Parhaat hedelmät nivelkivun hoitoon

Ananas auttaa hoitamaan mustelmia ja vähentää turvotusta ja kipua. Lisäksi ananaksesta on huomattava apu nivelkipujen helpotukseen, oli kyse sitten vamman tai leikkauksen aiheuttamasta kivusta.
Parhaat hedelmät nivelkivun hoitoon

Viimeisin päivitys: 26 helmikuuta, 2019

Oletko yksi niistä miljoonista ihmisistä, jotka kärsivät nivelkivuista? Nivelvaivat ovat yleisiä ja nivelkivun hoitoon käytetyt rahasummat pyörivät miljoonissa euroissa, etenkin mitä tulee kipulääkkeisiin ja tulehduslääkkeisiin. Monilla lääkkeillä voi kuitenkin olla haitallisia sivuvaikutuksia. Suosittelemmekin kokeilemaan luonnon omia keinoja kivunlievitykseen ja tulehduksen hillitsemiseen. Monilla hedelmillä ja marjoilla on suotuisa vaikutus nivelten toimintaan ja ne auttavat ehkäisemään kipua ja epämukavaa tunnetta.

1. Kirsikat nivelkivun hoitoon

kirsikat nivelten hoitoon

Rakastamme kirsikoita! Kun kirsikkakausi on parhaimmillaan, suosittelemme lisäämään tuoreita kirsikoita päivittäiseen ruokavalioon. Kirsikat auttavat lievittämään nivelkipua ja helpottavat tulehdusta, mikä parantaa nivelten liikkuvuutta. Tämä johtuu kirsikoiden suuresta antioksidanttimäärästä.

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että lisäämällä 10-15 kirsikkaa päivittäiseen ruokailuun 20 peräkkäisen päivän ajan voi lievittää kipuja huomattavasti. Poimi siis mukaasi kaupasta tuoreita, meheviä kirsikoita ja nauti niitä sinällään, jälkiruoissa tai salaateissa.

2. Terveellinen ananas

ananas nivelkivun hoitoon

Ananakset ovat tunnetusti täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja, mikä auttaa puhdistamaan kehoa sekä hoitamaan ummetusta. Lisäksi ananas sopii nivelkipujen hoitamiseen. Ananas sisältää bromelaiinia, jota käytetään mm. verenpurkausten ja turvotuksen hoitamiseen ja myös vammasta tai leikkauksesta aiheutuneeseen nivelen turpoamiseen ja kipuun. Ananasta on helppo lisätä ruokavalioon niin mehuissa, smoothieissa, välipalana sinällään nautittuna tai osana salaattia.

2. Granaattiomenan kätketty teho

granaattiomena nivelkivun hoitoon

Aina granaattiomenaa ei ole saatavilla ja sitä voi joutua metsästämään paikallisesta kauppahallista tai luontaistuotekaupasta, mutta jos vain pääset käsiksi tähän tehokkaaseen hedelmään, ota siitä kaikki irti. Granaattiomenan siemenet ovat nimittäin täynnä voimakkaita antioksidantteja, jotka tekevät hyvää koko keholle. Granaattiomenan siemenet voi syödä sinällään, jogurtin sekaan ripoteltuna tai vaikka mehustettuna.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että granaattiomenan nauttiminen ehkäisee ruston ja luuston vaurioitumista ja kulumista, ja vähentää myös tulehdusta ja kipua. 

4. Passionhedelmä

passionhedelmä nivelkivun hoitoon

Passionhedelmä on yksi eksoottisimmista hedelmistä ja niiden tuoksu sekä maku on huumaavan herkullinen. Passionhedelmä sopii turvotuksen ja nivelkivun hoitoon, olipa kyseessä sitten nivelten sairaus tai vammautuminen. Lisäämällä passionhedelmää ruokavalioosi 30 peräkkäisenä päivänä, voit tutkimusten mukaan vähentää sekä kokemasi kivun määrää että voimakkuutta. Passionhedelmää nauttimalla parannat nivelten liikkuvuutta ja lasket mahdollista turvotusta.

Passionhedelmää ei saa kaupasta vuoden ympäri, sillä se kasvaa vain tiettyinä vuodenaikoina, mutta heti kun niiden kausi alkaa, kannattaa niitä ostaa roppakaupalla. Passionhedelmää voi nauttia sinällään tai mehustettuna ja se sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin aterioihin. Kokeile sitä raikkaassa salaatissa tai aamumyslin seassa.

5. Taatelit

taatelit nivelkivun hoitoon

Mahtavan makeat taatelit sisältävät paljon nivelille höydyllisiä ominaisuuksia. Taateleista saat vitamiineja ja mineraaleja, etenkin polyfenoleita. Kaikki nämä ainekset yhdessä auttavat korjaamaan rustoa ja niveliä, sekä vähentävät turpoamista nivelissä, mikä helpottaa oloa ja nivelen liikkumista.

Nauti kuusi pientä taatelia päivässä esimerkiksi aamiaisen yhteydessä ja välipalana. Taatelit ovat luonnostaan todella makeita, joten ne kelpaavat hyvin myös makeanhimon taltuttamiseen. Kokeile erilaisia taatelilaatuja ja löydä oma suosikkisi: medjool-taatelit ovat suuria, kosteita ja meheviä, kun taas deglet noor-taatelit ovat pienempiä ja kuivempia. Pilko taatelia aamiaiskulhoosi pähkinöiden, puuron ja soijamaidon sekaan tai nauti sellaisenaan.

6. Viikuna

viikuna nivelkivun hoitoon

Halusitpa sitten helpottaa nivelkipua tai ummetusta, sopivat viikunat kumpaankin tarkoitukseen loistavasti. Viikunat sisältävät paljon hyödyllisiä ravintoaineita, ja etenkin kuivatut viikunat ovat todellinen tehopakkaus mitä tulee terveellisiin polyfenoleihin. Viikuna helpottaa tulehdusta ja vahvistaa rustoa, joten se on erinomainen nivelkivun hoitoon.

Lisää neljä kuivattua viikunaa päivittäiseen ruokavalioosi ja alat pian huomata niiden positiivisen vaikutuksen. Voit pilkkoa viikunat jogurttiin tai aamupuuroon tai nauttia välipalana pähkinöiden kera.

7. Terveelliset viinirypäleet

rypäleet nivelkivun hoitoon

Viinirypäleitä saa punertavina, mustina ja vihreinä, ja kaikki lajikkeet maistuvat yhtä herkulliselta. Viinirypäleet ovat mehukkaita, joten ne sopivat hyvin mehustamiseen, mutta ne maistuvat myös sellaisenaan tai salaattiin pilkottuna. Älä poista rypäleiden siemeniä, sillä niillä on terveydelle hyödyllinen vaikutus. Viinirypäleen siemenestä uutettua öljyä on käytetty jo vuosisatojen ajan nivelkivun hoitoon.

Voit siis napostella viinirypäleitä välipalaksi estoitta. Niistä saat energiaa ja samalla pidät huolta nivelistä. Viinirypäleiden vaikuttavat ainesosat vähentävät nivelrikon aiheuttamaa turvotusta, ehkäisevät luuston kulumista, kihtiä sekä verenkiertoelimistön sairauksia. Viinirypäleistä saat kaliumia, antioksidantteja sekä B-vitamiinia.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vahvista luita ja lievitä nivelkipua luonnollisella juomalla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vahvista luita ja lievitä nivelkipua luonnollisella juomalla

Vahvista luita ja niveliä, jotta voit elää aktiivisempaa ja tyytyväisempää elämää pidempään. Tämä helppo ja maukas juoma auttaa sinua tehtävässä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.