Logo image
Logo image

Eroon kuivasta ihosta 5 luontaishoidon avulla

2 minuuttia
Hunaja ja aloe vera sisältävät paljon antioksidantteja ja C-vitamiinia sekä loistavia puhdistavia ja kosteuttavia ominaisuuksia kuivan ihon hoitoon.
Eroon kuivasta ihosta 5 luontaishoidon avulla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jotkut ihmiset eivät tiedosta, että heillä on kuiva iho. He ovat niin tottuneita ihonsa kalpeuteen ja kireyteen, että he uskovat sen yksinkertaisesti vain olevan heidän iholleen ominaista. Mutta kun pääset eroon kuivasta ihosta, huomaat eron selvästi.

Miksi ihon terveys sitten on niin tärkeää?

Kosteutettu iho on pehmeä, kuulas ja sileä. Se tekee ilmeestä nuorekkaamman ja säteilevämmän. Tyytyväisyys ulkonäköön auttaa nostamaan itsetuntoa ja kohtaamaan päivän positiivisemmalla mielellä.

Lisäksi kuivaan ihoon syntyy helpommin haavoja, sillä se on hauraampi.

Tästä syystä, vaikka nämä ongelmat eivät erityisesti koskettaisikaan sinua, suosittelemme aloittamaan ihonhoidon. Vain muutamassa päivässä totut hoitamaan ihoa, ja muutos ihossasi on huomattava.

Eroon kuivasta ihosta luontaishoitojen avulla

1. Aloe vera -geeli

Some figure

Tämä on ihon korjaamisen tähtituote. Suosittelemme hankkimaan aloe vera -kasvin kotiin. Se on hyvin helppohoitoinen ja saat siitä aina varmasti täysin puhdasta aloe vera -geeliä.

Aloe vera on loistava kosteuttaja. Se auttaa myös pienten haavojen paranemisessa. Nämä ominaisuudet selittyvät sen sisältämällä runsaalla C-vitamiinipitoisuudella. Tämä C-vitamiini, yhdessä aloe veran antioksidanttien kanssa, hidastaa solujen ikääntymistä. Näin saat paljon raikkaamman ja tasaisemman ihon.

2. Käytä hunajaa päästäksesi eroon kuivasta ihosta

Tiedät jo luultavasti hunajan korjaavista vaikutuksista. Aivan kuten aloe vera, hunajakin sisältää runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja. Voit siis luottaa sen parantaviin kykyihin.

Saatat miettiä, onko se liian paksua ja tahmaista käytettäväksi kovin usein. Kokeile itse! Tämän koostumuksen takia hunaja on loistava puhdistaja.

  • Hunaja tarttuu usein sormiin kiinni. Se tekee tämän saman ihon epäpuhtauksille.
  • Kun poistat hunajan kasvoilta, poistat siitä samalla kaikki epäpuhtaudet.

Hunajasta saa myös nestettä, joka auttaa palauttamaan ihon kosteuden ja terveyden.

3. Eteerinen manteliöljy

Some figure

Manteliöljyn sisältämät monityydyttymättömät rasvahapot ovat oleellisia verenkierron kannalta. Tämä on tärkeää, sillä kehon ravitsemus riippuu pitkälti verenkierrosta.

Manteliöljyn levittäminen jalkoihin auttaa torjumaan suonikohjuja ja selluliittia, jotka johtuvat heikosta verenkierrosta.

Manteliöljyn avulla voit siis taistella kahta ongelmaa vastaan, jotka vaikuttavat ulkonäköösi ja terveyteesi.

4. Eroon kuivasta ihosta merisuolalla

Emme tarkoita mitä tahansa suolaa. Merisuola on prosessoimatonta, eli se sisältää paljon vähemmän natriumia kuin perinteinen suola, mutta enemmän mineraaleja ja vettä.

Sen lisäksi että se on hyvä kuorinta-aine, se ravitsee ja nuorentaa ihoa mineraaleistaan johtuen. Se auttaa palauttamaan myös päivän aikana menetetyt elektrolyytit.

Merisuolan sisältämä jodi auttaa lisäksi hoitamaan vaurioitunutta ihoa.

5. Sitruunamehu ja kananmunat

Some figure

Sitrushedelmien antibakteeriset ja hoitavat ominaisuudet tunnetaan hyvin. Niiden vitamiinit ja kivennäisaineet auttavat myös poistamaan ylimääräistä rasvaa. Tämän luontaishoidon avulla ehkäiset siis finnien tai mustapäiden muodostumista.

Kananmunista saa puolestaan rasvaa. Niistä saamme tarvitsemaamme nestettä ja samalla verenkiertomme vilkastuu. Ne ovat myös loistava proteiininlähde, mikä on hyvin tärkeä asia ihon korjaantumisen kannalta.

Näiden luontaishoitojen käyttö ei vaadi mitään erityisiä menetelmiä. Riittää, kun niitä levittää suoraan iholle ja poistaa vedellä 10 minuutin kuluttua.

Ei ole siis mitään tekosyitä olla koittamatta niitä! Kerrothan sitten meille, mitä pidit?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Dal’Belo, S. E., Rigo Gaspar, L., & Maia Campos, P. M. B. G. (2006). Moisturizing effect of cosmetic formulations containing Aloe vera extract in different concentrations assessed by skin bioengineering techniques. Skin Research and Technology. https://doi.org/10.1111/j.0909-752X.2006.00155.x

  • Abd Jalil, M. A., Kasmuri, A. R., & Hadi, H. (2017). Stingless bee honey, the natural wound healer: A review. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000458416

  • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.