Hoikista vyötäröä luonnollisesti

Haluatko kauniin solakan vyötärön? Sinun ei tarvitse raahautua salille, vaan voit treenata keskivartaloa kotoa käsin. Muista, että säännöllinen treenaus on avain menestykseen ja tuloksiin.
Hoikista vyötäröä luonnollisesti
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Monet naiset huokailevat tiimalasivartalon perään. Kapoinen vyötärö on monen mielestä naisellinen ja siro, ja sopii kauniisti yhteen naisellisen lantion ja rintamuksen kanssa. Hoikista vyötäröä luonnollisesti ja lyhyessä ajassa tässä artikkelissa esittelemiemme ohjeiden avulla.

Naisellinen ja miehekäs vyötärö

Vyötärön muoto on miehillä ja naisilla erilainen. Naisen vyötärö on yleensä miehen vyötäröä kapeampi ja kurvikkaampi, miehellä vyötärö voi olla vain aavistuksen muuta yläkroppaa kapeampi. Kehon muoto vaihtelee naisesta toiseen, eikä kaikilla ole huomattavaa vyötäröä. Jotkut ovat muodoltaan tasapaksuja, toiset taas ovat perineet äidin puolelta kapoisan vyötärön.

Vatsan seudulle kertyy helposti rasvaa, mikäli et harrasta aktiivisesti liikuntaa ja syö terveellisesti. Hoikista vyötäröä luonnollisesti tehden terveellisiä elämäntapavalintoja ja omistaudu asialle.

Löysä ja rasvamakkaroita täynnä oleva vyötärön alue on isompi projekti, mutta säännöllisillä ponnistuksilla voit päästä haluamiisi mittoihin ja muotoon. On tärkeää tehdä treeniohjelma ja suunnitelma vyötärön kaventamiseksi, jota noudatat uskollisesti. On mahdotonta pudottaa painoa pelkästään vatsan alueelta, eikä ole suositeltavaa treenata pelkkiä vatsalihaksia. Kokonaisvaltainen kehon hyvinvointi ja lihasten vahvistaminen poistaa rasvakudosta kaikkialta kehosta ja kaventaa vyötäröä pikkuhiljaa.

Hoikista vyötäröä luonnollisesti.

 

Jos vatsan seudulle on kertynyt pari makkaraa ja jenkkakahvat, hoikista vyötäröä helposti muutamia ohjeita noudattamalla.

Hoikista vyötäröä luonnollisesti näillä ohjeilla:

Ravinto

Terveellinen ruokavalio on kaiken A ja O, olipa tavoitteenasi laihtua tai kohentaa terveyttä. Kun nautit korkealaatuista, terveellistä ruokaa, ei kehoon pääse varastoitumaan ylimääräistä rasvaa. Vatsa pysyy timminä, kun et herkuttele rasvaisilla ja sokerisilla ruuilla. Helppo tapa lisätä kasviksia ja hedelmiä suurissa määrissä ruokavalioon on juoda tuorepuristettuja mehuja (valmista ne itse, älä osta kaupasta). Jos haluat laihtua, on tärkeää poistaa helposti lihottavat ruuat ruokavaliosta. Vältä näitä:

 • Valkoiset jauhot
 • Sokerit
 • Rasvassa paistettu ruoka
 • Maitotuotteet
 • Makkarat ja leikkeleet
 • Pasteijat, leivonnaiset
 • Leipä

Korvaa nämä ruuat tuoreilla vihanneksilla ja kasviksilla, ja kokeile rohkeasti eri reseptejä. Suosi etenkin näitä:

 • Hedelmät
 • Kasvikset
 • Pavut
 • Kuivatut hedelmät
 • Täysjyvätuotteet, raakasokeri
 • Kevyet lihat, kuten kana ja kalkkuna

Älä unohda veden nauttimista: juo ainakin 2 litraa päivässä.

Hieronta

Hoikista vyötäröä luonnollisesti hieronnan avulla: kunnollinen hieronta laittaa nesteet ja kuona-aineet liikkeelle ja tehostaa rasvanpolttoa. Kauneushoitoloissa on tarjolla eri hierontoja eri tarkoituksiin, mutta jo tavallinen rentouttava hieronta auttaa laihtumaan. Hieronta rentouttaa ja alentaa stressitasoa, helpottaa ahdistusta ja hermostuneisuutta – rauhallisena syöt vähemmän, etkä välttämättä tunne tarvetta naposteluun. Näin vatsalle ei pääse kertymään rasvapeitettä.

Hoikista vyötäröä hieronnan avulla.

 

Jooga

Hoikista vyötäröä luonnollisesti joogan avulla. Monet aliarvioivat joogan vaikutuksen, sillä se koetaan rauhallisena liikuntamuotona, joskus jopa pelkkänä venyttelynä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä jooga vahvistaa lihaksia ja luustoa, polttaa rasvaa, kiinteyttää ja tekee kehosta notkean. Jooga parantaa tasapainoa ja kohentaa mielialaa.

Monet harrastavat joogaa sen tyynnyttävän ja rauhoittavan vaikutuksen takia, ja joogassa tärkeää onkin löytää mielen tasapaino ja harmonia. Jooga auttaa vähentämään stressiä ja rentouttamaan lihaksia, mikä auttaa pitämään huolta koko kehosta ja ehkäisemään liiallisen rasvakudoksen muodostumista.

Joogaa löytyy eri muotoja ja tasoja, ja jokaisen on helppo alkaa harrastamaan joogaa. Voit kokeilla tehokkaita joogamuotoja, kuten saunajoogaa, tai suosia rauhallisempia joogatunteja, kuten hatha- joogaa.

Liikunta

Fyysinen rasitus on tärkeä osa laihtumista ja kapeamman vyötärön saavuttamista. On tärkeää omistautua treenaamiselle ja pysyä liikuntasuunnitelmassa. Liikunta kannattaa aloittaa pikkuhiljaa ja lisätä sen määrää vähitellen. Ei kannata varata liikuntatuntia viikon jokaiselle päivälle, sillä kroppa ei jaksa yhtäkkistä liikuntamäärää, motivaatio lopahtaa, ja harvalla meistä on aikaa treenata joka päivä.

Aseta itsellesi realistiset tavoitteet ja aloita liikunta niistä lajeista, joista tiedät nauttivasi. Liiku kävellen, pyöräillen tai juosten. Varaa paikka tennistunnille tai kokeile punttisalilla huhkimista ohjaajan kanssa. Et tule huomaamaan tuloksia muutamassa viikossa, sillä pysyvien tulosten saavuttaminen kestää kuukausia, jopa vuosia riippuen aloitustasosta ja liikunnan määrästä. Pysyviä merkkejä alkaa huomaamaan noin kolmen kuukauden jälkeen liikunnan aloittamisesta. 

Liikunta vyötärön kaventamisen apuna.

 

Muokkaa vyötäröä näillä liikkeillä

Fyysinen aktiivisuus on tärkeää, mikäli haluat kaventaa vyötäröä ja saada timmimmän vatsan. Jos punttisalilla tai liikuntatunneilla hikoilu ei ole juttusi, voit helposti treenata myös kotona. Kutsu kaveri liikkumaan kanssasi ja liikuntahetkistä on vaikeampi luistaa.

Hoikka vyötärö kotijumpalla.

 

Harjoitus 1

Seiso pystyasennossa, erota jalat toisistaan ja pidä selkä suorana. Nosta kädet ilmaan ja ota vasemmalla kädellä oikeasta kämmenestä kiinni, pidä käsivarret suorina pään yläpuolella. Hengitä sisään ja ulos hitaasti ja rauhallisesti, yritä hengittää pallean kautta, ei pelkästään pinnallisesti.

Nojaa ylävartaloa oikealle kohti lattiaa niin pitkälle kuin pystyt, taivuta lantiosta ja vyötäröltä, pidä jalat tukevasti maassa. Älä koukista selkää, vaan pidä se suorana. Laske yläkroppa niin pitkälle, että sormet koskevat lattiaan (tämä voi vaatia harjoitusta, joten älä pakota itseäsi epämukaviin asentoihin). Pyöräytä keho vasemmalle puolelle lattian kautta, kädet yhä pään yläpuolella ja lattiaa kohti kurkottaen. Nosta keho vasemman puolen kautta takaisin pystyasentoon, näin olet piirtänyt käsilläsi näkymättömän ympyrän.

Toista sama toisella puolella. Tämä on yksi toisto, toteuta liike viisi kertaa kummallakin puolella.

Harjoitus 2

Seiso selkä suorassa, kurkota oikealla kädellä reittä myöten lattiaa kohti ja kurkota vasemmalla kädellä kohti kattoa, tunnet venytyksen kyljessäsi. Tee liike hitaasti ja rauhallisesti. Vaihda käsiä ja toista toisella puolella. Toista 10 kertaa kummallakin puolella.

Harjoitus 3

Seiso suorassa lattialla, levitä jalkoja hieman, koukista polvia ja aseta kädet lantiolle. Kierrä kehoa niin, että vasen olkapää liikkuu taakse ja oikea eteenpäin, kierrä keskivartaloa, kunnes näet kantapääsi. Palaa aloitusasentoon ja kierrä kehoa toiseen suuntaan.

Tee 20 toistoa kummallakin puolella. Muuntele harjoitusta käyttämällä painoja tai pitämällä kädet suorana kehon edessä tai pään takana.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.