Mikä aiheuttaa peräpukamat? Miten niitä hoidetaan?

syyskuu 23, 2015

Peräpukamat ovat tulehduksia, jotka tapahtuvat peräsuolen tai peräaukon alueen laajenevissa verisuonissa. Näin ilmestyy sarja suonikohjuja. Nämä tulehdukset ovat hyvin epämiellyttäviä ja voivat äityä hyvinkin kivuliaiksi. Ne voivat tapahtua sisäisesti, ulkoisesti tai sekä sisäisesti että ulkoisesti samaan aikaan. Mutta mikä aiheuttaa peräpukamat?

Mitkä ovat peräpukamien oireet?

Kun peräpukamat eivät ole vakavia, yleensä ei ilmene oiretta joka osoittaisi että kärsit niistä. Mutta jos ne ovat vakavia, seuraavia oireita voi esiintyä:

  • Verenvuotoa ulostaessa.
  • Pullistumat: Eräänlainen pullistuma joka ilmestyy kun peräpukamat ilmestyvät ulos peräaukon sisältä. Pullistumat voivat olla kipeitä ja vaikeita poistaa.
  • Eritys: Limaa joka tulee peräaukon limasta itsestään, minkä ovat tavallisesti aiheuttaneet sisäiset peräpukamat.
  • Ärsytys: Tämä tapahtuu normaalisti ulostuksen tai erityksen jälkeen. Sillä on tapana aiheuttaa kutinaa ja polttavaa tunnetta.
  • Kipu: Kun peräpukamat ovat sisäisiä, tätä oiretta ei yleensä esiinny. Mutta kun ne ovat ulkoisia, peräaukon alueen paine aiheuttaa epämukavuutta ja kipua.

Mikä aiheuttaa peräpukamat?

Ruokavalio on tavanmukaisesti peräpukamien pääaiheuttaja. Huono ruokavalio voi aiheuttaa ummetusta, ripulia ja muita ruoansulatusongelmia jotka vaikuttavat alueelle jolla peräpukamat esiintyvät, ja seurauksena alat kärsiä tästä epämukavuudesta.

Eräät ruoka-aineet vaikuttavat enemmän kun toiset peräpukamien ilmaantumiseen. Sen tietäminen on hyödyllistä, jotta voit alkaa vähentämään niiden ruoka-aineiden kulutusta jotka peräpukamia aiheuttavat, ja valita terveellisempi ruokavalio. Alapuolella kerromme ruoka-aineista jotka voivat vaikuttaa eniten tämän ongelman ilmentymiseen.

Ruokavalio

1. Sokeri

mikä aiheuttaa peräpukamat: sokeri

Kun ruokavaliossasi on suuri annos puhdistettua sokeria, olet alttiimpi kärsimään ummetuksesta, jäykistä suoliston liikkeistä ja lopulta tulehduksesta peräsuolessa. Tämän tyyppisillä ruoilla on taipumus olla yleisin peräpukamien aiheuttaja ja niin kauan kun jatkat niiden kuluttamista suurina määrinä, tulee olemaan todella vaikeaa parantaa tätä ongelmaa.

Liiallinen sokerin kulutus voi myös vaikuttaa muiden terveysongelmien kehitykseen kuten refluksitaudin, haavaumien, ärtyvän suolen oireyhtymän, divertikuliitin, keliakian, paksusuolen syövän, haimatulehduksen, maksakirroosin, tyrien jne.

2. Suola

On selvää, että suolan liiallinen kulutus on yksi kohonneen verenpaineen aiheuttajista. Kun verenpaine nousee, suonet peräsuolessasi ja peräaukossasi tulevat alttiimmiksi tulehtumiselle ja peräpukamien kehittymiselle.

3. Alkoholi

mikä aiheuttaa peräpukamat: Alkoholi

Alkoholijuomien nauttimisessa on peräpukamien riski. Tällaiset aineet kuivattavat kehoa ja seurauksena aiheuttavat huonon ruoansulatuksen ja ummetusta.

Muut syyt

Huonon ruokavalion lisäksi myös muut yleiset tekijät voivat aiheuttaa peräpukamia: raskaus, synnytys, wc:ssä istuminen pitkät ajat, ikä, lihavuus, huono ruoansulatus, kovat suolistoliikkeet, ulostuksen pakottaminen ja jotkin sairaudet kuten maksakirroosi.

Peräpukamien hoito

Peräpukamat ovat ongelma, jonka aiheuttaa enimmäkseen huono ruokavalio, minkä vuoksi ensimmäinen askel ongelman hoitamiseen on noudattaa terveellistä ruokavaliota, jossa on runsaasti kuitua ja kosteuttavia ruoka-aineita, jotka edistävät hyvää ruoansulatuskanavan toimintaa. Sinun pitäisi juoda myös vähintään kaksi litraa vettä päivässä ja noudattaa terveellisiä elämäntapoja, kuten harrastaa säännöllistä liikuntaa.

Kylmäterapia

Peräsuolen ja peräaukon alueen tulehdusten vähentämiseen yksi tehokkaimmista hoidoista on laittaa pussillinen jäätä tai erittäin kylmää vettä tälle alueelle.

Valkosipuli

Valkosipuli auttaa peräpukamiin

Valkosipulin muiden ainesosien ohella se sisältää kaksi tärkeintä ainesta jotka toimivat terveytesi hyväksi: ne ovat allisiini ja diallyylisulfidi.

Valkosipuli on voimakas hoitokeino peräpukamiin. Se vähentää tulehdusta ja on loistava peräpukamille jotka ilmestyvät sisäisesti, koska se auttaa kutistamaan pullistumia jotka voivat olla epämiellyttäviä ja kivuliaita.

Lisää pieni määrä valkosipulia suoraan pukamien alueelle ja tunnet heti polttavaa tunnetta, mutta sillä on tulehduksia torjuva vaikutus. Anna vaikuttaa kaksi minuuttia ja käy suihkussa poistaaksesi valkosipulin.

Kuuma kylpy

Kuumalla vedellä on rentouttava ja tulehduksia torjuva vaikutus. Vähentääksesi peräpukamien aiheuttamaa epämukavuutta, kipua ja turvotusta, sinun pitäisi käydä 15 minuutin mittaisessa kuumassa kylvyssä joka päivä.

Pellavansiemenet

Pellavansiemenet auttavat peräpukamiin

Pellavansiementen lisääminen ruokavalioon on loistava tapa vähentää peräpukamien riskiä, ja ne ovat myös loistavia hoitamaan niitä. Pellavansiemienissä on runsaasti kuitua, ne imevät paljon vettä ja muodostavat ns. liimaa, joka parantaa hyvää ruoansulatusta, auttaa pääsemään eroon kuona-aineista, ehkäisee ummetusta ja toimii luonnollisena laksatiivina.