Salvian parantavat ominaisuudet

Tällä kasvilla on monia parantavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kasvin jota kaikissa kodeissa pitäisi olla saatavilla, sillä se voi auttaa parantamaan terveyttä monella tapaa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaikkein tärkeimmistä salvian ominaisuuksista sekä sen, kuinka voit saada niiden hyödyn käyttöösi.
Salvian parantavat ominaisuudet
Grecia Morillo

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Grecia Morillo.

Viimeisin päivitys: 20 syyskuuta, 2022

Salvia on välimerellinen kasvi, joka on loistavien ominaisuuksiensa johdosta hyödyllinen monissa tilanteissa. Salvian parantavat ominaisuudet ovat erityisiä siksi, että sitä käytetään lääkehoidoissa, ruoanlaitossa ja jopa aromaterapiassa.

Selvitä tämän artikkelin avulla kaikki salvian hyvät puolet, jotka voivat parantaa terveyttäsi!

Salvian ominaisuudet

1. Se lievittää kuukautiskipuja

kuukautiskivut

Jos olet nainen ja kärsit PMS-oireista sekä kauheista krampeista, jotka saavat vatsasi sattumaan ja aiheuttavat päänsärkyä, on paras käyttää salviaa oireiden lievittämiseen.

Käytä salviaa teenä tai ota kapseleina muutamaa päivää ennen kuukautisia ja huomaat, kuinka se lievittää kohdun kramppeja ja auttaa lievittämään oireita sen tulehduksen vastaisten parantavien ominaisuuksien ansiosta.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Luontaishoidot kuukautisten säätelemiseksi

2. Se vähentää reumatautien aiheuttamaa kipua

Sen tulehdusten vastaisten ominaisuuksien ansiosta salvia on mainio valinta reumatautien, kuten nivelreuman hoitoon, sillä se parantaa oireet ennätysajassa.

Kun nivel tulehtuu, on salvian kaltaisen parantavia ominaisuuksia sisältävän kasvin käyttäminen oikea tapa lievittää kipua, jota eri aktiviteettien tekeminen, kuten kirjoittaminen tai tietokoneella työskenteleminen aiheuttaa. Sen tulehduksen vastaiset vaikutukset liimautuvat vahingoittuneeseen niveleen ja sallivat sen pienen liikkumisen, jonka rajoittuminen on tälle sairaudelle luonteenomaista.

3. Se parantaa ruoansulatusta ja närästystä

Toinen salvian parantavista ominaisuuksista on se, että se vähentää ilmavaivoja raskaiden aterioiden jälkeen. Sillä on myös vahvistava vaikutus ruoansulatukseen ja se helpottaa prosessia, jotta on vähemmän todennäköistä, että tulisit kärsimään ruoansulatusongelmista aterioiden jälkeen.

Jos kärsit jatkuvasti närästyksestä jokaisen aterian jälkeen, pitäisi salvian olla sinun apuvälineesi. Sinun tulisi käyttää sitä teenä kylläisen olon lievittämiseksi, mikä on närästyksen pääaiheuttaja.

4. Se on antiseptinen kasvi

Antiseptisten vaikutustensa ansiosta salvia on ensimmäinen valinta, kun on kyse minkä vain sinulla olevan haavan parantamisesta, sillä sen kaikkiin avoimiin haavoihin vaikuttavat puhdistavat ominaisuudet auttavat paranemisprosessissa.

Sillä ei ole väliä onko haava pieni vai suhteellisen suuri, salvian parantavat ominaisuudet sekä antiseptiset vaikutukset voivat parantaa sinut nopeasti. Niin ikään sillä on hygieenisiä ja antiseptisiä vaikutuksia sairauksiin, kuten nielutulehdukseen, ientulehdukseen sekä muihin suuontelotulehduksiin, joissa bakteerien kerääntyminen on yleistä.

5. Se alentaa verensokeria

verensokerin mittaus

Verensokerin alentaminen voi olla todella vaikea haaste luontaishoidoille, mutta salvian glukoositasoa alentavat parantavat ominaisuudet tekevät siitä helpompaa, kuin mitä olisit koskaan voinut ajatella, varsinkin jos otat tätä kasvia päivittäin tyhjään vatsaan.

Diabeetikoiden on hyvä pitää tätä kasvia kotona, koska haudukkeena se auttaa alentamaan glukoositasoa päivittäin ilman mitään sivuvaikutuksia, toisin kuin apteekin lääkkeet.

6. Se parantaa muistia

Vanhenemisella voi olla vaikutus muistiisi ja salvia voi olla paras hoitokeino siihen sen hermosoluja suojaavien ja muistia uusivien vaikutusten ansiosta.

Tämä kasvi toimii myös stimuloiden Alzheimerin tautia sairastavien ihmisten tiedonprosessointia, jotta he eivät unohda asioita yhtä nopeasti kuin normaalisti.

Salvia on epäilemättä kasvi, jolla on monia parantavia ominaisuuksia ja ne voivat parantaa terveyttä monella tapaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Akhondzadeh S, Noroozian M, et al. Salvia officinalis int he treatment of patients with mild to moderate Alzheimer’s disease: s double blind, randomized and placebo-controlled-trial. Journal of Clinical Pharmacy and therapeutics. Febrero 2003. 28 (1): 53-9.
 • Beheshti-Rouy M, Azarsina M, et al. The antibacterial effect of sage extract (Salvia officinalis) mouthwash against  Streptococcus mutans in dental plaque: a randomized clinical trial. Iranian Journal of Microbiology. Junio 2015. 7 (3): 173-7.
 • Ben Kheder M, Hammami M, et al. Preventive effects of Salvia officinalis leaf extract on insulin resistance and inflammation in a a model of high fat diet-induced obesity in mice that responds to rosiglitazone. Peer J. Enero 2008. 6:e4166.
 • Ghorbani A, Esmaeilizadeh M. Pharmacological properties of Salvia officinalis and its components. Enero 2017. 7 (4): 433-440.
 • Hamidpour M, Hamidpour R, et al. Chemistry, pharmacology, and medicinal property of sage (Salvia) to prevent and cure illnesses such obesity, diabetes, depression, dementia, lupus, autism, heart disease and cancer. Journal of Traditional and Complementary Medicine. Abril-Junio 2014. 4 (2): 82-88.
 • Jiao M, Liu X, et al. Comparison of herbal medicines used for women’s menstruation diseases in different areas of the world. Frontiers in Pharmacology. Febrero 2022. 12: 751207.
 • Kalvandi R, Alimohammadi S, et al. The effects of medicinal plants of Melissa officinalis and Salvia officinalis on primary dysmenorrhea. Avicena Journal of Clinical Medicine. 2014. 21 (2): 105-111.
 • Kargozar R, Azizi H, et al. A review of effective herbal medicines in controlling menopausal symptoms. Electronic Physician. Noviembre 2017. 9 (11): 5826-5833.
 • Khansari N, Shakiba Y, et al. Chronic inflammation and oxidative stress as a major cause of age-related diseases and cancer. Recent Patents on Inflammation & Allergy Drug Discovery. Enero 2009. 3 (1): 73-80.
 • Nascimento, G. G. F., Locatelli, J., Freitas, P. C., & Silva, G. L. (2000). Antibacterial activity of plant extracts and phytochemicals on antibiotic-resistant bacteria. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822000000400003.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. Sage. Octubre 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Niazi A, Moradi M. The effect of chamomile on pain and menstrual bleeding in primary dysmenorrhea: a systematic review. International Journey of Community Based Nursing and Midwifery. Julio 2021. 9 (3): 174-186.
 • Mohsen Hamidpour, Rafie Hamidpour, Soheila Hamidpour, Mina Shahlari (2014) Chemistry, Pharmacology, and Medicinal Property of Sage (Salvia) to Prevent and Cure Illnesses such as Obesity, Diabetes, Depression, Dementia, Lupus, Autism, Heart Disease, and Cancer https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003706/.
 • Pinkerton J. V. Dismenorrea. Manual MSD. Diciembre 2020.
 • RxList. Sage. Junio 2021.
 • Szwagier D, Borowiec K, et al. The neuroproptective effects of phenolic acids: molecular mechanism of action. Nutrients. Mayo 2017. 9 (5): 477.
 • Valenzuela Melgarejo R, Ibieta Hillerns C, et al. Efectividad del uso tópico de Salvia officinalis en la disminucion del índice gingival en sujetos con gingivitis. Trabajo de investigación. Facultad de Odontología. Universidad del Desarrollo. Chile. 2011.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.