Puhdas ja sileä iho: 4 vinkkiä

Ihon pitäminen puhtaana ja sileänä ei vaadi suuria uhrauksia, mutta kylläkin paljon sinnikkyyttä. Jos esimerkiksi poistat meikit vain 2-3 kertaa viikossa iltaisin ennen nukkumaanmenoa, tulokset eivät voi olla hyvät.
Puhdas ja sileä iho: 4 vinkkiä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jotta hyvin puhdistettu ja sileä iho olisi todellisuutta, tietyt asiat tulee tehdä ihan joka ikinen päivä – poikkeuksetta ja ilman tekosyitä. Moni meistä on liian laiska noudattaakseen ihonhoitorutiinia, jolla iho voitaisiin pitää terveempänä. Tämä aiheuttaa sille vahinkoa.

Kuorinta, puhdistus, kasvovedet ja kosteusvoiteet ovat avuksi, kun tavoitteena on perinpohjin puhdas ja sileä iho.

Puhdas ja sileä iho

1. Kuori ihoasi

kuorinta

Kuorinta on ensimmäinen askel ihon puhdistamiseksi ja silottamiseksi.

Saatat kyllä käyttää hyvälaatuista puhdistustuotetta, mutta jos et kuori ihoasi koska et ole tottunut tähän tai et ole löytänyt sopivaa tuotetta, puhdistus ei ole riittävä. Kannattaisi kuoria iho ainakin kahdesti viikossa, sillä näin poistat kuolleita ihosoluja, mikä tekee ihosta puhtaamman ja sileämmän.

Et tarvitse mitään kalliita tuotteita, ja valittavanasi on kolmea tyyppiä:

  • Kaupan kuorintatuotteet: Näitä on monella merkillä, ja ne puhdistavat ja kuorivat ihoa pienen pienillä rakeilla. Kuorintatuotteita on kaikille ihotyypeille.
  • Kotitekoiset kuorintavoiteet: Voit valmistaa omasi luontaistuotteista, kuten vaikkapa sokerista ja hunajasta.
  • Puhdistava kasvoharjat: Nämä harjat puhdistavat ja kuorivat ihoa. Et tarvitse erityissaippuoita – tavallinen kasvosaippua riittää.

2. Älä unohda puhdistusta

Suosittelemme kasvojen ihon pesemistä ainakin kerran päivässä, mutta parempi olisi sekä aamulla että illalla.

Käytä pehmeää tuotetta, kuten puhdistusgeeliä tai -saippuaa. Voit käyttää misellivettä, jos ihosi on herkkä.

Älä koskaan mene nukkumaan ilman ihon puhdistusta. Tämä on hyvin tärkeää etenkin, jos olet käyttänyt aurinkosuojaa tai meikkiä, tai jos olet koskenut kasvojasi paljon.

Näin pystyt edistämään ihosi puhtautta ja sileyttä.

3. Käytä kasvovettä

kasvovesi

Kasvovedet parantavat ihon ulkonäköä. Vaikka moni uskookin että tämä tuote ei ole tärkeä, kyllä se on, hyvinkin tärkeä. Kasvovesi raikastaa ihon sekä valmistaa sen muihin hoitoihin.

Lisäksi kasvovedet sulkevat ihohuokoset, mikä estää näitä keräämästä likaa. Siten kasvovesi auttaa estämään vaikeasti pois lähteviä mustapäitä.

Voit käytää kaupan tuotteita tai valmistaa oman kasvovetesi.

4. Kosteuta ihoa kunnolla

Kosteuttaminen on eräs avainasioista riippumatta siitä, minkä tyyppinen ihosi on. Tämä johtuu siitä, että kosteus pitää ihon hehkeänä ja sileänä.

Voit käyttää seuraavia tuotteita ihon kosteuttamiseksi tehokkaasti:

  • Kasvoöljyt: Jotkut käyttävät näitä ennen muuta kosteutusta, sillä öljyillä on usein erityisiä vaikutuksia (näppylöiden vähentyminen, ryppyjen torjunta, ihon hehkeyden lisääntyminen jne.), eivätkä ne tee ihosta rasvaista.
  • Kosteusvoiteet: Nämä pitävät ihon kosteutettuna sekä hoitavat sitä tarpeiden mukaan. Jos ihosi on rasvainen, älä koskaan käytä kuivan ihon kosteusvoidetta, sillä muuten teet ihostasi rasvaisen ja likaisen näköisen.
  • Aurinkosuoja: Laita aina aurinkosuojaa ulos ja aurinkoon mennessä, vuodenajasta riippumatta. On tarjolla monia hyviä aurinkovoiteita, jotka eivät tee kasvojen ihosta rasvaista.

Olivatko nämä perusvinkit jo itsellesi tuttuja? Ne ovat avainasioita, jotta iho voitaisiin pitää sileänä ja puhtaana. Mikä niistä on itsellesi kaikkein haasteellisin arjessa?

Kannattaa kokeilla hyvää puhdistus- ja hoitorutiinia ainakin 20 päivän ajan. Näin voit totuttaa itsesi rutiiniin, joka tuottaa taatusti hehkeämmän ja nuorekkaamman ihon.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.