Logo image
Logo image

Ohjeet oman nyrkkeilysäkin tekemiseen

3 minuuttia
Nyrkkeilysäkin omistaminen on suuri etu. Sen avulla voit harjoitella kotona, pysyä kunnossa ja nauttia treenaamisesta.
Ohjeet oman nyrkkeilysäkin tekemiseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit rakentaa oman nyrkkeilysäkin. Nyrkkeily auttaa vähentämään verenpainetaudin, 2-tyypin diabeteksen ja liikalihavuuden riskiä. Samalla se edesauttaa henkistä hyvinvointia.

On myös tärkeää huomata, että liikunta auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, mikä on tutkimusten mukaan välttämätöntä tartuntatautien hoidossa.

Voit myös liikkua käytännönläheisesti nyrkkeilyn tai kamppailulajien kautta. Tässä artikkelissa kerromme kuinka rakentaa kotitekoinen nyrkkeilysäkki. Se on loistava vaihtoehto, jos sinulla on tarpeeksi tilaa ja mahdollisuus kierrättää esineitä, joita et enää käytä.

Mikä on nyrkkeilysäkki?

Nyrkkeilysäkki on sylinterin muotoinen, erilaisilla materiaaleilla täytetty säkki, jonka avulla voit harjoitella lyöntitekniikoita ja potkuja.

Sitä käytetään erilaisissa nyrkkeily- ja kamppailulajeissa, kuten kung-fussa, judossa, karatessa ja taek-wondossa. Tiettyjen liikkeiden harjoittamisen lisäksi näiden säkkien kanssa harjoitteleminen auttaa lievittämään stressiä, polttamaan rasvaa ja rakentamaan lihasmassaa.

Some figure
Nyrkkeily on täydellinen urheilulaji, jossa pystyy harjoittelemalla saamaan aikaan myönteisiä terveysvaikutuksia. Ammattilaisnyrkkeily sisältää loukkaantumisvaaran.

Lue myös: Mitkä ovat kuntonyrkkeilyn hyödyt?

Autonrenkaista tehty nyrkkeilysäkki

Erinomainen vaihtoehto nyrkkeilysäkin rakentamiseen kotona on käyttää vanhoja autonrenkaita. Se on myös taloudellisesti kannattava päätös. Tämänkaltainen tavaroiden uusiokäyttö, on ympäristöystävällinen teko.

Materiaalit

Tämän projektin toteuttamiseksi tarvitset seuraavat materiaalit:

 • 4 pyöreää koukkua
 • Tussi
 • Aluslevyt
 • S-muotoisia koukkuja
 • Porakone
 • 3 rengasta
 • Hylsyavain
 • Palomiehen koukku
 • Ruuveja
 • Ketjut
 • Yhdistelmäavain
 • Leikari

Ohjeet

 1. Renkaat: Tee poralla jokaiseen renkaaseen neljä + -merkin muotoista reikää. Ota sitten 2 rengasta, käännä ne ympäri ja tee samat reiät niin, että ne vastaavat toisella puolella olevaa neljää reikää.
 2. Osien kokoaminen: Liitä kolme rengasta ruuveilla, aluslevyillä ja muttereilla.
 3. Säkin ripustaminen: Kiinnitä ketjut toisesta päästä renkaisiin jo kiinnitettyihin aluslevyihin. Kiinnitä toisessa päässä ketjut palomiehen koukkuun. Sinun on vuorostaan ​​kytkettävä koukku leikariin. Lopuksi jäljellä on säkin kiinnittäminen kattoon.

Toinen vaihtoehto: nyrkkeilysäkin valmistaminen vahvasta kankaasta

Mikäli sinulla ei ole ylimääräisiä autonrenkaita lojumassa nurkissa, voit valmistaa nyrkkeilysäkin vahvasta kankaasta.

Materiaalit

Kestävän nyrkkeilysäkin rakentamiseksi tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Sakset
 • Naskali
 • Pihdit
 • Kontaktiliima
 • Erikoisneuloja (vahvemmat ja paksummat kuin tavalliset)
 • Erittäin kestävää kangasta (synteettistä nahkaa tai kangasta)
 • 1 viivoitin

Ohjeet

 1. Leikkaaminen: Leikkaa kangas korkeus- ja leveyssuunnassa haluttujen mittojen mukaan sylinterin kokoamiseksi. Leikkaa sitten kankaasta kaksi ympyrää, jotka kootaan sylinteriin; yksi pohjalle ja yksi päälle.
 2. Muodosta sylinteri: Yhdistä kankaan päät muodostamaan sylinteri kontaktiliimalla.
 3. Ompelu: Jotta sylinteri olisi riittävän luja, se on ommeltava liimauksen lisäksi. Ennen ompelua voit tehdä naskalilla reikiä paikkoihin, joissa neulat kulkevat läpi.
 4. Asennus: Yksi leikatuista ympyröistä tulee liimata sylinterin pohjaan kontaktiliimalla. Ja sitten vastuksen vahvistamiseksi se tulisi ommella.
 5. Renkaiden sijoitus: Säkin ripustamiseen käytettävät renkaat on kiinnitetty sylinteriin lähellä alustaa vastapäätä. Kuten aikaisemmin, renkaat on liimattava ja ommeltava.
 6. Täyte: Tämän jälkeen säkki täytetään halutulla täytteellä. Erilaiset täytteet tekevät lyömisestä vaikeampaa tai pehmeämpää, ja tämä riippuu viime kädessä valitsemastasi koulutuksesta.
 7. Kannen asettaminen: Kun sylinteri on täytetty kunnolla, sen päälle asetetaan pyöreä kangaskansi samalla tavalla kuin pohjalle
 8. Säkin ripustaminen: Tämä voidaan tehdä käyttämällä kattoon kiinnitettyjä ketjuja tai tukevaa palkkia.

Millä voin täyttää nyrkkeilysäkin kotona?

Yllä olevat vinkit eivät riitä rakentamaan kotitekoista nyrkkeilysäkkiä ja aloittamaan uutta harrastusta oman kodin rauhassa.

Sinun on päätettävä, mitä käytät pussin täyttämiseen ennen kuin aloitat. Erityyppiset täytteet antavat sinulle erilaisia ​​ominaisuuksia. Alla olemme maininneet yleisimmät täytteet:

 • Rätit tai vanhat vaatteet: Sinun on varmistettava, että vaatteet puristuvat sisään halutun koostumuksen mukaan. Suosittelemme, että leikkaat käyttämäsi kankaat yhtä suuriin osiin.
 • Sahanpuru: Voit lisätä säkkiin koostumusta yhdistämällä erilaisia ​​sahanpurutyyppejä, kuten lastuja ja jauhoja.
 • Hiekka: Tämän tyyppisessä täytteessä suosittelemme, että hiekka on erittäin hienoa; muuten se voi sisältää kiviä.
Some figure
Sahanpuru antaa sopivan koostumuksen nyrkkeilysäkkeihin, joten sitä voidaan käyttää täyteaineena.

Lue myös: Nyrkkeilyharjoittelu kotona ja sen tuomat edut

Mitä tulisi muistaa nyrkkeilysäkkiä käytettäessä?

Kuten alussa mainitsimme, liikunnan hyödyt terveyteen, olivatpa ne fyysisiä tai psyykkisiä, ovat korvaamattomia. Ennen kuin alat käyttää kotitekoista nyrkkeilysäkkiäsi tai tehdä minkäänlaista fyysistä harjoittelua, on kuitenkin viisasta noudattaa seuraavia ohjeita:

 • 5–17-vuotiaat lapset ja nuoret: Asiantuntijat suosittelevat, että he harjoittelevat 1 tunnin päivässä, intensiteetin ollessa kohtalaisen ja voimakkaan välillä.
 • Aikuiset (18 vuotta ja vanhemmat): Asiantuntijat suosittelevat, että harjoitukset kestävät vähintään tunnin ja 15 minuuttia. Harjoitusten tulisi koostua voimakkaasta aerobisesta harjoituksesta tai 2 ja puoli tuntia kohtalaista aerobista toimintaa viikossa.

Tällä tavoin on mahdollista torjua liikkumattomuutta, ehkäistä sairauksia, kuten liikalihavuutta ja kohonnutta verenpainetta, käsitellä psyykkisiä ongelmia, kuten ahdistusta tai stressiä, edistää syvempää lepoa ja saavuttaa parempi mieliala.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Sánchez Ruiz, Rocío. “Efectos del ejercicio físico sobre el sistema inmune.” (2020).
 • Rangel Colmenero, Blanca Rocío, Germán Hernández Cruz, and Adrián Geovanni Rosas Taraco. “El ejercicio físico y su relación con el sistema inmune.” Revista de Ciencias del Ejercicio FOD 5.2 (2009): 37-60.
 • Universidad Nacional Autónoma de México. Martínez Q., Carina. Vencer al sedentarismo. México 2018.
 • Rodríguez, Silvia M. Andia, et al. Manual para entender y tratar el sedentarismo: consejos para mejorar la calidad de vida. Ned ediciones, 2014.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.