatsamakkaroiden karkoitukseen

3 minuuttia
Salviasiirapista apua vatsamakkaroiden karkoitukseen
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Voit yllättyä kuullessasi, että salvia on yksi vahvimmista ja hyödyllisimmistä lääkinnällisistä kasveista. Salvian nimi tulee latinankielen verbistä salvare, joka tarkoittaa parantamista ja pelastamista. Salvialla on hoidettu erityisesti naisten vaivoja, ja sillä on kontrolloitu esimerkiksi kuukautiskiertoa ja lievennetty vaihdevuosien oireita. Salvialla voi myös muokata kehoa ja karsia rasvaa erityisesti vatsan alueelta, eli se on oivallinen vatsamakkaroiden karkoituksessa. Miten? Lue lisää alta.

Salvia kuuluu huulikukkaiskasveihin, ja se on yksi niistä yli 900:sta lajista, joita lahkoon kuuluu. Aromaattista ryytisalviaa käytetään useimmiten ruuanlaitossa, mutta sen parantavat voimat on tunnettu jo antiikin ajoista lähtien. Salvia vähentää vatsalle kertynyttä rasvaa, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, vähentää tulehdusherkkyyttä ja auttaa rentoutumaan. 

Salvia, naisten kasvi

Some figure

 

Terveyshyödyt

 • Salvia rauhoittaa tulehduksia ja vähentää jännekipua ranteissa, sormissa ja nilkoissa. Salviasta löytyy apu monien reumasairauksien aiheuttamien tulehdusten hoitoon.
 • Salvia on voimakas antioksidantti. Se hidastaa solutasolla tapahtuvaa hapettumista, joka voi pahimmillaan altistaa syövälle ja sepelvaltimotaudille. Antioksidantit ehkäisevät ja jarruttavat pitkäaikaissairauksia, jotka aiheutuvat vapaiden radikaalien liiallisesta määrästä. Vapaat radikaalit kiihdyttävät solun vanhenemismuutoksia ja lisäävät ikääntymiseen liittyvää sairastumisen riskiä. Antioksidanttien saanti on keholle elintärkeätä.
 • Salvia kiihdyttää virtsaneritystä ja huuhtelee pois liiat nesteet kehosta.
 • Salvia kehittää muistia. Monia salvian johdannaisia käytetään muistisairauksien, kuten Alzheimerin hoitoon.
 • Salvia rentouttaa. Nauti salviauutetta illalla ennen nukkumaanmenoa, niin nukahdat nopeasti ja nukut yösi hyvin.
 • Salvialla on antiseptinen vaikutus. Salviaa käytetään usein hengitystieongelmien ja ruuansulatusvaivojen hoitoon.
 • Salvialla on paikkansa myös ihonhoidossa. Salvia hoitaa haavoja, paiseita ja ihotulehduksia. Salvia rauhoittaa ja pehmentää ihoa, ja sitä voi käyttää esimerkiksi aknen hoitoon. Voit sivellä salviauutetta suoraan niihin kohtiin ihossa, jotka kaipaavat hoitoa.
 • Salvia auttaa kontrolloimaan kuukautiskiertoa. Jos kärsit epäsäännöllisistä kuukautisista, salvia voi auttaa sen normalisoimiseen.
 • Salvia helpottaa menopaussin eli vaihdevuosien oireita, kuten kuumia aaltoja, yöhikoilua ja vilunväreitä.

Miten salvia auttaa vatsamakkaroiden karkoittamisessa?

Salvian rasvaa tuhoava teho perustuu sen puhdistavaan vaikutukseen. Salvia hajottaa rasvaa, vähentää vatsanseudun turvotusta, ehkäisee ummetusta ja poistaa myrkkyjä kehosta. Jos nautit sitä säännöllisesti, se pienentää vatsan alueen ympärysmittaa, vähentää tulehdusta ja polttaa tehokkaasti vatsamakkaroiden rasvaa.

Salviasiirappi litteän vatsan saamiseksi

Some figure

Kokeile kotitekoisen salviasiirapin tehoa vatsamakkaroiden karkoittamiseen. Tarvitset kuivattuja salvian lehtiä ja sitruunaa. Salviaa löytyy yrttikaupoista ja terveysmyymälöistä.  Jos mahdollista, käytä luomusalviaa, jota myydään perinteisesti pienissä pusseissa.

Juo salviasiirappia neljänä peräkkäisenä päivänä kaksi kertaa kuukaudessa. Näiden päivien aikana sinun tulisi seurata vähärasvaista ruokavaliota, joka sisältää paljon salaatteja ja kuitua. Vältä lihaa, makeisia ja prosessoitua ruokaa. Muista, että salviasiirappia ei tulisi nauttia enempää kuin neljä peräkkäistä päivää, ja kuurin seurana tulisi syödä vain vihanneksia, hedelmiä ja kuitua.

Nauti siirappia kolme kertaa päivässä neljän kuuripäivän ajan. Ota siirappia aamiaisella ja ennen päivän kahta suurinta ateriaa, eli lounasta ja illallista.

Valmista uusi annos salviasiirappia jokaisen nautintakerran yhteydessä. Näin nautit sitä, kun se on vielä tuoretta. Siirappi on helppo valmistaa missä vain, tarvitset vain vedenkeittimen tai kattilan, salvian, hunajaa ja sitruunaa. Siirappi valmistuu nopeasti.

Näin valmistat tehokkaan siirapin: ota kuusi salvian lehteä ja lisää ne lasilliseen kiehuvan kuumaa vettä. Anna kiehahtaa hetkisen ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa. Nauti seos lämpimänä. Juo seos aamulla heti herättyäsi ja syö sitten aamiaiseksi kaurapaahtoleipää ja omena.

Valmista uusi annos siirappia ennen lounasta. Kokeile vaikkapa pinaattisalaattia, johon lisäät saksanpähkinää ja tuoretta punajuurta. Tällaisesta salaatista saat paljon proteiinia ja ravintoaineita, ja salviasiirappi helpottaa ruuan sulattamista. Kokeile erilaisia salaatteja ja vaihtele niiden sisältöä, näin et kyllästy kasvisten popsimiseen.

Tee sama ennen illallista. Valmista siirappi ja nauti kymmenen minuuttia ennen ruokailua. Illalliseksi voit syödä vaikka uunissa paahdetun munakoison ja herkullista papaijaa jälkiruuaksi. Sekä munakoiso että papaija puhdistavat kehoa, ovat vähärasvaisia ja täynnä vitamiineja.

Illalla nautittu salvia auttaa sinua nukkumaan paremmin. Jos koet olosi nälkäiseksi aterioiden välillä, nauti välipalaksi hedelmää, esimerkiksi omenaa tai päärynää.

Muistathan, että tätä salviakuuria tulee noudattaa vain neljän päivän ajan kahdesti kuussa, ei enempää. Vähitellen huomaat, että vatsasi tulee litteämmäksi ja kiinteämmäksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ebert, T. A., Kevan, P. G., Bishop, B. L., Kevan, S. D., & Downer, R. A. (2007). Oral toxicity of essential oils and organic acids fed to honey bees (apis mellifera). Journal of Apicultural Research. https://doi.org/10.1080/00218839.2007.11101398
 • Orhan, I., Kartal, M., Naz, Q., Ejaz, A., Yilmaz, G., Kan, Y., … Iqbal Choudhary, M. (2007). Antioxidant and anticholinesterase evaluation of selected Turkish Salvia species. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.10.030
 • Topçu, G. (2006). Bioactive triterpenoids from Salvia species. Journal of Natural Products. https://doi.org/10.1021/np0600402
 • Drugs and Lactation Database (LactMed). Sage. National Library of Medicine (US), 2006.
 • Poulios E., Giaginis C., Vasios GK., Current advances on the extraction and identification of bioactive components of sage (salvia spp.). Curr Pharm Biotechnol, 2019. 20 (10): 845-857.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.