Logo image
Logo image

Poista suunympäryksen rypyt tällä kotitekoisella voiteella

3 minuuttia
Poista suunympäryksen rypyt tällä kotitekoisella voiteella
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suunympäryksen iho on silmänympärysten tavoin kasvojen muuta ihoa herkempää. Suulla myös ilmehditään paljon, joten sen läheisyyteen kehittyy helposti ilmejuonteita ja muita varhaisia ikääntymisen merkkejä. Häivytä suunympäryksen rypyt ja juonteet tällä loistavalla hoitovoiteella.

Mistä suunympäryksen rypyt johtuvat?

Auringonvalon vaikutus, muut ympäristötekijät, sekä erilaiset kemikaalit joita iholla käytetään johtavat hiljalleen kollageenin ja elastiinin vähentymiseen iholla. Silloin iho löystyy ja haurastuu.

Jos haluat säilyttää kasvojen nuorekkuuden ja sileyden, on olemassa monia erilaisia kosmeettisia hoitoja, jotka ravitsevat ja suojaavat ihoa pitäen sen rypyttömänä ja pehmeänä.

Ikävä kyllä monet markettien tuotteista ovat kalliita, eikä niihin ole kaikilla varaa – osa meistä haluaa myös välttää kaupallisten tuotteiden lisäaineet ja kemikaalit, ja suosia sen sijaan luonnonkosmetiikkaa.

Tästä syystä jaammekin kanssasi tämän luonnollisen hoitovoiteen reseptin, jossa yhdistyy monia tehokkaita eri aineita, joiden vaikutus vastaa kalliita kaupallisia tuotteita.

Tämä ryppyvoide sisältää mehiläisvahaa, manteliöljyä ja muita iholle hyödyllisiä aineksia – karkota suunympäryksen rypyt, kokeile voidetta jo tänään!

Karkota suunympäryksen rypyt kotitekoisella voiteella

Tämä anti-aging -voide on 100 % luonnollinen, eikä se sisällä ärsyttäviä tai haitallisia kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää herkkää hipiää. Voide sisältää sen sijaan terveellisiä aineksia, jotka ravitsevat ja kosteuttavat ihoa.

Voide sisältää mm. E-vitamiinia, tärkeitä rasvahappoja ja voimakkaita antioksidantteja, jotka heikentävät vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia. Voide estää täten ihosolujen vanhenemista ja pitää ihon sileänä.

Tämän lisäksi voide on todellinen tehokosteuttaja, joka ehkäisee ihon kuivumista, sekä kollageenin ja elastiinin vähentymistä ihokudoksissa. Se soveltuu ihon löystymisen ehkäisyyn, josta monet ennenaikaiset vanhenemisen merkit johtuvat.

Tutustutaan ensiksi voiteen sisältämiin ainesosiin tarkemmin.

Mehiläisvahan hyödyt ihonhoidossa

Some figure

Mehiläisvaha on yksi vanhimmista tunnetuista luonnonvahoista, ja sitä on käytetty kosmetiikassa ja terveydenhoidossa jo vuosisatojen ajan. Vaha säätelee ihon pH-tasapainoa, ehkäisee tulehduksia ja luo suojaavan kerroksen ihon pinnalle vanhenemista aiheuttavia tekijöitä vastaan.

Mehiläisvahan levittäminen iholle vie mukanaan myös epäpuhtaudet ja lian, sekä kuolleet ihosolut – näin se tehostaa hapen kulkua iholla ja ehkäisee finnejä ja mustapäitä.

Manteliöljyn hyödyt kauneudenhoidossa

Manteliöljyn sisältämät rasvahapot läpäisevät ihon päällimmäisen kerroksen helposti ja pääsevät vaikuttamaan syvemmissä ihokerroksissa antaen iholle pehmeyttä ja kosteutta.

Öljy sisältää A – ja E-vitamiineja, jotka ehkäisevät tulehduksia ja toimivat antioksidantteina. Nämä vitamiinit, sekä manteliöljyn sisältämät mineraalit lievittävät ihon kuivuutta, ärsytystä ja muita oireita, jotka johtuvat erilaisille ympäristötekijöille altistumisesta.

Tämän lisäksi öljy tehostaa verenkiertoa ja poistaa kuolleet solut.

Eteerisen ruusuöljyn hyödyt kauneudenhoidossa

Some figure

Ruusuöljy on yksi suosituimmista luonnontuotteista, joka soveltuu kauneudenhoitoon ja etenkin herkän ihon huoltoon. Ruusuöljyllä on huomattavan positiivinen vaikutus ihoon, sillä se kosteuttaa ja uudistaa, ja soveltuu ihanteellisesti finnien, arpien ja ikääntymisen merkkien hoitoon.

Ruusuöljy sisältää Omega-3 -rasvoja, E-vitamiinia ja muita antioksidantteja, jotka ravitsevat ihoa ja auttavat ylläpitämään sen elastisuutta ja kiinteyttä.

Resepti: Ruusua, mantelia ja mehiläisvahaa

Some figure

Osta vain korkealaatuisia raaka-aineitanäin saat niistä eniten irti.

Ainekset

 • 12 rkl mehiläisvahaa, noin 120 grammaa
 • 200 g manteliöljyä
 • 2 rkl eteeristä ruusuöljyä
 • 1 1/2 rkl ruusuvettä

Valmistus

 • Kaavi mehiläisvaha lämpöä kestävään astiaan, kuten lasi- tai metallikulhoon, ja lämmitä vesihauteessa niin kauan, että vaha sulaa.
 • Kun vaha on sulanut, lisää manteliöljy ja ruusuöljy.
 • Sekoita kaikki ainekset keskenään puulusikalla.
 • Lisää lopuksi ruusuvesi.
 • Anna öljyjen jäähtyä ja kaada ilmatiiviiseen, kannelliseen lasiastiaan ennen öljyn jähmettymistä. Säilytä valolta suojattuna.

Voiteen käyttö

 • Ota pieni tippa voidetta sormiisi ja hiero suunympäryksen iholle. Käytä hellävaraista, pyörivää hierontaliikettä.
 • Anna voiteen imeytyä, äläkä huuhtele ihoa.
 • Levitä voidetta joka ilta ennen nukkumaanmenoa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kun valmistat itse kosmetiikkasi, säästät paljon rahaa ja voit myös kokeilla erilaisia aineksia ja tuoksuja – voit myös valmistaa tuotteet juuri itsellesi sopiviksi. Eteerisistä öljyistä saat ihania tuoksuja ja hoitavia ominaisuuksia, erilaisia öljyjä käyttämällä ravitset ihoa ja annat sille hehkua.

Helppoa eikö totta! Seuraa tämän artikkelin ohjeita ja huomaat nopeasti, miten tehokas tämä ryppyvoide on. Ihosi muuttuu sileäksi ja pehmeäksi, ja näkyvät juonteet hälvenevät. Kokeile voiteen valmistusta jo tänään, tulet varmasti ihastumaan siihen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • La Cera de Abeja un producto útil y valioso. Consultado el día 12 de enero  de
  2017. De la World Wide Web: http://www.fao.org/docrep/008/y5110s/y5110s07.htm
 • Morgan, J.Townley, S. y Smith, R. (01 April 2002). Measurement of physical and
  mechanical properties of beeswax.MaterialsScience and Technology, (18), 463.
 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
 • Casetti, F., Wölfle, U., Gehring, W., & Schempp, C. M. (2011). Dermocosmetics for dry skin: A new role for botanical extracts. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000329214
 • Wei, A., & Shibamoto, T. (2007). Antioxidant activities and volatile constituents of various essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf062959x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.