Pysy kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän

20 toukokuun, 2019
Pysyäksesi kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän, on tärkeää että pysyt fyysisesti aktiivisena. Ei saa myöskään unohtaa sitä, että ruokavalion tulee sisältää tuoreita ainesosia, kuten hedelmiä ja vihanneksia, jotka pitävät meidät myös nesteytettynä ja viileänä.

Jos haluat pysyä kunnossa ja hoikkana sekä saada kiinteän vartalon, voit turvautua joihinkin näihin vinkkeihin estääksesi painoa nousemasta kesän aikana. Siten sinun ei tarvitse huolehtia ”operaatio pyöräilystä” tai muutenkaan mennä äärimmäisyyksiin puoleen tai toiseen.

Pysy kunnossa ja hoikkana koko kesän

1. Liikuntaa, liikuntaa

Ensinnäkin, jos et halua lihoa kesän aikana, sinun täytyy oppia hyödyntämään sinulla oleva vapaa-aika. Se tarkoittaa siis sitä, että lepäämisen ja urheilun ei tarvitse olla vastakkaisia käsitteitä, vaikka se saattaakin vaikuttaa siltä. Voit siis omistaa muutaman tunnin viikossa liikunnalle.

Itse asiassa koska sinulla on ehkä normaalia enemmän vapaa-aikaa, voit tehdä kattavampia ja täydellisempiä liikuntaharjoituksia. Tämä korvaa suuremman kalorinkulutuksen, jota kesän aikana tapahtuu, sillä syöt usein enemmän ulkona ja juot enemmän virvoitusjuomia sekä syöt roskaruokaa.

Lue myös tämä artikkeli: Aerobisen liikunnan fyysiset ja psyykkiset hyödyt

2. Pidä yllä oikeanlaista nesteytystä

pysy hoikkana ja kunnossa juomalla vettä

Toisekseen, oikeanlaisen nesteytyksen ylläpitäminen kesän aikana on välttämätöntä, mikäli et halua lihoa tämän aikana. Juo usein vettä ja jos sinulla on tarve saada virvoitusjuomia, valitse mineraalivesi niiden sijaan.

Lisäksi vedenjuonti saa olosi usein tuntumaan kylläisemmältä. Tunnet myös vähemmän houkutusta syödä jäätelöä tai juoda smoothieita, jotka sisältävät paljon sokereista saatavia kaloreita.

Nesteytettynä pysyminen on erittäin tärkeää kuumien kesäkuukausien aikana, joten sinun kannattaa aina kantaa mukana täyttä vesipulloa. Sillä tavalla pystyt juomaan enemmän vettä ilman, että edes ajattelet sitä.

3. Älä jätä aterioita väliin

Tämä on tärkeä neuvo minkä vain terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion kohdalla. Monet ihmiset jättävät aterioita, kuten aamupalan, väliin pudottaakseen painoaan nopeammin. Tämä käytäntö on kuitenkin haitallista, sillä aterioiden väliin jättäminen tekee kehostasi vähemmän tehokkaan.

Kun et jätä aterioita väliin, kehosi kuluttaa vähemmän kaloreita päivän aikana ja siten sinulla ei tule olemaan minkäänlaista energiavajetta.

Kaikista asianmukaisin teko, jos et halua lihoa kesän aikana, on siis kunnioittaa aterioitasi. Voit kuitenkin jakaa päivittäin syömäsi ruokamäärät pienempiin annoksiin ja syödä useammin. Eli siis syödä kolmen ison aterian sijaan viisi tai kuusi pienempää ateriaa.

4. Lisää salaatteja kesän ruokavalioon

pysy kunnossa ja hoikkana syömällä salaattia

Salaatit ovat erityisen ruokahalua herättäviä kesän aikana, sillä ne ovat kevyitä ja raikkaita. Lisäksi voit yhdistää monia terveellisiä ravintoaineita tuoreiden hedelmien, vihannesten, palkokasvien, viljojen, siementen, kuivattujen hedelmien sekä jopa lihan ja kalan muodossa.

Voit myös lisätä niihin kotitekoista salaatinkastiketta ja pitää syyllisyyden tunteen kurissa, jos valitset laadukkaan etikan ja oliiviöljyn pääainesosiksi. Ne ovat tyydyttäviä ja vähäkalorisia. Salaatit ovat todella ihanteellisia pysyäksesi kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän.

5. Syö hedelmiä, mutta kohtuudella

Hedelmät ovat tietenkin erittäin terveellisiä ja suositeltava lisä mihin vain terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon. On kuitenkin tärkeää syödä niitä kohtuudella, kuten kaikkea muutakin.

Vaikka niissä onkin runsaasti kuitua ja vitamiineja, on hedelmissä myös paljon sokeria. Ne siis sisältävät paljon kaloreita, jos syöt niitä liikaa.

Joitakin eniten ruokahalua herättäviä hedelmiä ovat vesimeloni, cantaloupe-meloni, nektariinit ja persikat.

6. Lisää kasviproteiinia kesän ruokavalioon

Toinen hyvä vaihtoehto hoikkana pysymiseen kesän aikana on vähentää rasvaisen lihan ja merenelävien syömistä. Sillä tavoin vähennät rasvan kulutusta ilman, että sinun tarvitsee syödä vähemmän.

Lisäksi on tärkeää korvata jotkut näistä ruoista vihanneksilla ja palkokasveilla, jotka ovat täynnä proteiineja. Varmista aina, että saat riittävästi proteiinia.

Lue myös: Kuinka tunnistat hyvät aurinkolasit

7. Syö terveellisiä välipaloja

On hyvin tavallista syödä suuria määriä suolaisia välipaloja, makeisia, jäätelöä ja smoothieita kesän aikana.

Yksi vaihtoehto kunnossa ja hoikkana pysymiseen kesän aikana on valita terveellisempiä välipaloja, kuten esimerkiksi vihanneksia, siemeniä, pähkinöitä ja hedelmiä. Kaikki niistä ovat melko herkullisia ja paljon terveellisempiä kuin sipsit ja jäätelö.

Näiden vinkkien avulla voit pysyä kunnossa ja hoikkana läpi koko kesän nauttien silti hyvin ansaitusta lomasta – terveellisessä määrin. Itse asiassa voit levätä yhtä paljon ja lisäksi vähennät loman keholle aiheuttamaa negatiivista vaikutusta, kun palaat takaisin rutiineihisi!

  • Hilde, S.-K. (2012). Comer y beber: entre la normalidad y el exceso Diagnóstico, tratamiento y prevención de los trastornos alimentarios en niños y adolescentes. Quintessence.
  • Fernández Martín, M. (2006). Introducción de la alimentación complementaria. Medicina Naturista, ISSN 1576-3080, No 10, 2006, Págs. 190-198.
  • Brito, A. D. E., & Li, F. C. Á. (2010). Dieta. Revista Finlay. https://doi.org/10.1787/578054332028 M4 – Citavi
  • Martins, A. S., Durão, C., & Pasadas, S. (2002). Dieta Mediterrânica. Revista Nutrícias. https://doi.org/10.1016/j.parco.2016.10.006
  • Palacios, N., Montalvo, Z., & Ribas, A. M. (2009). Alimentación, nutrición e hidratación en el deporte. Consejo Superior de Deportes. https://doi.org/10.1016/j.jad.2014.04.038