Salviasiirapista apua vatsamakkaroiden karkoitukseen

Voit yllättyä kuullessasi, että salvia on yksi vahvimmista ja hyödyllisimmistä lääkinnällisistä kasveista. Salvian nimi tulee latinankielen verbistä salvare, joka tarkoittaa parantamista ja pelastamista. Salvialla on hoidettu erityisesti naisten vaivoja, ja sillä on kontrolloitu esimerkiksi kuukautiskiertoa ja lievennetty vaihdevuosien oireita. Salvialla voi myös muokata kehoa ja karsia rasvaa erityisesti vatsan alueelta. Miten? Lue lisää alta.

Salvia kuuluu huulikukkaiskasveihin, ja se on yksi niistä yli 900:sta lajista, joita lahkoon kuuluu. Aromaattista ryytisalviaa käytetään useimmiten ruuanlaitossa, mutta sen parantavat voimat on tunnettu jo antiikin ajoista lähtien. Salvia vähentää vatsalle kertynyttä rasvaa, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, vähentää tulehdusherkkyyttä ja auttaa rentoutumaan. 

Salvia, naisten kasvi

Salvia2

Kokeile kotitekoisen salviasiirapin tehoa. Tarvitset kuivattuja salvian lehtiä ja sitruunaa. Salviaa löytyy yrttikaupoista ja terveysmyymälöistä.  Jos mahdollista, käytä luomusalviaa, jota myydään perinteisesti pienissä pusseissa.

Juo salviasiirappia neljänä peräkkäisenä päivänä kaksi kertaa kuukaudessa. Näiden päivien aikana sinun tulisi seurata vähärasvaista ruokavaliota, joka sisältää paljon salaatteja ja kuitua. Vältä lihaa, makeisia ja prosessoitua ruokaa. Muista, että salviasiirappia ei tulisi nauttia enempää kuin neljä peräkkäistä päivää, ja kuurin seurana tulisi syödä vain vihanneksia, hedelmiä ja kuitua.

Nauti siirappia kolme kertaa päivässä neljän kuuripäivän ajan. Ota siirappia aamiaisella ja ennen päivän kahta suurinta ateriaa, eli lounasta ja illallista.

Valmista uusi annos salviasiirappia jokaisen nautintakerran yhteydessä. Näin nautit sitä, kun se on vielä tuoretta. Siirappi on helppo valmistaa missä vain, tarvitset vain vedenkeittimen tai kattilan, salvian, hunajaa ja sitruunaa. Siirappi valmistuu nopeasti.

Näin valmistat tehokkaan siirapin: ota kuusi salvian lehteä ja lisää ne lasilliseen kiehuvan kuumaa vettä. Anna kiehahtaa hetkisen ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa. Nauti seos lämpimänä. Juo seos aamulla heti herättyäsi ja syö sitten aamiaiseksi kaurapaahtoleipää ja omena.

Valmista uusi annos siirappia ennen lounasta. Kokeile vaikkapa pinaattisalaattia, johon lisäät saksanpähkinää ja tuoretta punajuurta. Tällaisesta salaatista saat paljon proteiinia ja ravintoaineita, ja salviasiirappi helpottaa ruuan sulattamista. Kokeile erilaisia salaatteja ja vaihtele niiden sisältöä, näin et kyllästy kasvisten popsimiseen.

Tee sama ennen illallista. Valmista siirappi ja nauti kymmenen minuuttia ennen ruokailua. Illalliseksi voit syödä vaikka uunissa paahdetun munakoison ja herkullista papaijaa jälkiruuaksi. Sekä munakoiso että papaija puhdistavat kehoa, ovat vähärasvaisia ja täynnä vitamiineja.

Illalla nautittu salvia auttaa sinua nukkumaan paremmin. Jos koet olosi nälkäiseksi aterioiden välillä, nauti välipalaksi hedelmää, esimerkiksi omenaa tai päärynää.

Muistathan, että tätä salviakuuria tulee noudattaa vain neljän päivän ajan kahdesti kuussa, ei enempää. Vähitellen huomaat, että vatsasi tulee litteämmäksi ja kiinteämmäksi.