Parhaat hedelmät hoitamaan nivelkipua

syyskuu 29, 2015
Ananakset auttavat hoitamaan kolhaisuja ja vähentämään tulehdusta. Ne ovat myös todella hyödyllisiä lievittämään loukkaantumisen tai leikkauksen aiheuttamaa nivelkipua.

Oletko yksi niistä miljoonista ihmisistä jotka kärsivät nivelkivusta? Tila on tavallisempi kuin luulisit ja tulehduslääkkeiden ja kipulääkitysten myynti takoo miljoonia euroja vuosittain. Mutta näillä lääkityksillä on monia vaarallisia sivuvaikutuksia. Oletko jo kokeillut luonnollista hoitoa? Useat hedelmät voivat auttaa hoitamaan ja torjumaan niveltulehdusta, joka aiheuttaa kipua ja epämukavuutta.

1. Kirsikat

Kirsikka

Me rakastamme kirsikoita! Satokautena kirsikat tekevät ylivoimaisen lisän ruokavalioosi, ei ainoastaan niiden ravintoarvon takia vaan koska ne ovat voimakkaita liittolaisia nivelkivun, tulehduksen ja kankeuden hoitamisessa. Mikä on salaisuus? Kirsikat ovat täynnä antioksidantteja.

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että 10 – 15 kirsikan lisääminen päivittäin ruokavalioosi 20 päiväksi voi edistää tiettyjä kipua lievittäviä ominaisuuksia. Jos suunnittelet lisääväsi tämän hedelmän ruokavalioosi, pidä mielessä että happamat ja vielä hieman raa’at kirsikat ovat parhaita.

3. Terveellinen ananas

Ananas

Tiedämme, että ananakset ovat mahtava C-vitamiinin ja antioksidanttien lähde ja ne voivat auttaa  puhdistamaan elimistöäsi sekä torjumaan ummetusta. Mutta jos et ole tiennyt, ananakset ovat myös loistava lisä ruokavalioon hoitamaan nivelkipua.

Ananakset ovat parhaiden hedelmien joukossa hoitamaan tulehdusta sisältämänsä bromelaiinin ansiosta. Tätä ainetta käytetään hematooman ja turvotuksen hoidossa sekä nivelturvotukseen liittyvän vaivan tai leikkauksen jälkeisen kivun lievityksessä. Se on yksinkertainen ja maukas hoitokeino lisättäväksi aamiaiseesi.

3. Granaattiomenoihin kätketty aarre

Granaattiomena

Granaattiomenoita ei aina löydy lähimmästä ruokakaupasta, mutta jos saat niitä käsiisi, voit tehdä terveydellesi suuren palveluksen. Tämän värikkään hedelmän sisään on piilotettu erittäin voimakkaita antioksidantteja. Tulet huomaamaan eron kun lisäät tämän hedelmän ruokavalioosi, syöt sen sitten kokonaisena taikka mehustettuna.

Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tätä erikoista hedelmää voidaan käyttää myös torjumaan ruston ja luiden vaurioita, ja sen on todistettu vähentävän tulehduskiputapausten määrää.

4. Passionhedelmä

Passionhedelmä

Rakastamme niiden tasapainoista, sileää kuorta, niiden tuoksua ja makua, joka pursuaa suuhusi. Passionhedelmä on eksoottinen makupala upeilla terveyshyödyillä, vähentäen tulehdukseen tai vahingoittuneeseen niveleen liittyvää kipua. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämän hedelmän lisääminen ruokavalioosi 30 päivän jaksossa ei ainoastaan vähennä kivun esiintymistä ja sen tasoa ja epämukavuutta, vaan se myös hoitaa nivelistöä yleisesti.

Passionhedelmiä ei ole saatavilla vuoden ympäri, koska se kasvaa kausittain, mutta saatat löytää sen jopa lähikaupastasi. Mehustettuna tai lisättynä suosikkisalaattisi päälle, tämä hedelmä on täydellinen esimerkki luonnon hoitokeinojen yltäkylläisyydestä.

5. Taatelit

Taatelit

Taateleilla on ihana ja hurmaava koostumus, jota me rakastamme. Taateleissa on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja varsinkin polyfenolia. Nämä aineet auttavat uudistamaan luukudoksia ja vähentävät tulehdusta, seurauksena nivelkivun väheneminen.

Sinun pitäisi lisätä 6 taatelia päivittäiseen ruokavalioosi. Lisää ne mieluiten aamiaiseesi; sekoita pähkinöiden, lämpimän puuron ja soijamaidon kanssa terveelliseksi ateriaksi. Kehosi kiittää sinua, kun se saa ravintoa jota se tarvitsee ja joka edistää yleistä terveyttäsi.

6. Aina terveelliset viikunat

Viikuna

Yritätpä hoitaa nivelkipua tai jopa ummetusta, viikunat ovat aina hyvä valinta. Tuoreissa viikunoissa on lukuisia upeita ravintoaineita, mutta ravitsemusasiantuntijat suosittelevat sinua nauttimaan kuivia viikunoita saadaksesi täyden hyödyn polyfenolista, jota hedelmästä löytyy. Tämä ihana hoito auttaa hoitamaan tulehdusta ja vahvistamaan rustoa.

Lisäämällä vain neljä kuivattua viikunaa päivittäiseen ruokavalioosi voit alkaa tuntea sen hyödyt. Suosittelemme puolittamaan viikunan ja sekoittamaan sen pähkinöiden kanssa maukkaaksi välipalaksi.

7. Parantavat viinirypäleet

Viinirypäle

Valkoiset, vihreät tai punaiset… kaikki viinirypäiden värit ja lajikkeet ovat mahtavia. Joko sinällään syötynä tai mehuna, rypäleet ovat pieni aarre niille jotka ylläpitävät terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Ja älä heitä pois siemeniä. Rypäleiden siemenet ovat täynnä luonnollista parantavaa voimaa. Rypäleen siemenöljyä on käytetty hoitamaan nivelkipua monissa kulttuureissa jo pitkään.

Oletko ikinä miettinyt pitkän elämän salaisuutta? Ne ovat viinirypäleet. Sisällytä niitä päivittäiseen ruokavalioosi niin saat rutkasti nuorentavaa energiaa ja vähennät nivelkipua joka on seurausta niveltulehduksesta, sekä ehkäiset luiden huonontumista, kihtiä ja sydän- ja verisuoniongelmia. Nuo pienet pallot sisältävät voimaa, jota et ole ikinä kuvitellut.

Niissä on runsaasti kaliumia, antioksidantteja ja B-vitamiinia. Ja vielä parempaa: ne ovat helposti saatavilla lähikaupasta, mihin vuodenaikaan tahansa. 

 

 

UUTISIA VERKOSSA