Logo image
Logo image

Neljä luontaishoitoa ilmavaivoihin

3 minuuttia
Suolistoon kerääntynyt kaasu johtaa usein turvotukseen ja vatsakipuun. 
Neljä luontaishoitoa ilmavaivoihin
Sergio Alonso Castrillejo

Tarkistanut ja hyväksynyt: farmaseutti Sergio Alonso Castrillejo

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Ruoansulatusongelmat ovat yleisiä. Siitä syystä niiden helpottamiseen on tarjolla monia todistettuja luontaishoitoja. Ilmavaivat ovat oikeastaan yksi yleisimmistä ruoansulatushäiriöistä – sekä yksi ärsyttävimmistä. Onneksi on kuitenkin olemassa lääkekasveja, joilla voit ehkäistä ilmavaivoja ja tuoda helpotusta. Tässä artikkelissa esittelemme neljä luontaishoitoa ilmavaivoihin.

Ilmavaivoja lievittäviä kasveja

Ruoansulatuskanavaan kerääntynyt ylimääräinen kaasu johtaa yleensä ilmavaivoihin, röyhtäilyyn ja turvotukseen. Sitä aiheuttavat monet ja vaihtelevat asiat. Jotkut kaasut johtuvat esimerkiksi ruokaintoleransseista. Toiset taas ovat peräisin ohutsuolen bakteereiden ylikasvusta.

Sinun tulisi käydä lääkärissä, jos kärsit ilmavaivoista usein. Pidä kuitenkin mielessä myös nämä neljä luontaishoitoa ilmavaivoihin, sillä ne ovat hyvä lisä mille tahansa lääkehoidolle.

Nämä neljä ovat kaikista tehokkaimpia kasveja, jotka voivat nopeuttaa ilmavaivojen lievittämistä: fenkoli, kamomilla, ceyloninkaneli ja inkivääri.

1. Fenkoli

Some figure

Fenkolilla on kouristuksen vastaisia ominaisuuksia, jotka vähentävät ruoansulatuksesta aiheutuvaa vatsakipua.

Ensinnäkin fenkoli on yksi parhaiten tunnettu ilmavaivojen lievittäjä. Sen siemenet, juuret ja lehdet ovat yleinen hoitotapa monissa maissa ja ne parantavat ruoansulatusta sekä vähentävät ruoan jälkeistä turvotusta.

Fenkolilla on karminatiivisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että se helpottaa kaasujen karkottamista ruoansulatuskanavasta, mikäli kärsit ilmavaivoista. Se auttaa myös lievittämään vatsakipua, edistää suoliston toimintaa ja saattaa pysäyttää ripulin.

Fenkoli on myös ihanteellinen hoitokeino koliikin voimakkuuden vähentämiseksi vauvoilla. Tutkimuksessa suositellaan käyttämään fenkolinsiemenöljyä alle 3 kuukautta vanhoille vauvoille. Tämä hoito voi auttaa vähentämään suoliston kouristuksia sekä lisäämään ohutsuolen liikkuvuutta.

Lue myös: Fenkolinsiemenjuomat painonpudotuksen edistämiseksi

2. Ilmavaivojen lievittäminen kamomillalla

Kamomillateetä pitäisi olla aina saatavilla kotona. Kyseessä on ruoansulatusta rentouttava lääkekasvi ja ihmiset juovat sitä yleensä rauhoittaakseen hermoja, varsinkin silloin, kun niillä on vaikutus vatsan toimintaan. Sen lisäksi, että tämä kasvi auttaa ilmavaivojen aiheuttamassa turvotuksessa, on se myös tehokas hoito ripuliin, ruoansulatusongelmiin, pahoinvointiin, oksenteluun sekä lasten koliikkiin.

Ihmiset ovat jo muinaisilta ajoilta lähtien käyttäneet tätä kasvia ruoansulatusongelmien hoitamiseen sen karminatiivisten, kouristuksen vastaisten ja rauhoittavien ruoansulatusta helpottavien ominaisuuksien johdosta.

  • Voit juoda sitä teenä tai käyttää eteerisen öljyn muodossa. Älä kuitenkaan juo eteeristä öljyä. Se tulee laimentaa kasviöljyllä ja käyttää vatsan hierontaan.

3. Ceyloninkaneli

Käytä kanelia ruoansulatuksen toiminnan parantamiseen ja ilmavaivojen ehkäisemiseen joko teenä tai mausteena ruoissa.

Haluaisimme korostaa kaikista kanelilajikkeista cinnamomum verum -lajiketta, joka tunnetaan myös ceyloninkanelina. Kyseinen kaneli kiinnostaa meitä eniten lääkinnällisestä näkökulmasta katsottuna. Tämä aromaattinen mauste erottuu joukosta tulehdusten vastaisten, antioksidanttisten, mikrobien vastaisten ja diabeteslääkemäisten ominaisuuksien ansiosta.

Kaneli on kaikkien hyveidensä ansiosta tehokas hoitokeino ruoansulatukseen. Se on itse asiassa todella tehokas ehkäisemään ja helpottamaan ilmavaivoja sekä ruoansulatushäiriöitä. Se edistää myös maksan toimintaa ja voi jopa ehkäistä suoliston parasiittien syntymistä.

Käyttö

Kaneli on siitä hyödyllinen, että voit käyttää sitä mausteena monissa ruoissa, sekä makeissa että suolaisissa. Suosittelemme sinua kokeilemaan sitä lisäämällä kanelia ruokiin ja jopa patoihin niiden maun parantamiseksi. Se tarjoaa mainion lisän kaikkiin jälkiruokiin ja jopa kahviin!

Lue myös: Verensokerin säätely ceylon-kanelin avulla

4. Inkivääri

Lopuksi haluamme mainita mahtavan mausteen, joka on peräisin Aasiasta ja joka on nykyään melko suosittu ympäri maailman. Inkivääri erottuu joukosta voimakkaan, mausteisen ja raikkaan makunsa ansiosta ja sitä käytetään yleisesti useissa ruoissa. Se on kuitenkin myös hyvä hoitokeino moniin sairauksiin.

Inkiväärin juuret saattavat auttaa lievittämään ilmavaivoja ruoansulatuksellisella tasolla. Se on myös tehokas hoito ripuliin sekä vatsahaavojen ehkäisemiseen.

  • Voit käyttää inkivääriä tuoreena tai kuivana teessä, mehuun sekoitettuna ja jopa lisäravinteena.

Nyt tiedät näiden mahtavien lääkekasvien ruoansulatuksen toimintaa edistävistä ominaisuuksista, jotka voivat auttaa sinua ehkäisemään sekä lievittämään ilmavaivoja. Varmista, että säilytät näitä neljää luontaishoitoa ilmavaivoihin aina ruokakomerossa, jotta ne ovat saatavilla silloin, kun tarvitset helpotusta ruoansulatukseen ja haluat parantaa elämänlaatua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with a bright future (review). Molecular Medicine Reports. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
  • Kurbel, S., Kurbel, B., & Včev, A. (2006). Intestinal gases and flatulence: Possible causes of occurrence. Medical Hypotheses. https://doi.org/10.1016/j.mehy.2006.01.057
  • Sharangi, A. B., & Datta, S. (2005). Medicinal properties of spices. Indian Journal of Arecanut Spices and Medicinal Plants.

 

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.