Nivelkipujen hoito hedelmien avulla

syyskuu 29, 2015
Ananakset auttavat hoitamaan kolhaisuja ja vähentämään tulehdusta. Ne ovat myös todella hyödyllisiä lievittämään loukkaantumisen tai leikkauksen aiheuttamaa nivelkipua.

Oletko yksi niistä miljoonista ihmisistä, jotka kärsivät nivelkivuista? Vaiva on tavallisempi kuin luulisi, ja tulehduslääkkeiden ja kipulääkkeiden myynti takoo miljoonia euroja vuosittain nivelkipujen lääkitsemisen vuoksi. Näillä lääkkeillä saattaa kuitenkin olla vaarallisia sivuvaikutuksia. Oletko jo kokeillut luonnollista hoitoa nivelkipuihin? Nivelkipujen hoito onnistuu helposti myös useiden hedelmien avulla. Tässä artikkelissa listaamme, miten hedelmät helpottavat niveltulehduksen aiheuttamaa kipua ja epämukavaa oloa.

Nivelkipujen hoito hedelmien avulla

1. Kirsikat

Nivelkipujen hoito kirsikoiden avulla.

Kukapa ei rakastaisi kirsikoita! Satokautena kirsikat ovat loistava lisä ruokavalioosi, eikä ainoastaan niiden ravintoarvon takia vaan koska ne ovat loistavia apulaisia nivelkivun, tulehduksen ja kankeuden hoitamisessa. Mikä on kirsikoiden salaisuus? Kirsikat ovat täynnä antioksidantteja.

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että 10 – 15 kirsikan lisääminen päivittäiseen ruokavalioon 20 päivän ajan voi edistää tiettyjä kipua lievittäviä ominaisuuksia. Jos suunnittelet lisääväsi tämän hedelmän ruokavalioosi, pidä mielessä, että happamat ja vielä hieman raa’at kirsikat ovat parhaita tähän tarkoitukseen.

2. Terveellinen ananas

Ananasta nivelkipujen hoitoon.

Tiedämme, että ananakset ovat mahtava C-vitamiinin ja antioksidanttien lähde, ja että ne voivat auttaa  puhdistamaan elimistöäsi sekä torjumaan ummetusta. Mutta jos et vielä tiennyt, ananaksen avulla nivelkipujen hoito onnistuu varmasti.

Ananas on omiaan hoitamaan tulehdusta sen sisältämän bromelaiinin ansiosta. Tätä ainetta käytetään hematooman ja turvotuksen hoidossa, sekä nivelturvotuksen tai leikkauksen jälkeisen kivun lievityksessä. Ananas on yksinkertainen ja maukas hoitokeino – voit nauttia sitä vaikka aamupalana.

3. Granaattiomenoihin kätketty aarre

Syö granaattiomenaa nivelkipuja lievittääksesi.

 

Granaattiomenoita ei aina löydy lähimmästä ruokakaupasta, mutta jos saat niitä käsiisi, voit tehdä terveydellesi suuren palveluksen. Tämän värikkään hedelmän sisään on piilotettu erittäin voimakkaita antioksidantteja. Tulet huomaamaan eron kun lisäät tämän hedelmän ruokavalioosi – syöt sen sitten kokonaisena tai mehustettuna.

Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tätä erikoista hedelmää voidaan käyttää myös apukeinona torjumaan ruston ja luiden vaurioita, ja sen on todistettu vähentävän tulehduskiputapausten määrää.

4. Passionhedelmä

Passionhedelmällä on terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Rakastamme niiden tasaisen sileää kuorta, niiden tuoksua ja makua, joka pursuaa suuhusi. Passionhedelmä on eksoottinen makupala upeilla terveyshyödyillä: ne auttavat vähentämään  tulehdukseen tai vahingoittuneeseen niveleen liittyvää kipua. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämän hedelmän lisääminen ruokavalioosi 30 päivän ajan ei ainoastaan vähennä kivun esiintymistä, sen voimakkuuden tasoa ja epämukavuutta, vaan se myös hoitaa nivelistöä yleisesti.

Passionhedelmiä ei ole saatavilla vuoden ympäri, koska se kasvaa kausittain, mutta saatat kuitenkin löytää niitä jopa lähikaupastasi. Mehustettuna tai lisättynä suosikkisalaattisi päälle, tämä hedelmä on täydellinen esimerkki luonnon hoitokeinojen yltäkylläisyydestä.

5. Taatelit

Taatelit sisältävät runsaasti vitamiineja.

Taateleilla on ihana ja hurmaava koostumus, jota me rakastamme. Taateleissa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja varsinkin polyfenoliaNämä aineet auttavat uudistamaan luukudoksia sekä vähentämään tulehdusta, jonka seurauksena myös nivelkipu lievenee.

Sinun pitäisi lisätä 6 taatelia päivittäiseen ruokavalioosi. Lisää ne mieluiten aamiaiseesi; sekoita pähkinöiden, lämpimän puuron ja soijamaidon kanssa terveelliseksi ateriaksi. Kehosi kiittää sinua, kun se saa ravintoa, jota se tarvitsee ja joka edistää yleistä terveyttäsi.

6. Aina terveelliset viikunat

Viikuna sisältää paljon ravintoaineita.

Yritätpä hoitaa nivelkipua tai jopa ummetusta, viikunat ovat aina hyvä valinta. Tuoreissa viikunoissa on lukuisia upeita ravintoaineita, mutta ravitsemusasiantuntijat suosittelevat sinua nauttimaan kuivia viikunoita saadaksesi täyden hyödyn polyfenolista, jota hedelmästä löytyy. Tämä ihana hoito auttaa hoitamaan tulehdusta ja vahvistamaan rustoa.

Lisäämällä vain neljä kuivattua viikunaa päivittäiseen ruokavalioosi voit jo alkaa tuntea sen hyödyt. Suosittelemme puolittamaan viikunan ja sekoittamaan sen pähkinöiden kanssa maukkaaksi välipalaksi.

7. Parantavat viinirypäleet

Viinirypäleellä on parantava vaikutus.

Valkoiset, vihreät tai punaiset, kaikki viinirypäleiden värit ja lajikkeet ovat mahtavia. Joko sellaisenaan syötynä tai mehuna, rypäleet ovat pieni aarre heille, jotka ylläpitävät terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Äläkä heitä pois siemeniä, sillä rypäleiden siemenet ovat täynnä luonnollista parantavaa voimaa. Rypäleen siemenöljyä on käytetty hoitamaan nivelkipua monissa kulttuureissa jo pitkään.

Sisällytä viinirypäleitä päivittäiseen ruokavalioosi niin saat rutkasti nuorentavaa energiaa ja vähennät niveltulehduksesta seurauksena olevaa nivelkipua. Lisäksi ne auttavat ehkäisemään luiden haurastumista, kihtiä ja sydän- ja verisuoniongelmia. Nuo pienet hedelmät sisältävät voimaa, jota et ole osannut ikinä kuvitellakaan.

Viinirypäleet sisältävät runsaasti kaliumia, antioksidantteja ja B-vitamiinia. Ja vielä parempaa: ne ovat helposti saatavilla lähikaupasta, mihin vuodenaikaan tahansa. 

Kuten huomaat, luonto tarjoaa monenlaista hedelmää, joiden avulla nivelkipujen hoito on vaivatonta – ja herkullista!