Parhaat siemenet painonpudotusta varten

syyskuu 7, 2015

Ihmedieettejä ei tietenkään ole olemassa, kuten kaikki jo tietävät. Painon vähentäminen on yksinkertaisesti paljon vaivannäköä vaativa operaatio. Ennen kaikkea se kuitenkin vaatii kunnollista ja oikeanlaista ravintoa, joka ei ainoastaan saa sinua polttamaan enemmän rasvaa, vaan joka myös huolehtii terveydestäsi. Kuitu on myös erittäin olennainen asia painonpudotuksessa. Siksi haluammekin tässä artikkelissa kertoa sinulle parhaista painon vähentämistä tukevista siemenistä. Nämä luonnon pienet ihmeet sisältävät todella paljon sellaisia ainesosia, jotka ovat ehdottoman tärkeitä myös silloin, kun haluat vähentää painoasi.

Siementen hyödyt painonpudotuksessa

ihannepaino

Heti aluksi on hyvä selventää, että kuidun saanti on aivan äärimmäisen tärkeää elimistösi hyvän toiminnan takaamiseksi. Kuitu auttaa elimistön sääntelyssä, ja se on todella oleellista ruoansulatuksen kunnollisen toiminnan kannalta. Se myös auttaa kaiken sellaisen kuona-aineen poistamisessa, jota elimistösi ei halua pitää sisällään. Kuitu on kaiken tämän lisäksi avainasemassa silloin, kun haluat vähentää painoasi terveellisellä tavalla.

Tiesitkö muun muassa sen, että kuitua paljon sisältävä ruokavalio voi antaa sinulle suojaa diabetesta vastaan? Tai että kuitu on hyvä keino estää sydämeen liittyviä sairauksia? Kuitu on myös mahtava keino kehon kolesterolitason tasapainottamiseksi. Siemenet ovat kaikkein eniten kuitua sisältävä luonnontuote, joten ne ovat äärimmäisen hyödyllisiä tämän kannalta.

Elimistösi tarvitsee myös bakteereja, ja siemenistä saat kehollesi todella hyödyllisiä bakteereja. Lisäksi saat niistä paljon energiaa. Siementen syönti ei ole mitään vastenmielistä puuhaa, sillä ne ovat itse asiassa todella maukkaita – kukapa ei pitäisi esimerkiksi auringonkukan siementen tai kurpitsansiementen mausta?

Kun olet päättänyt pudottaa painoasi, kannattaa sinun ehdottomasti sisällyttää siemeniä uuteen ruokavalioosi. Ne ovat täydellinen liittolainen tässä puuhassa. Siemenet auttavat sinua polttamaan rasvaa, ne saavat olosi tuntumaan kylläiseltä, ja ne parantavat aineenvaihduntaasi. Ne ovat siis täydellinen lisä esimerkiksi salaatteihin, smoothie-juomiin tai välipaloihin. Katsotaan siis tarkemmin sellaisia siemeniä, jotka parhaiten soveltuvat painon vähentämiseen – osan niistä saatat jo tunteakin, kun taas osa on harvinaisempia tuotteita.

1. Chia-siemenet

chia2

Jos olet seurannut keskustelua ravinteista, olet ehkä jo kuullutkin puhuttavan näistä siemenistä. Chia-siemenet sisältävät sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua. Ne ovat täydellinen tuote aineenvaihdunnan tehostamiseen sekä painon vähentämiseen vähän kerrallaan, mutta tämä vaatii sen, että syöt näitä siemeniä säännöllisesti. Sinun on hyvä myös olla tietoinen siitä, että chia-siemenet ovat hyödyllisiä minkä tahansa verenkiertoon liittyvän ongelman hoidossa, sillä ne sisältävät suuren määrän Omega-3 sekä Omega-6 -rasvahappoja. Nämä hapot vähentävät huonolaatuisen kolesterolin sekä triglyseridien määrää, ja taas lisäävät hyvälaatuisen kolesterolin eli HDL-kolesterolin määrää.

Eli miten chia-siemenillä voi sitten pudottaa painoa? Tämä on erittäin helppoa. Voit löytää näitä siemeniä luontaistuotekaupoista sekä myös tavallisemmista ravintokaupoista. Vain kaksi ruokalusikallista päivässä riittää luomaan vaikutuksen elimistössäsi, ja voit laittaa chia-siemeniä esimerkiksi salaatteihin, jogurtteihin, pirtelöihin tai vaikkapa hyytelöihin.

2. Pellavansiemen

pellavansiemenet

Olet ehkä kuullut ihmisten puhuvan pellavansiementen käytöstä ruoanlaitossa. Miksi ne sitten ovat niin hyödyllisiä? Näissä pienissä siemenissä on suuri määrä ruoansulatukselle tärkeää kuitua, ja ne ovat yleisesti tunnettuja siitä, että ne ovat kaikkein paras kasviperäinen Omega-3 -rasvahappojen lähde. Niiden tunnetaan myös olevan luonnon paras heikon estrogeenin lähde, ja siksi pellavansiemeniä voidaan täydellä oikeudella sanoa niin kutsutuksi superruoaksi. Mahtava tuote siis kaiken kaikkiaan!

Asiantuntijoiden mukaan pellavansiemenistä saa suuremman määrän kuitua kuin mistään muusta viljatuotteesta. Nämä siemenet estävät ummetusta, ne alentavat kolesterolia, ja lisäksi saat niistä mahtavan annoksen Omega-3 -rasvahappoa. Tämä hapon määrä on itse asiassa niin suuri, että pellavansiemen on parempi Omega-3:n lähde kuin mikään kala. Miten siis voisit enää olla päivääkään ilman tätä superterveellistä luonnontuotetta?

Pellavansiemeniä on todella helppo löytää mistä tahansa luontaistuotekaupasta. Voit syödä niitä millä tahansa tavalla, laittamalla niitä esimerkiksi jogurtteihin, salaatteihin tai pirtelöihin. Ja pellavansiementen syönti ei ole mitään pakkopullaa, sillä niillä on todella herkullinen maku.

3. Sinapinsiemenet

sinapinsiemenet

Nämä siemenet ovat hyvänmakuisia, ja voit lisätä sinapinsiemeniä makua antamaan mausteen tapaan esimerkiksi kalaan, lihaan tai salaatteihin. Ne sopivat paremmin kuin hyvin lisukkeeksi ruokiisi, sillä saat niistä Omega-3 -rasvahappoa, kalsiumia, kuitua, rautaa, magnesiumia, niasiinia, fosforia, proteiineja, seleeniä sekä sinkkiä. Kaiken tämän lisäksi ne ovat myös erittäin hyvin ruoansulatusta edistävä tuote, sillä niillä on sellainen mahan toiminnan kannalta mahtava piirre, että ne stimuloivat mahanesteen eritystä.

Löydät näitä siemeniä erittäin helposti, sillä ne ovat jo vakiintuneet osaksi ruoanlaittoa, ja niitä käytetään lisänä lukemattomissa ruokalajeissa. Voit laitaa niitä salaatteihin tai esimerkiksi herkullisiin lohta, kalkkunaa tai kanaa sisältäviin ruokiin. Muista kuitenkin aina, että käytät liharuoissa vähärasvaista lihaa.

4. Auringonkukansiemenet

auringonkukansiemenet

Kukapa ei pitäisi auringonkukansiementen mausta? Nämä ovat jo klassikko, mutta pitäisi aina muistaa, ettei auringonkukansiemeniä tulisi syödä suolattuina. Tottakai ne maistuvat äärimmäisen hyviltä tällä tapaa, mutta suola ei edesauta painon putoamista, vaan se itse asiassa saa aikaan nesteen kerääntymistä elimistöön. Suola on myös haitallista munuaistesi terveyden kannalta.

Miksi auringonkukansiemenet siis sopivat painonpudotuksen tueksi? Ne antavat sinulle kylläisyyden tunteen helposti, ja ne kohentavat aineenvaihduntaasi. Ne ovat lisäksi äärimmäisen terveellisiä, sillä ne sisältävät öljyhappoa, linolia, lesitiiniä, sekä palmitiini-,  steariini- ja arakidiinihappoaKaikki nämä ainesosat auttavat sinua vähentämään huonolaatuisen kolesterolin määrää elimistössäsi sekä lisäämään hyvälaatuisen kolesterolin määrää. Yksi lisähyöty on myös se, että auringonkukansiemenet edesauttavat maksan terveyttä.

Näistä siemenistä löytyvä kuitu auttaa sinua erityisesti vähentämään kolesterolin imeytymistä suolistossasi, sekä sellaisten rasvojen imeytymistä, joiden ei tulisi säilyä elimistössäsi. Ole kuitenkin varovainen, sillä sinun ei tulisi syödä enempää kuin pieni kourallinen auringonkukansiemeniä päivässä – itse asiassa kaksi ruokalusikallista päivässä on jo riittävä määrä. Kaikki tätä suurempi määrä sisältää jo liian paljon kaloreita painon vähentämisen kannalta. Tässä onkin siis kyse oikean tasapainon löytämisestä, jotta voit saada irti maksimaaliset hyödyt auringonkukansiementen ominaisuuksista mutta pysyä samalla painonpudotuksen tavoitteissasi. Muista siis, että vain kaksi ruokalusikallista on hyvä määrä. Voit syödä näitä siemeniä esimerkiksi aamiaisen jälkeen tai vaikkapa iltapäivällä välipalana.

 

UUTISIA VERKOSSA