Poista selän jenkkakahvat

Poista selän jenkkakahvat

Viimeisin päivitys: 05 joulukuuta, 2018

Kun päivät lämpenevät, alamme miettimään lomaa ja uimapukuja. Ehkä söimme normaalia enemmän talven aikana, ja nyt saatamme haluta pudottaa jonkin verran painoa, koska selän jenkkakahvat eivät ole niin viehättävät. Tässä artikkelissa kerromme miten päästä eroon noista selän möllyköistä, jotka aiheuttavat myös huonoa ryhtiä.

Sano hyvästit selkäsi michelinrenkaille

Rasvan on taipumus kerääntyä selkään, mutta emme yleensä ole motivoituneita tekemään asialle mitään ennen kuin olemme hississä tai pukukopissa, ja huomaamme todellisen asianlaidan – tällöin olemme paniikkikohtauksen partaalla. Jenkkakahvat, jotka muodostuvat selkärangan molemmille puolille, käsivarsien tai rintaliivien alle, voivat saada mielen synkistymään.

Jos sinulla on jenkkakahvat selässäsi ja haluat päästä niistä eroon, on olemassa joitakin liikuntaharjoituksia joilla voit vähentää niitä. Poista selän jenkkakahvat seuraavien harjoitusten avulla:

Selän jenkkakahvat pois liikuntaharjoitusten avulla

Selän jenkkakahvat pois selkäliikkeillä.

Nämä harjoitukset eivät kestä enempää kuin 15 minuuttia päivässä ja ne auttavat sinua saavuttamaan päämääräsi nopeasti. Jos et ole tottunut harrastamaan liikuntaa, voit vähentää toistojen määrää ja korvata osan juoksulenkillä.

 • Harjoitus 1 vahvistaa alaselkää: Makaa jumppamatolla ja venytä käsivartesi eteenpäin, koskettaen korviasi olkapäilläsi. Ilman että kätesi koskettavat lattiaa, kaarra selkäsi taaksepäin, pitäen jalkasi tiukasti lattiassa. Palaa alkuasentoon. Tämä on yksi toisto. Tee ainakin 1 sarja 10:llä toistolla alkuunsa, myöhemmin kaksi 10 toiston sarjaa.
 • Harjoitus 2 eliminoi jenkkakahvat selästä: Olet samassa asennossa kuin ylläolevassa harjoituksessa, ja nyt aseta kämmenesi pääsi taakse ja nosta vartaloasi kuten edellisessä. Palaa alkuasentoon. Tee kaksi 15 toiston settiä.
 • Harjoitus 3 vähentää rasvaa alaselästä: Kädet pääsi takana, notkista selkääsi vasemmalle puolelle ja toista sama oikealle puolelle. Tee kaksi kymmenen toiston settiä molemmille puolille.
 • Harjoitus 4 sanoo hyvästi jenkkakahvoillesi: Polvistu ja aseta kämmenesi matollesi (koira-asento) ja rentouta selkärankasi. Notkista selkäsi ylös kuten kissa ja alas ikäänkuin yrittäisit koskettaa lattia vatsallasi. Rasittamatta selkääsi, toista 10 kertaa.

Ruokavalio jenkkakahvojen poistoon

Jenkkakahvat pois kunnon ruokavaliolla.
Liikunnan lisäksi on hyvä pitää yllä painonpudotukseen tähtäävää ruokavaliota. Liiallisen epäterveellisen rasvan ja sokerin syöminen on luultavasti yksi syy siihen, että selkäsi ei ole ihan siinä kunnossa kuin haluaisit sen olevan.

Sinun tulee lopettaa tyydyttyneiden rasvojen syöminen vähäksi aikaa kokonaan, ja jatkossakin niitä tulisi nauttia vain pieniä määriä. Sinun tulisi myös poistaa ruokavaliostasi seuraavat ruoat: punainen liha, prosessoidut lihat, maitotuotteet, valmisruoat ja valkoinen sokeri (ja kaikki mikä sisältää sitä, kuten virvoitusjuomat). Kaikki nämä ruoat aiheuttavat rasvan kertymisen kehoon.

Jos harrastat vain liikuntaa, et pääse tavoitteisiisi: sinun tulee seurata kunnon ruokavaliota. Ruokavalio on hyvin tärkeä terveydellesi, ei pelkästään syy pysyä hoikkana. Voisit lisätä ruokavalioosi luonnollisia rasvanpolttajia kuten:

 • Vihreä tee
 • Greippi
 • Porkkana-sellerimehu
 • Tomaattimehu aloe veralla ja sitruunalla

Kokeile juoda aamupalaksi jotakin seuraavista, sillä ne auttavat rasvanpoltossa:

Poista selän jenkkakahvat – lisävinkkejä

Olemme jo kertoneet ruokavalion ja liikunnan selän jenkkakahvojen vähentämistä edistävistä vaikutuksista. Unohdammeko jotakin? Voit aina parantaa tuloksia muutamilla keinoilla, kuten nämä:

Hieronta

Etenkin lymfahieronta auttaa pääsemään eroon kerääntyneestä rasvasta ja nesteistä.

Jos et saa kumppania hieromaan selkääsi, varaa aika hierontaan. Se rentouttaa sinua ja etenkin lymfahieronta auttaa vähentämään kerääntynyttä rasvaa ja nesteitä.

Savinaamiot

Hiero kerran viikossa savinaamio selkääsi pyörivin tasaisin liikkein. Jos et ylety, koita käyttää esimerkiksi jotakin kahvallista kylpysientä tai pyydä kumppanilta apua. Savi on oivallinen rasvan poistoon.

Tarkasta asentosi

Jos pidät selkääsi kyttyrällä, se saa näyttämään siltä kuin kaikki roikkuisi ja niin rasvamöykyt tulevat esiin. Kun suoristat selkäsi, vaikutat hoikemmalta ja seksikkäämmältä.

Käy uimassa

Uiminen on kokonaisvaltainen kehon kuntoharjoitus, joka vahvistaa selän lihaksia jaauttaa estämään rasvaa kertymästä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hussain SM, Urquhart DM, Wang Y, Shaw JE, Magliano DJ, Wluka AE, Cicuttini FM. Fat mass and fat distribution are associated with low back pain intensity and disability: results from a cohort study. Arthritis Res Ther. 2017 Feb 10;19(1):26.
 • Kim JY. Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. J Obes Metab Syndr. 2021 Mar 30;30(1):20-31.
 • Thomas M, Dsilva JA. Grading of “Back Rolls”: Guide to Treatment Options. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2021 Oct 26;9(10):e3827.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.