Näin vähennät kasvojen ihon kuivuutta

14 helmikuun, 2019
Oletko täysin kyllästynyt kasvojesi ihon kuivuuteen? Tässä tapauksessa kokeile näitä loistavia luonnollisia hoitoja, joilla pääset eroon pulmastasi helposti.

Kuiva iho on hyvin tavallinen ongelma, joka voi tulla eteen missä tahansa vaiheessa elämää. Se on kuitenkin yleisempää yli 40-vuotiailla henkilöillä ja talvisin.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit vähentää kasvojesi ihon kuivuutta luonnollisin konstein – jatka siis lukemista ja kokeile itse, mikäli tämä ongelma vaivaa sinuakin!

Kuinka voit helpottaa kasvojen ihon kuivuutta?

On monia tekijöitä, jotka aiheuttavat ihon kuivuutta. Tämä ongelma voi olla tulosta sekä perintötekijöistä, ilmastosta, ympäristöstä että liiallisesta kasvojen pesusta, kuten myös epäsopivien tuotteiden käytöstä.

Jos sinullakin on tämä pulma, kannattaa ottaa avuksi seuraavat hyvät vinkit, joilla vähennät ihon kuivuutta luonnollisesti ja vaivattomasti.

 

kosteuta kuivaa ihoa

1. Kosteuta ihoasi päivittäin

Kaupoissa myydään lukuisia tuotteita, jotka ovat avuksi ihon kuivuuden torjumiseksi, ja niitä tulee käyttää joka päivä tai mahdollisesti jopa useamman kerran päivässä.

Sillä ei ole juurikaan vaikutusta, jos laitat paksun kerroksen kosteuttavaa voidetta viikon verran, ja sitten seuraavalla viikolla hylkäät uuden tapasi. On erittäin tärkeää käyttää tällaisia kosteuttavia tuotteita päivittäin, ja vähintään aamuisin ja iltaisin.

Jotta sinun olisi helpompaa muistaa käyttää kosteusvoidetta, se kannattaa jättää yöpöydälle tai kylpyhuoneeseen.

Lisäksi, jotta voisit lisätä ihosi saamaa kosteutusta, on hyvä idea laittaa näitä voiteita sen jälkeen kun olet pessyt kasvosi tai käynyt kylvyssä, eli silloin, kun ihosi on vielä märkä.

Älä unohda, että on aina parempi laittaa voiteita iholle pehmeitä liikkeitä tehden, jotta kasvojen ärtymistä voitaisin välttää.

2. Pese kasvosi lämpimällä vedellä

 

kasvojen pesu haalealla vedellä

Kannattaa aina pestä kasvot lämpimällä vedellä sen jälkeen kun olet tullut kotiin töistä, tai liikunnan jälkeen, ja samoin näin tulisi tehdä silloin kun heräät aamulla ja kun menet nukkumaan.

Näin voit helpommin saada ihohuokosesi rentoutumaan, mikä auttaa pitämään ihon kosteutettuna. Kasvojen peseminen kuumalla vedellä ei ole hyvä idea, sillä tämä tapa ärsyttää ihoa sekä poistaa kosteutusta.

Sama pätee myös suihkussa käymiseen, eli jos käytät kuumaa vettä (esimerkiksi talvisin), me suosittelemme, että peset kasvot haalealla vedellä.

Lue aiheesta lisää: Neljä vinkkiä ihon kuivuuden vähentämiseksi

3. Hiero kasvojen ihoa hellävaraisesti

On virhe uskoa, että kuivan ihon omaavilla ihmisillä ei ole tarvetta kuorinnalle. Tämähän on tekniikka, jota käytetään kuolleiden ihosolujen poistamiseksi ja ihohuokosten tukkeutumisen torjumiseksi, joten se on tehokas mitä tahansa ihotyyppiä koskien.

Kannattaisi pitää mielessä, että moni sellainen tuote, jota saa ostaa vapaasti kaupoista, voi itse asiassa pahentaa ihon kuivuutta. Siksi tulisi varmistaa ensinnäkin se, että tietty tuote sopii omalle ihollesi, ja hieronta tulisi myös tehdä hyvin hellävaraisesti. Voit myös kokeilla tehdä kuorinta-aineen itse luonnollisista aineksista.

Kun pääset kuorinnassa ja hieronnassa loppuun, älä unohda ihon kosteuttamista.

4. Kuivaa ihosi hitaasti

Kun olet käynyt suihkussa tai pessyt kasvosi, on parasta antaa ihon kuivaa omaan tahtiin, ilman pyyhettä. Jos et kuitenkaan pidä tästä ideasta, sinun tulee olla hiukan varovainen käyttämäsi pyyhkeen kanssa.

 • Ensinnäkin sen tulee mielellään olla valmistettu puuvillasta.
 • Lisäksi muista, että ihoa ei tulisi hangata pyhkeellä, vaan sen sijaan kannattaa taputella pintaa pehmeästi enintään 20 sekunnin ajan.
 • Toinen vaihtoehto on pehmeän kankaan käyttö niin, että käytät hienoista painetta ihoa kuivatessasi.

5. Juo runsaasti vettä

 

juo runsaasti vettä

On hyvin tärkeää kosteuttaa ihoa sisältä käsin, jotta voisit antaa sille joustavuutta ja kimmoisuutta.

Kun juot vettä, voit poistaa ne myrkylliset aineet jotka aiheuttavat kuivuutta. Samalla vesi auttaa myös viemään ravinteita soluille.

Jos sinulla on kovin kuiva iho, me suosittelemme juomaan ainakin kaksi litraa vettä päivässä. Tähän määrään sisältyvät luonnolliset mehut ja yrttihaudukkeet.

6. Suojaa ihoasi vaseliinilla

Ne, joiden iho on kuiva, tietävät erittäin hyvin että kyseessä on ongelma, joka pahenee talvisin. Tämä johtuu kodeissa käytettävistä lämmitysjärjestelmistä, tuulesta, ulkona vallitsevasta kylmyydestä ja lumesta.

Jos omakin ihosi kuivuu enemmän talvella, voit laittaa vaseliinia kasvoillesi ennen kuin lähdet kotoa, jotta voisit pitää yllä ihosi luonnollista kosteutusta pidemmän aikaa.

7. Syö terveellisesti

Aivan kuten vesi on tekijä joka kosteuttaa ihoasi, näin tekevät myös hedelmät ja raa’at kasvikset. Lisäksi saat niistä paljon ravinteita ja vitamiineja, jotka parantavat hyvinvointiasi yleisesti ottaen.

Yritä nauttia vähintään kaksi hedelmää ja kaksi annosta kasviksia päivittäin, ja kannattaa ostaa etenkin sellaisia tuotteita, jotka ovat kaudelle ominaisia.

Parhaisiin vaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

8. Helli ihoasi maidolla

Usko tai älä, moni kaupoissa myytävä kasvoille tarkoitettu tuote sisältää maitoa. Tämä johtuu siitä, että maito on luonnollinen puhdistava ja kosteuttava neste, joka on erittäin tehokas apu ihonhoidossa.

 • Jotta voisit käyttää maitoa ihosi kunnon parantamiseksi, pese ensin ihosi kunnolla.
 • Liota sitten pumpulia maidossa, ja pyyhi kasvosi nesteellä.

Näin voit ensinnäkin estää ärtymistä sekä tarjota ihollesi kosteutusta, mutta lisäksi vähennät punoitusta ja ihon hilseilyä.

On parempi vaihtoehto käyttää tässä täysmaitoa, sillä se sisältää enemmän maitohappoa, rasvoja ja lipidejä.

9. Vähennä suolan ja rasvojen saantiasi

 

vihannekset ja hedelmät kuivan ihon pelastajat

Pikaruoka ei ainoastaan saa aikaiseksi painonnousua ja kolesterolin lisääntymistä, vaan lisäksi se aiheuttaa kuivumista kehossa sekä lisää siten ihonkin kuivumista.

 • Rajoita suolan syöntiä, ja samoin vähennä paistettujen ja kofeiinia sisältävien ruokien saantiasi.
 • Lisäksi kannattaa välttää liiallista alkoholin juontia, kuten myös virvoitusjuomien nauttimista.

10. Älä tupakoi

Tupakalla on lukuisia haitallisia vaikutuksia ihmisen terveyteen, ja yksi näistä seurauksista liittyy ihon kuivumiseen.

 • Näin käy siksi, että tupakansavussa on tervaa, joka tukkii ihohuokoset sekä saa aikaan näppylöiden syntyä ja kuivumista.
 • Tämä sitten estää ihon hengittämistä sekä rajoittaa kehon solujen hapensaantia.
 • Jos tämä kaikki ei vielä vakuuta sinua, muista, että tupakointi vähentää C-vitamiinin määrää kehon kudoksissa.

Muista nämä kymmenen perusneuvoa, jos haluat päästä eroon kasvojen ihon kuivuudesta luonnollisin keinoin!

 • Spencer, T. S. (1988). Dry skin and skin moisturizers. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/0738-081X(88)90028-4

 • Harding, Watkinson, Rawlings, & Scott. (2000). Dry skin, moisturization and corneodesmolysis. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1046/j.1467-2494.2000.00001.x

 • Marino, C. (2001). Skin Physiology , Irritants , Dry Skin and Moisturizers. Safety And Health. https://doi.org/Report number: 56-2-2001a